• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    BRABI
    BRABI --- ---
    HONCKA: Victorinox Huntsman?
    MATT
    MATT --- ---
    AUDIAC: HONCKA: Pevnej Morakniv mi přijde jako dobrá volba. RATka je imho dost velká, popřemejšlel bych např. o Kabar Dozier. Victorinox s pilkou a nůžkama má taky svoje. Záleží na co a jak ho bude používat (překvapivě ;))
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    HONCKA: Měl by to být zavírák? Já bych upřímně jedenáctiletému prckovi asi nekupoval takhle drahej nůž, protože ho dozajista brzy ztratí / ulomí špičku atd. Teda aspoň já takovej byl a troufám si tvrdit, že většina z nás :)
    S pevnou čepelí bych bral Mora Companion za pár stovek, zavírák třeba Ontario Rat 1, ta je kolem litra.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Chtěl bych synkovi (11 let) koupit nějaký větší nůž na turisťák za cca litr-1500, nějaká alternativa k Vicorinoxu rangergrip?
    MA747
    MA747 --- ---
    UBU: nakonec Shapton 1k a 5k
    UBU
    UBU --- ---
    MA747: Jo, povolanější info než od něj asi těžko dostaneš. Jinak abych ti to ještě trochu zamotal. Shaptony jsou splash&go, má to svoje výhody, takayuki je lepší namočit víc, nicméně člověk jak je línej, tak jsem časem zjistil, že pokud ho použiješ taky jako splash&go, tak sice v ploše to hitparáda nebude, ale pokud chceš agresivnější ostří, tak to neni vůbec špatný :-) Dej vědět co si vybral.
    MA747
    MA747 --- ---
    UBU: jen pro info, ptal jsem se na alternativu k Takayuki Sakai 4000 pan Rouse z Nipponshopu a ten mi sdělil: "Jediná alternativa je Imanishi Bester 4k, který je vlastně totožný, jen jinak barevné provedený."

    Na srovnání Shapton 5k a Imanishi Bester 4k: "Shapton 1k a 5k je super kombinace se skvělým ostřím napříč všemi materiály, Imanishi má zase lepší výsledky např. v ploše, kde zanechává konzistentní povrch. Takže pokud hledáte finální kámen na ostří, přikláním se k Shapton, pokud plocha tak Imanishi."
    MATT
    MATT --- ---
    je to o ziletkach, ale i tak myslim zajimavy. par zaberu z el. mikroskopu.

    Your hair can crack steel when it hits the right spot
    https://youtu.be/6kgw6j9n_2o
    UBU
    UBU --- ---
    MA747: Ty takayuki vozil Robert z Nipponshopu, ale ty uz nejsou. Ten 4000 mám hodně rad, ale kombo shaptonu 1+5K mam rad skoro stejne, dela to pekne agresivni ostří. Podle me skvela volba.
    MA747
    MA747 --- ---
    Nedal by mi někdo tip na brusné kameny? Kdysi tu dával HENNYVILLE SHAPTON PRO Kuromaku 1000 a Takayuki Sakai 4000. Problém je, že ten druhý nedokážu najít v CZ. Díky.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Jen tak do pléna, jedete někdo do Příbrami?

    Upřímně hledám někoho, komu bych se narvala do auta z Prahy 🤣
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SPYYDY: Opinel mam, nic se nevikla. Nuz kterej se vikla je nefunkcni.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    SPYYDY: tohle je totalni fail, ono se to sice nezda, ale ty krouzkovy pojistky jsou docela spolehlivy a i hodne pouzivany opinely se ani nehnou, a to jsou tak v desetinove cenove kategorii
    FINSON
    FINSON --- ---
    SPYYDY: Tohle bych reklamoval.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    SPYYDY: nepoznam tu konkretnu znacku ci model, ale toto by nemal robit ani noz za stvrtinu ceny.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SPYYDY: Tohle mi teda připadá moc! Ne že bych byl nějaký fanda Opinelu, žádný jsem nikdy neměl, ale co jsem viděl u kamarádů, nevzpomínám si že by se to takhle viklalo...
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Ahoj, dostal jsem darem zavirak Nontron Gagnere (https://www.nuz.cz/eshop/zaviraci-noze/zaviraci-nuz-n-25-detail ), ale i po zaaretovani prstencové pojistky typu opinel se cepel docela vikla. Je tam vakl pár mm - viz video níže. Je to na reklamaci nebo je to něco, co k takovýmu typu nože patří pls?
    https://youtube.com/shorts/EshmqyuBBnQ?feature=share
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    mate nekdo zkusenost s touto firmou?

    Paprsek, ELMAX, stabilizovaný ořech - Okské Nože
    https://www.okskenoze.cz/paprsek--elmax--stabilizovany-orech/
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Když má někdo hustší vlasy, zvládnou sílu, která dotyčného zvedne ze země. Skalpování mi přijde rizikem u strojů co po vtažení něco krájí nebo loupou, jinak jde o vtažení a v horších případech obrácení naruby. Viděl jsem foto takto usmrceného člověka a nejprve jsem myslel že jde o staženého koně na jatkách.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Jednou sem na vlastní oči viděl jak borec zakopl a spadl na cirkulárku. od břicha nahoru na dvě půlky. od té doby ten stroj nemám rád.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam