• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    FINSON: parada, vdaka.

    Nejake nazory ohladom N690 vs. D2? Rychlym googlenim na nete spadaju do rovnakej kvalitativnej kategorie, zda sa..
    FINSON
    FINSON --- ---
    SN0WCRASH, SN0WCRASH: Keramické / diamantové tyčinky. Lansky tuším dělá přímo nějaké kužely na broušení zubatých ostří, tyčinky na Spyderco Sharpmakeru mají trojúhelníkový průřez se zaoblenými hranami a ty jsou taktéž zamýšleny pro broušení takovýchhle tvarů...
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ci su na to nejake "udelatka" :)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    IXTREMIST:
    KURE: jj, kvoli tvaru. Ked by som si ho kupil, chcel by som ho brusit rucne na kameni a ide mi o to, ako sa dostat okolo tohto bodu:

    KURE
    KURE --- ---
    SN0WCRASH: jako proc? kvuli tvaru? nebo kvuli té D2?
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    SN0WCRASH: kvalitním kamenem, optimálně diamant
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    Ako tu Z200 D2-ku moze nabrusit obycajny smrtelnik? Resp. ako sa to brusi?
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Tak jsem napsal na ANV, prý je to chyba a mám jim to poslat na seřízení pojistky.
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    VOMAJDA: Mám Z100 a je to z mých nožů nošený nejčastěji. Klip byl naopak důvod, proč mne zaujal, já ty robustní plíškové nesnáším.
    FINSON
    FINSON --- ---
    VOMAJDA: Za mě suverénně nejhorší kup tohoto roku: FINSON + FINSON. Původně jsem ani neplánoval to tady zmiňovat, protože mi to jenom leží v komoře, ale tak asi sem nějaký malý hejtík s fotkou postnu.
    KURE
    KURE --- ---
    VOMAJDA: mam plastovou Z100 koupenou vloni na Příbramský výstavě, jedinou výtku bych měl ke klipu, bylo dost hrozný ho přendat na levou stranu, ty drátky se různě kroutily a nespolupracovaly.
    A pocitově bych byl razši za bytelnější než jen drátovej, ale drží. A přijde mi že se relativně rychle otupí, ale možná jsem zmlsanej.
    Pojistka je naprosto perfektně padnoucí.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Jaké máte zkušenosti s noži od Acta Non Verba? Já dostal k narozeninám Z200 D2 a po opadnutí prvního nadšení (ten nůž vypadá fakt super a je nádherně lehoučkej) jsem zjistil, že je potřeba ho otevírat poměrně razantním švihnutím, aby liner lock správně zamknul čepel. Pokud při otevírání švihnu jen o trochu málo, nebo ho zkusím otevřít "obouručně" pomalu, tak liner lock stávkuje a už jsem se takhle málem pořezal, když se mi nečekaně začal zavírat. Než jsem na to přišel, tak to chvilku trvalo, protože pojistka trochu cvakne, ale nezaskočí správně.

    Mluvím přesně o tomhle modelu (varianta Dural/Liner Lock):
    Z200 D2 - ACTA NON VERBA
    Z200 D2 - ACTA NON VERBA
    https://www.anvknives.com/clearance/z200/
    VLKOUNEK
    VLKOUNEK --- ---
    KURE: sorry, psal jsem to ve spechu.
    Jen jsem se zamyslel, jestli bude zmena u Hippovych nozu zmenou vyrobce.
    Dost pouzivanych nozu od Hippika/Madarice jsem videl znicenych.
    Ale vetsina to ma ve vitrine, takze asi ok. PS:Cetl jsem o spolupraci mjr. Hippika s Mikovem, ale na vlastni oci jeste zadny nevidel
    FINSON
    FINSON --- ---
    Když už jsem tady zmínil Hejkala, uvědomil jsem si, že jsem se tady ještě nepochlubil customem od něj, přitom ho už mám rok nebo spíš dva, hm...
    A sedmičku teda rozhodně nestál :-) Dokonce ani pětku. Jednoželízkový, pružina a čepel z pera V3S, na střenky jsem z osobních důvodů chtěl ovocné dřevo, takže je tam třešeň.
    Fotka z dneška, modří vědí :-)

    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    FUNIAK: Jestli s ním nemáš v plánu dělat nějaké extra velké prasárny, tak mohu rozhodně jen a pouze doporučit. Zvláště pak tu verzi s framelockem a D2, co mám já. Krájel jsem s ním chleba, vykrajoval a porcoval ovoce a zeleninu, napichoval žrádlo, nařezal stovky kartonových krabic, ořezával klacky či špejle, špičkou dělal díry do kůže či látky, když jsem je potřeboval, v práci jsem s ním odblaňoval maso na tatarák a spoustu dalších činností, na které si už ani nevzpomenu. Jo, a v nynější době koronové jsem na jeho sponě nosil pověšenou roušku, když jsem ji zrovna nemusel mít na držce (neuvěřitelně praktická věc!). Nikdy mě nenechal na holičkách.

    A takovou tu opatrnost, o které píše VACA, jsem k němu choval jen zpočátku. Postupem času jsem se nebál ho používat prakticky na cokoliv - a tím nemám na mysli nějaké páčení či utahování/povolování šroubků, protože fakt nejsem kokot a na podobné věci používám v nejhorším švýcarský zavírák, který s sebou nosím v tašce.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Tvl za sedmičku, pravda bez pilky, s tou ho tipuju spíš na devět, můžu mít zavírák od Hejkala. V jediném unikátním originále, ručně vykovaný a broušený, z podstatně lepší oceli. A se střenkami z pravého parohu, samozřejmě.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    leatherman je fajn srovnani a tohle je pokus o porovnani z poobneho soudku i typove https://www.knifecenter.com/item/BO4021/boker-folding-hunting-knife-stag-handles
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KURE: jasně no...akorát Leatherman je trochu jiná liga...

    Charge TTI shodou okolností mám, akorát ještě tu starší verzi, ne plus... :-)
    KURE
    KURE --- ---
    LEON_KOWALSKI: NEVILL: :D tak vzhledem k tomu že ten mikov je víceželízkový nůž, "pracovní", tak se celkem nabízí tohle porovnání
    Leatherman CHARGE® PLUS TTi | LEATHERMAN - Oficiální dovozce multitoolů Leatherman
    https://www.leatherman.cz/produkty/multitooly/leatherman-charge-r-plus-tti/
    sice to nemá paroh, a to ani falešnej, ale titanový šasí a S30V čepelka taky nejsou marný
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: *za par asi tak 20let :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam