• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    IXTREMIST: Je to nůž od nožíře na íránským bazaaru, o kvalitě jsem neměl přehnaný očekávání, ale líbil se mi i se všema nedostatkama (byť to nezakalení samozřejmě nevidím) :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    AUDIAC: ta mapa oduhličení / nezakaleni u středu ostří celém dost vypovídá
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Podařilo se mi vykoupat čepel přes noc v syrovátce a udělalo to takovouhle mapu. Čím to nejjednodušeji vyléčit? Bohužel netuším, co je to za ocel, ale žádná hiend to nebude, spíš naopak.

    ABSURD
    ABSURD --- ---
    + taky jedna s vánočním ubrusem.

    ABSURD
    ABSURD --- ---
    Taky první letošní. 19 nástrojová a dřevo nevim, válelo se mi doma...

    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    IXTREMIST: jj amici tomu tak rikaj, oni maj radi ty zvucny jmena :-))
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIF_WH, IXTREMIST: Prostě nástrojovka. Dva pásky mám doma, plánoval jsem vypižlat si nějaké mrňavé neck nožíky - asi před 8 lety, pořád mi ty pásky leží na dně šuplíku :-)
    No ale taky jsem si teď přes Vánoce zkusil spíchnout kožené pouzdro na Moru a... příště to taky radši u někoho poptám :-)
    Kalifovi napíšu do pošty a kdyby se Ixtremist náhodou cítil nějak odstrčen a potřeboval mi nutně taky vnutit nějakou kudlu, tak se obětuju a domluvím se i s ním ;-)
    A fakt to nespěchá, to píšu veřejně rovnou.
    Díky moc!
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KALIF_WH: alias O1
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    FINSON: jeste na jeden, mam doma material, pokud na to extra nespechas, tak se ti do toho rad pustim, a pokud ti nevadi K720/1.2842 ( 19 312)
    FINSON
    FINSON --- ---
    IXTREMIST, KALIF_WH: Pánové, fakt klobouček! Tleskám a tiše závidím.

    KALIF_WH: Kdybys měl chuť a kapacitu vyrobit ještě jeden, ozvi se mi prosím ;-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KURE: dekuju, ja uz mam asi 3 zaviraky za sebou, ale je to pomerne slozita disciplina a popravde receno sem jeste nikdy nebyl uplne spokojenej s vysledkem, i kdyz nuz treba dopadnul slusne, vzdycky se naslo neco, co mi na nem vadilo. Ted mam jeden rozdelany tak uvidim jestli se mi podari se vyvarovat predchozich chyb :-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    ja si bohuzel doma zatim nezakalim nic, i kdyz bych se chtel pustit do stavby elektricky pece :-)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KALIF_WH: ten tvar je super, žena už nic jinýho nechce. Fólie by dávala smysl, tam ty ohyby bez plate quench systému jsou vždycky. proto to rád dělám z uhlikovek, ty zakalim doma v oleji a na třista stupních fláknu mezi dva kusy hliníku a akuvrtackou je stáhnu nakrev k čepeli. krásně se srovná do roviny. V tom samým přípravku pak popoustim a je to rovný na desetiny mm.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Jeste ten druhy ze stabilky taky darek pro kamarada.










    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    IXTREMIST: tak ja se spis inspiroval takovejma tema tenkejma cinskejma sekackama a chtel sem zkusit jak se tenhle tvar bude chovat v kuchyni a musim rict ze me to oslovilo, i kdyz sem teda testoval jen chvilinku na zelenine.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    urcite ne ve vakuu, tam pokud vim kali leda nerezovky teda v pripade p. Spicaka. S nerezem sem nemel problem s jakymkoli elmax, n690, ak5 i s hodne vytencenyma cepelema. Podle me nemaji vakuovou pec a kali ve folii, ale nerad bych se pletl.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KALIF_WH: no takovéhle almazan mě čeká taky, mám na to nachystanou n690. osobně bych to radši vykoval z 80crv2, ale to by moji ženu nepřežilo.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KALIF_WH: Jo no, kalili to ve vakuu? strašně moc to ovlivňuje deformace. Já mám fakt rád Elmax kvůli rozměrové stabilitě, na ostří necháš 0.5mm a ani se to nehne, pokud to kalirna neposere.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Tady je jeden z te stabilky. Trochu sem to prehnal s uberem materialu a je fakt hodne utlej vpodstate klin od hrbetu az k ostri s uplne miniaturni fazetkoua miniaturni znamena ze to rezalo jeste pred ni :-) Ale taky byl puvodne o cm a pul sirsi a ostri sem musel odbrusovat protoze to hodilo vlnovku slusnou :-) hodne pomala prace s bruskou a neustalym chlazenim, a smirglovani pak uplne za trest v te plose. Ale vyplatilo se a reze jak das, jen uz sem ho mel znova v ruce, protoze kamaradovi co ho dostal darem ho uzmula manzelka a nechala po pouziti mokrej na odkapavaci do druheho dne, rozvod se zatim nekonna :-)






    KURE
    KURE --- ---
    KALIF_WH: máš to zase moc hezký :) nechystáš se na zavírák? ;)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    a popravde receno i tam jsem se dost naucil, do kalirny to posilat aspon o pul milmetru silnejsi :-) srovnavat cepele je opruz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam