• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    FINSON
    FINSON --- ---
    HORA: Paráda, díky moc!
    Vidím tam i vevnitř odlehčené příložky, je to perfektně vycentrovaný, dělají na tom US designeři a výroba je za pár šlupek v Číně, přitom to vypadá, že docela na úrovni... hm, hm...
    HORA
    HORA --- ---
    FINSON: Tady máš ty fotky, není to žádná sláva, ale snad tam něco uvidíš
    Imgur: The magic of the Internet
    https://imgur.com/a/nunAOQT
    GGG
    GGG --- ---
    DILDOO007: mrknu na to, diky
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    GGG:
    Já mám už nějakou dobu v záložkách tyhle, ale nikdy sem se neodhodlal to objednat.
    https://www.outfit4events.cz/czk/produkt/4349-japonsky-sekacek-na-maso/
    Sekáček na maso, originální čínský kuchyňský sekáček | Outfit4Events
    https://www.outfit4events.cz/czk/produkt/4424-sekacek-na-maso-originalni-cinsky-kuchynsky-sekacek/
    Vlastně to asi ani není Cai dao, jak tak koukám do googlu...
    GGG
    GGG --- ---
    Mel by tu nekdo prosim tip kde nejlepe koupit nejaky Cai dao nuz? Nepotrebuju zadny hi-end, spis neco levneho a z ciny uz to do vanoc neprijde... Nejaky CZ nebo EU shop?
    Diky

    FINSON
    FINSON --- ---
    HORA: Jasný, žádnej spěch, díky :-)
    HORA
    HORA --- ---
    FINSON: :) Jsem dost zasekanej, zkusím něco vyfotit až bude čas. Jj ty d2 verze jsou taky moc pěkný. Výbrus by měl být dutej i když to jen tak očima nepoznám. Flipper mám první. Chodí dobře i když si musím zvykat na liner-lock ten chce trochu cviku, ta záštita flipu mi vždycky při zavírání naráží do prstu. Ale je to o cviku spíš. Jinak spokojenost i zpracování super.
    FINSON
    FINSON --- ---
    HORA: Koukal jsem po jeho méně barevné nedamaškové variantě, zatím odolávám, ale nevím, jak dlouho to vydržím. Můžu poprosit o fotky hřbetu a hlavně zespodu, zezadu, otevřený, zavřený a tak? :-) Výbrus je dutý? Jak se ti s ním cvaká?
    HORA
    HORA --- ---
    No tak mi kámoš povídá, potřeboval bych nějakej pěknej nůž tak kolem 500 - 1000Kč.
    Jj já se ti po něčem podívám. A jak tak listuju říkám si hmm ty sou docela pěkný.
    (Ale ty už žádnej nůž nepotřebuješ ozývá se ten otravný hlas rozumu) Ale zase nemám žádnej nůž s barevnou střenkou...(A na co barevnou střenku?) A damaškovej nůž taky žádnej nemám...(A ještě koukáš na čínský nože? WTF...) Ale když sou tak pěkný...
    Konec už si domyslíte. Kámoš ještě nůž nemá. Zato já :D




    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: No váhal jsem, i coby nekuřák, co ti mám povídat :-) Jalovec to nakonec vyhrál, protože na něj mám hezké vzpomínky z dětství. Ale tak třeba to není moje poslední laguiola :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FINSON: To zní dobře, briar je mi, coby kuřákovi dýmky, jako materiál velmi sypmatickký. Je to tvrdé dřevo, pokud tam nejsou vyloženě kazy tak má i moc pěknou kresbu...
    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: Jop.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FINSON: vřes, to jako briar?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Ještě oprava: Pepřově vonící dřevo na Laguiole je jalovec. Vřes byl v e-shopu na výběr taky, ale nakonec jsem vzal jalovec.
    FINSON
    FINSON --- ---
    S motýlkama fakt nepomůžu, omlouvám se. Kdysi před lety jsem si na vyzkoušení nějaký levný koupil a zjistil jsem, že to není pro mě.

    Co pro mě zatím pořád je, je objevování tradičních low end výrobců v Evropě. Po Francii s Opinely, douk-douky a pravda ne až tak lidově naceněnými laguiolami jsem se přesunul do Portugalska k rodinné firmě MAM (Manuel Antonio Martins). Proti Francouzům se mi zde líbí větší variabilita tvarů, však jsem si taky vybral, jinak provedením a cenově je to takový "portugalský Opinel": Stejná koncepce, kus dřívka se zářezem pro čepel na nýtu v plechové objímce, čepel tenká, jak u levného tradičního nože pro normální použití očekávám, ani pojistku to nemá. Stojí to stejné suché z nosu jako Opinel. Ten menší, Operario, mi oproti o něco kratšímu Opinelu No 6 přijde ještě o dost lehčí, fakt pírko, v kapse o něm nevím. Tenhle tvar čepele mi přijde jako úplně nejlepší a nejpraktičtější na jakýkoliv zavírací nebo pevný EDC nůž, výrazně vhodnější než ta zvednutá špička u Opinelu. Ocel je nerez, tvrdost odhadem asi nic moc, nabroušeno z tovární tuposti do brutální, ale fakt brutální jedovaté žiletky asi 10 tahy na kameni 1000 grit a 5 tahy na kůži z každé strany. Zatím krájely ovoce, zeleninu, pečivo, sýr, šunku a kartony s mlíkem a drží, tak uvidím.

    Operario, dřívko buk:




    Douro, dřívko bubinga:


    P.S.: Dělají i verze s linerlockem, nebral jsem je, nějak mě to na nožích tohohle typu neoslovuje.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Bradley Kimura Butterfly 2018 Black - MujNuz.cz
    https://www.mujnuz.cz/noze/balisongy-motylky/bradley-kimura-butterfly-2018-black.html

    Pokud jde o motýlky, tak mi docela vyhovuje Bradley Kimura, už ho mám pár let. Já teda mám starší verzi která je celokov se spearpoint čepelí, ale tahle nová verze mi připadá taky pěkná.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    BLOWUP: jj, v NL je to tiez zakazane (a pravdepodobne by ti ho aj zlikvidovala colnica pri pokuse o import) ale ked sa ti magicky zmaterializuje doma a tam aj zostane, tak sa do toho nikto nebude starat. Osobne mi pride balisong ako EDC uz tak trochu anachronizmus ale nic proti retro chutkam, zeano :)
    KURE
    KURE --- ---
    BLOWUP: Tak naštěstí u nás to je ok s legalitou, přesto je dobrý umět politicky korektní nejlepe obouruční pomalé otevření, aby člověk neděsil babky v lidlu, když chce vyndat petku z kartonu.
    Myslel jsem na praktickou stránku věci. Úplně vidím jak tohle nacvičuju s benchmadem za 10k, nebo i něčem za 3k :)
    Balisong Tutorial - (Ferris Wheel) - Intermediate #21.9
    http://www.youtube.com/watch?v=kTjCw0ko5gs
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KURE: jj, souhlasim. Motylek neni uplne ten typickej praktickej EDC nuz, zvlast u nas kde je zakazanej (ja mam na nej od policie vyjimku ze ho smim legalne vlastnit, ale treba nosit ho vyslovne nesmim :-) A pokud clovek na nejakym levnym italovi zjisti, ze to pro nej je to pravy, tak mu nic nebrani si casem poridit ten drazsi.

    Presne z duvodu o kterejch pise Kure jsem chtel prave ten - quasi kdyz uz motylek kterej nesmim nosit, tak aspon rovnou tenhle.
    KURE
    KURE --- ---
    SN0WCRASH: at si koupi neco za 500,- a trochu si s tím zablbne. Na rozdíl od zavíráku neni levnej motyl nebezpecnej (ve smyslu že selže pojistka) stejně bude potřebovat něco, u čeho mu nebude vadit, že to hodí na zem při nějakejch figurách.

    To mu dá perspektivu do jakýho motejla opravdu jít, pokud vůbec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam