FUNIAK: Tak jakoby zalezi na prilezitostech. Ja mam jeste i naky jiny nozejky, tak prece jim obcas taky musim doprat vencemi;D
No ale popravde, celkem fakt drahno let byl muj jedinej edc zaviracek 585 mini barrage od BM. (Stale ji mam a nedam na ni dopustit) Ktera je podle mojeho subjektivniho nazoru skvele univerzalni pro beznej zivot. Zvladne zastat hodne prace, clovek se to neboji pouzit i na tvrdsi rutiny, a poradne zabrat.. Je proste to proste neprustrelnej malej zaviracek. Takovej malej tank. (Taky neco vazi, ale ja nejsem honic gramu:)
Ale treba zrovna i (nejen) na jidlo je o dost praktictejsi nez Leek. Leekem si poradne ani nenamazu chleba:D
Leek je z moheho pohledu spis takovej nozejcek gentlemana do obleku. Na to mi prijde perfektni. Je hodne plochej, a (o5 subjektivne) celkem elegantni.. proste na otvirani obalek a vyzobavani oliv ideal:D Ale nejak “tvrdeji” ho pouzit to bych se bal. Vono jako uz treba jen s nim odrezavat elektrikarsky stahovacky bych se trochu bal, nektery jsou dost festovni, z ptavidla na krev pritazeny k necemu kovovymu takze je clovek odrezava ze zajede spickou pod, aby nekurvil brit, a kdyz ma jit prace trochu od ruky tak myslim ze bych tu spicku proste ulomil. Apod. Neprijde mi to proste moc univerzalni kudla co zastane siroky spektrum cinnosti. Spis takova radost:)
Jako dneska uz se ptam pokazdy kdyz me nekdo poprosi jestli nemam nuz, “a na co ho potrebujes?”
Asi 80% odpovedi je ve smyslu jako: “ale tady potrebuju jen povolit jeden nakej sroubek”.
S timhle me kdysi vyskolil jeden clovek, jeste v dobe kdy jsem mel tu 585 novou, a jako ze tenkrat v ty dobe to pro me fakt nebyl vubec levnej nuz.. V praci tipek “pujc mi kudlu”. A pak koukam “tyvole ty s tim sroubujes, ses posral ne?” A samozrejme na spicce vylomenej zoubek v ostri. Jako nic drastickyho co by neslo pryc. Ale ten clovek me vubec nechapal proc sem na nej najednou tak nasranej..
Leeka bych se vubec bal dat z ruky:)
No ale taky se musim priznat, ze od doby co mam leathermana, tak casto nenosim zadnej dedikovanej nozejk. Sice sem psal ze nejsem zadnej gramař, ale precejen leatherman uz neco vazi.. ale spis asi taky jak starnu, tak mi prestava bejt pohodlny mit u sebe vic veci na ktery clovek musi myslet.. V tomhle je leatherman prave idealni, ze je to jednen fyzickej predmet, kterej ma v sobe zakomponovanejch vic funkcnich veci:D
Navic zastane vsechny ty funkce ktery lidi ocekavaj od noze kdyz se vas ptaj “nemas nuz prosimte?” ;)
Ale jo trochu mi to obcas chybi. Takova ta “edc rutina” dedikovanyho noziku na kapse:)