• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KURE: Člověče, až pořídím frézu tak klidně. ale rukama to neudělám tak přesně aby to sedělo na tisíciny do lock mechanizmu :-/
    KURE
    KURE --- ---
    IXTREMIST: jj souhlas.
    hmmm mimochodem, a tobě by se nechtělo udělat čepelku k victorinoxu z M390 :) když slíbím že to nebude na výstavce? (na penezich se pochopitelně dohodnem)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CROSS: Kudla be vitríně je pro mě noční můra. Srat se s m390, stabil dřevem, 72 hodinovým epoxy co má pevnost 250kg/cm a oni to pak strčí na výstavku. :-))))))
    CROSS
    CROSS --- ---
    KURE: jenom spekuluju samozřejmě, nevidim do businessu Leathermanu, ale přijde mi, že jednou relativně levnej sortiment na velkej objem. Teď jsem se koukal na jejich web, a je těžký najít něco za víc než $100. Proto si myslim, že se do specialit nechtěj pouštět, protože by se jim to nějak extra nevyplatilo. (Ale jako uživatel Charge TTi s čepelí z S30V jsem taky na tý straně, co si myslí, že by to bylo od nich pěkný.)

    Ono na tom, co psal LAUNCHER, bezesporu něco je — tim, že dělaj dost kvalitní věci s dobrou zárukou a servisem, což neni v době výroby všeho levně v Číně běžný, vzniká dojem, že je to nějakej luxus, ale je to prostě masová věc ve svý třídě, kde navíc je sporný, jestli nějakej luxus opravdu má smysl. Kudlu od nožíře si člověk může i dát do vitrínky, ale multitool asi sotva, stejně jako třeba francouzák.
    KURE
    KURE --- ---
    CROSS: nikdo nechce šroubovák nebo konstrukci multitoolu z CPM-s90V nebo M390.
    Ale opravdu jsem překvapen, proč neni na přání, a za tučnej příplatek nůž z lepčí oceli ke každýmu leathermanu, klidně z toho S30V, z kterýho už jednu dělaj.

    KALIF_WH: pochopitelně na kleště bys chtěl úplně jinej matoš než na čepel, pokud bys chtěl kosmickou kvalitu. A i normální nářadí se dělá v různých kvalitách, některý šroubováky jsou snad z másla.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CROSS: asi tak, plus sila kterou je clovek schopny vyvinout pri manipulaci s multitoolem je trochu jina nez kdyz ma naradi ktere ten mt nahrazuje. Koneckoncu realny klice, kleste, sroubovaky atd. se take nedelaji ze superpraskovych oceli.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LAUNCHER: za tím může být prostě obchodní rozhodnutí, že cena multitoolu celýho z nějaký lepší oceli by byla příliš vysoká, a obavy uživatelů, že obyčejný materiál nevydrží, kryje záruka. (A nějaká limitovaná edice se nemusí vyplatit.) Krom toho je to pořád nářadí, co lidi ztrácej a podobně.
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: ha, to je dobry :) ještě že jsem se zeptal.
    IXTREMIST: no ano :) to určitě znamenalo. Stejně jako to museli určitě udělat výrobci nožů. nebo by tu jednu čepelku mohli koupit od někoho kdo už strojní park má.
    A určitě nejsou hloupý, takže to zřejmě znamená, že předpokládaný profit z lepčí oceli se jim nevyplatí. To ale nijak neumenšuje moji frustraci :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    IXTREMIST: Nuz, tedy jediny dil z celeho multitoolu, mohou vyrobit na modernich masinach z moderni oceli. Pripadne nakoupit od nekoho, kdo to umi.

    A nasledne namontovat na to, co uz maji.

    Ostatne takhle to delaji jiz dnes s tooly, ktere maji S30V nuz.

    Domnivam se, ze vyrobu celeho multitool z moderni oceli, po nich zatim nikdo nechce.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KURE: Používat moderní práškovky by pro ne znamenalo změnit celej výrobní proces ... ono i třískovy obrábění těchto matrošu je mnohem náročnější na nástroje.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: 1) S tim Pro-Bike Tool jsem zjistil, ze nejmene pro specificke zalezitosti ano.

    2) Co se kvalitnich oceli tyka, tak třeba tahle klasika ma nuz z m390.

    MKM MALGA 6 - MKM Online Store - Maniago Knife Makers
    https://www.mkm.it/en/pr/malga_6/3757.html

    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: no a dělá někdo lepší?
    protože výrobci multitoolů afaik prostě odmítaji používat moderní oceli.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAUNCHER: já jsem tuším před asi měsícem narazil na nějaké video kde měl být Leatherman Free co už má i ten bit driver (jakože zatím to snad žádný z nich neměl), ale nevím jestli to bylo něco co se plánuje a nebo už to dali do prodeje. Bit driver na tom fakt chybí...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: A Leatherman Juice, ten je o trochu větší než Squirt, velikostně zhruba jako ty běžné švýcarské nože, ale má kleště.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Leatherman je totiz takove mininum, ne nejaky kral.

    Na asi jedinem toolu rozumna ocel (S30V), vetsinou ale low-end ocel (420HC atp).

    Spoustu veci nedomysleno a nedotazeno. I na malinkem Pro-Bike Tool mam na bity racnu, na Leathermanu jsem ji jeste nevidel. Casto teda na Leathermanu ani nevidim, kam ty bity dat (cela rada Free).

    Mam od Leatherman hodne multitoolu a mam je rad. Cerny MUT je moje dirty pleasure. Style PS se mnou procestoval svet.

    Ale nemam nasazene ruzove bryle.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    No jo, jenže MP600 je větší multitool, to je podle mě tak ekvivalent SwisTool X, nebo Leatherman Wave.
    Rebar, Skeletool, Wingman, jsou menší a pak jsou prckové jako Micra a Squirt
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    laické porovnání Leathermann Rebar vs Gerber MP600:
    leathermann má všechny plechy tenčí a kleště k rukojeti drží malý nýtek.... gerber byl na oko mnohem solidnější. Pokud bude materiál Leathermannu kvalitnější, tak by to mohlo být dobré
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Hanibal eshop sem nikdy neresil, ale v prodejne na Senovaznem byli vzdycky velmi ochotni.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já bych si přidal, pár věcí jsem u nich reklamoval a vždycky to bylo v pohodě.
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    hanibal si u mě šplhnul i tím, že jako jeden z mála (resp. si nevybavuji žádný jiný) eshopů používá na balíky papírovou pásku - což má krom ekologie a snadnější recyklace výhodu i v tom, že při řezání nožem nezaprasí (tolik) čepel ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam