• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    TOMASINO: To je vyrobený (stabilizovaný) na zakázku pro mě. jestli chceš, tak předám kontakt. Michal je frajer co se týče dřeva, špalky od něj jsou top.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    IXTREMIST: rozumim, zaujalo me dost to drevo.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    TOMASINO: promiň, do renovace se mi vůbec nechce.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    IXTREMIST: slo by v tomto ladeni provest renovaci bodaku pro vz.58? Mam kolem toho dost otazek, kdyztak bych se ozval pres sz nebo mail.
    GOTIK
    GOTIK --- ---
    Ahoj, kdyby měl někdo zájem, zúčastnit se prodejně nebo workšopově nebo jinak pracovně, kontaktujte Želvu http://turtleknives.com/kontakt/
    Více info pro návštěvníky o programu na stránkách pivovaru: https://www.unetickypivovar.cz/akce-v-pivovaru/ (vstup je zdarma)

    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MATT: to vypada pekne. to si snad koupim do kuchyne. Do ted tam mam nejaky obyc fiskars a tohle vypada pekne a za docela rozumnou cenu
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MATT: já se přidávám, mám ten nůž snad 7 let a pořád jsem z něj nadšenej. za ty prachy velká paráda.
    MATT
    MATT --- ---
    PARRHESIA: ja pochopil, ze chces original od nozire. na zeleninu jsem si oblibil to santoku od Sulce. Mam z nej radost, pokazdy kdyz ho vemu do ruky. ale mam jinej uchop nez ty, tak nevim ;)

    Hiromoto Saku Hocho, Santoku 719054 Japonský kuchyňský nůž Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php


    AZIM: jj, modrou variantu mam v merku.. ale kde si je osahat?

    REDSNAKE: jeste ze mam to Typio ;)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MATT: Ahoj, prosímtě, já Ti nedopatřením teď smazal příspěvek. Vůbec netuším čím jsem si zasloužil že tu mám mazací práva a nějak si hraju s appkou nyxu a zaujalo mě, že tam mám možnost smazat a netušil jsem, že to fakt bude fungovat.

    Moc se Ti omolouvám a kompetentní osoby prosím aby nekompetentním osobám, jako jsem já, práva zas odebrali :D
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    něco z procesu

    IMG-20210413-234817 — ImgBB
    IMG-20210413-234817
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KURE: Mikov je parodie na vkus. Co ale nechápu, je to, že technologii zpracování oceli mají špičkovou. kamarád u nich kalí čepele. Dělali jsme odpich a Crash testy elmaxu kalenyho u nich - 62 hrc, zlomit to nešlo ani lešenářskou trubkou - čepel v úhlu 35° a chlap povesenej na trubce v páce proti svěráku.
    Oni se prostě vezou na kultu. Kdyby chtěli, tak dělají kudly jak hovado...
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KURE: To je ale nahodicka, zrovna odešly do kalirny.
    IMG-20210411-184108
    KURE
    KURE --- ---
    PARRHESIA: mikov neeeeeeee. nůž z tvarohu o tvrdosti 55HRC (snad) od firmy která se přenesla do 21.století jen cenama a zneužívá nostalgii pamětníků.

    a k tomu noži budeš ještě potřebovat větší prkýnko :)

    PARRHESIA: IXTREMIST: co nejaky santoku, nebo větší petty, nebo dokonce nakiri. pokud máš rád kompaktnější nože.

    AZIM: přesně :D :D
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    PARRHESIA: jo, na to bude chef knife možná zbytečně dlouhej. no uvidíš.
    AZIM
    AZIM --- ---
    MATT: vem tu co ti lip padne do ruky a hlavne at je to s110v !!
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    IXTREMIST: Asi takto. Malem jsem byl rozhodnut pro Mikov než jsem vlezl sem. Mám z něho pocit, že se bude přijemně držet


    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    IXTREMIST:
    IXTREMIST: áno, je třeba probrat víc, totiž je to subjeknivní, vztah který můžem mít k noži! záleží mi také na tloušťce čepeli na hřbetu (jak se tomu říka vnější straně noži od břitu - tlustší straně čepene? (když se odebírá slupka z česneku či cibule vyhovuje tenčí) ale na krájení celeru spíš robustnější aby se neohýbalo, taky tedy na celkové váze. Počítam s tím že je vždy pro/proti, prostě není nůž na všechno, proto aby se hezky držel je základ. Zítra nafotím přesně jak říkaš s okurou :bezva nápad, a budu milerád za odezvu nechám si poradit. Díky!
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    PARRHESIA: s kuchynakama teďka koketuju. Dobře držel znamená co? jsou tři základní úchopy nože. chytni ho do ruky jak kdybys krájel okurku a vyfoť to. :-)
    MATT
    MATT --- ---
    nekdo nejakej tip od ceho se odrazit jestli chci para 3 nebo paramilitary 2? momentalne je moje dilema na urovni, ze p3 se mi libi vic tvarove, ale pm2 mi prijde praktictejsi. predstavuju si to jako takovej pracovni zavirak s kterym ale treba budu i krajet chleba ;)
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    Zdravím vespolek. Koukám že to tu žije. Napadlo mi tu hledat nožíře. Už nějakou dobu toužím pořídit si originalni nůž celkově do kuchyně/převážně na zeleninu. Čepel 14,5-17 cm. Hlavně aby se přijemně držel, ale nemáte nějaký typ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam