JOSEF_K: Děkuji ti velmi pěkně za všechny rady a doporučení.
Jako nebudu vám lhát, že tyhlety věci mě i vzhledem k mejm oborům vždycky trochu míjely. Je teda nasnadě, že o tom hliníku jsem se to taky moh dozvědět na obalu, ale já to měl doma akorát odsypaný v nějaký skleničce pro případ nouze už leta.
Každopádně vzal jsem si tvoje rady k srdci, předevšim s tema brejlema teda, k tomuhle mám dost respekt...
Takže jsem si dneska koupil ten čistej hydroxid a pro jistotu pár litrů octa:D Dal to teda do studený vody jak jsi psal, nejdřív v malym měřítku.
Musim říct že mě to teď teda tolik nadchlo, že jsem to nakonec v rámci "jarního úklidu" rozjel trochu ve většim. Asi tak pár desítek litrů:D A do toho sem prostě naložil věci nad kterejma jsem už dávno zlomil hůl jakožto "neumytelný".
Dost dobrý, kam se na to hrabou konfekční čistidla tyjo.. (věci kde člověk nemůže nebo nechce použít benzín nebo ředidlo)
Věci se kterejma sem se dřív mořil hodiny téměř bez efektu, krom dřevěnejch rukou od drhnutí, sem teď po pár desítkách minut louhování v podstatě jen otřel houbičkou, opláchnul, a jsou jak nový.
Teď mám pocit že jsem spoustu let mařil čas a utrácel prachy za uplně zbytečný produkty jak od Horsta Fuchse:D
Ale tak jasně, tohle neni uplně bezmyšlenková jízda, člověk u tohodle musí bejt dost opatrnej a trochu i přemejšlet. Ale poměr cena/výkon/čas. To je prostě jiná liga...
Každopádně:
SAFETY FIRST!
když by s tim někdo podobně koketoval... Jinak dík vám všem, celkem jste mi rozšířili obzory. Ještě toho hodně nevím o světě:D