• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MATT
    MATT --- ---
    made in usa, shipped from poland ;)
    kdyz jsem si ho predstavoval a koukal na fotkach, tak mi prisel skoro stejne velkej jako klasickej bugout, ale kdyz jsem ho vyndal z krabicky, tak me prekvapilo, o kolik pusobi mensi. mechanicky provedeni mi prijde skoro stejny, jak kopie. (ja mel asi stesti na kopii, z YT videii jsem videl horsi, ruzne couhajici sroubky a tak, coz me nepotkalo). original ma o neco pevnejsi material strenky (grivory vs nylon). u kopie mi prisej clip dost pevnej, original je jeste tuzsi. ocel asi nedokazu posoudit, prislo mi, ze se trosku hur brousil.

    VACA
    VACA --- ---
    FUNIAK: Tak jakoby zalezi na prilezitostech. Ja mam jeste i naky jiny nozejky, tak prece jim obcas taky musim doprat vencemi;D
    No ale popravde, celkem fakt drahno let byl muj jedinej edc zaviracek 585 mini barrage od BM. (Stale ji mam a nedam na ni dopustit) Ktera je podle mojeho subjektivniho nazoru skvele univerzalni pro beznej zivot. Zvladne zastat hodne prace, clovek se to neboji pouzit i na tvrdsi rutiny, a poradne zabrat.. Je proste to proste neprustrelnej malej zaviracek. Takovej malej tank. (Taky neco vazi, ale ja nejsem honic gramu:)
    Ale treba zrovna i (nejen) na jidlo je o dost praktictejsi nez Leek. Leekem si poradne ani nenamazu chleba:D
    Leek je z moheho pohledu spis takovej nozejcek gentlemana do obleku. Na to mi prijde perfektni. Je hodne plochej, a (o5 subjektivne) celkem elegantni.. proste na otvirani obalek a vyzobavani oliv ideal:D Ale nejak “tvrdeji” ho pouzit to bych se bal. Vono jako uz treba jen s nim odrezavat elektrikarsky stahovacky bych se trochu bal, nektery jsou dost festovni, z ptavidla na krev pritazeny k necemu kovovymu takze je clovek odrezava ze zajede spickou pod, aby nekurvil brit, a kdyz ma jit prace trochu od ruky tak myslim ze bych tu spicku proste ulomil. Apod. Neprijde mi to proste moc univerzalni kudla co zastane siroky spektrum cinnosti. Spis takova radost:)

    Jako dneska uz se ptam pokazdy kdyz me nekdo poprosi jestli nemam nuz, “a na co ho potrebujes?”
    Asi 80% odpovedi je ve smyslu jako: “ale tady potrebuju jen povolit jeden nakej sroubek”.
    S timhle me kdysi vyskolil jeden clovek, jeste v dobe kdy jsem mel tu 585 novou, a jako ze tenkrat v ty dobe to pro me fakt nebyl vubec levnej nuz.. V praci tipek “pujc mi kudlu”. A pak koukam “tyvole ty s tim sroubujes, ses posral ne?” A samozrejme na spicce vylomenej zoubek v ostri. Jako nic drastickyho co by neslo pryc. Ale ten clovek me vubec nechapal proc sem na nej najednou tak nasranej..
    Leeka bych se vubec bal dat z ruky:)

    No ale taky se musim priznat, ze od doby co mam leathermana, tak casto nenosim zadnej dedikovanej nozejk. Sice sem psal ze nejsem zadnej gramař, ale precejen leatherman uz neco vazi.. ale spis asi taky jak starnu, tak mi prestava bejt pohodlny mit u sebe vic veci na ktery clovek musi myslet.. V tomhle je leatherman prave idealni, ze je to jednen fyzickej predmet, kterej ma v sobe zakomponovanejch vic funkcnich veci:D
    Navic zastane vsechny ty funkce ktery lidi ocekavaj od noze kdyz se vas ptaj “nemas nuz prosimte?” ;)

    Ale jo trochu mi to obcas chybi. Takova ta “edc rutina” dedikovanyho noziku na kapse:)
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    VACA: rad bych se zeptal jakej je duvod ze ho nenosis kazdej den?

    STEPNI_VLK: Ptam se protoze si ho chci koupit jako EDC, pripadne mi ze v pomeru cena/kvalita/zabava je jeden z nejlepsich, chci fliper, asistovany otevirani me bavi. Taky se mi zda prijemne lehkej. Doporucil bys mi ho na kazdodeni noseni?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MIKEKT: Já se o to začal zajímat začátkem roku, když jsem měl na duben naplánovaný týdenní workshop na centrále v Německu. Z toho teda samozřejmě sešlo, ale jak se připravuju na všechno dopředu (a v podstatě skoro všechny moje kapesní nože by tam byly nelegální), tak jsem si teda pořídil jeden slipjoint co by měl tomu jejich zákonu o zbraních vyhovět...
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    NEVILL: ted koukam na pravidla nozu v nemecku a treba kapesni nuz s flipper oteviranim a delku cepelem 8 cm a frame lockem ma smulu? Nesmi mit pojisku proti zavre, moznost otevreni jednou rukou a zaviraci nad 7cm taky smula? tyjo to jsem ani nevedel :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Victorinox Svačinový nůž Swiss Classic - MujNuz.cz
    https://www.mujnuz.cz/noze/zaviraci-noze/victorinox-svacinovy-nuz-swiss-classic.html

    No nazdar, tohle si vzít do Německa, to by asi nedopadlo dobře. Zabijácký svačinový nůž co má brutálně dlouhou (11 cm) čepel a ještě k tomu pojistku! :-))
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MANFRED: Dárek pro zubaře? Úplatek protislužbou, nebrat! :-))
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ISCH: To ani náhodou :-)
    ISCH
    ISCH --- ---
    MANFRED: Jako bys tím něco naznačoval :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    Až budu velkej, pořídím si jednou taky jednokusovku od Dohnalů.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ISCH: Jo. Domluva rychlá, zhotovení a poslání bez závad, rychlé. Nůž rovný :-)
    ISCH
    ISCH --- ---
    MANFRED: Dohnalovi, vidim spravne?
    VACA
    VACA --- ---
    jen tak pro odreagovani kratickej pohled do Benchmade factory:

    The Benchmade Factory Tour By Drone!
    https://www.youtube.com/watch?v=c01VO8xJYrU
    CROSS
    CROSS --- ---
    BLOWUP: to je ten, co na něj máš sběratelský povolení? :-]

    Já jsem takhle kdysi rozhodil anglickýho školitele, kterej k nám do korporace přijel s nějakým rétorickým školením, první cvičení bylo mluvit dvě minuty o nějakým předmětu. Tak jsem tam nastoupil s nudným hrnkem kafe a jako řečnickej trik jsem vytáhnul obyčejnou Delicu a krátce pohovořil o ní, celkem mu ztuhnul výraz. :-]
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LAUNCHER: jj, ten je jen pro radost. Teda, jednou jsem pri ho zahradnim grilovani u pritelkyne ve spolecnosti sestavajici z jejich kolegyn - vesmes pacifistickych prislusnic ruznych socialnich povolani - vytahl a nonsalantne provedl kontrolni rez abych zjistil stupen upeceni, a teprve po asi deseti vterinach jsem si vsiml ze kvokani utichlo a vsechny na me ziraji s hruzou v ocich.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LAUNCHER: a vubec SLK je podpasovka, jako fakt by me nenapadlo ze to auto je tak maly :-((
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LAUNCHER: koupil sem benchmade phaeton...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SIRIUS: Infidel je cista radost. To kdyz vytahnes v diskuzi nad nozema v hospode, tak to bude nejmene na krasne druhe misto. Prvni bude mit ten tichy, slusne obleceny, vzorne oholeny, ucesany, navoneny a spisovne mluvici kamarad s karambitem.

    Chapu ze si tu racionalitu musis nekde kompenzovat (mmj sis chtel koupit SLK se slabym motorem), ale je nerozum si ji brat zrovna do nozu. Na to je zivot příliš kratky, proste.

    Odcin to. Udelej si radost s necim podobne pestrym, jako je Infidel :-)
    KURE
    KURE --- ---
    Wish je neco jako cinskej blesi trh. Neni vylouceno, že dostanes neco dobryho, ale nepocital bych s tim.
    Wish shopping experience review: What is it like to use? - Business Insider
    https://www.businessinsider.com/wish-shopping-experience-review-2019-3
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LAUNCHER: popravde kdyz sem si s nim hral v obchode, tak sem si presne rikal ze bych si to z tohodle duvodu nekoupil, protoze se znam a celkem bych se vsadil ze se o to zapru prstem jako sem zvyklej na spydercu kery na to ma zdrsneni nad tim otviracim ockem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam