• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SWIST
    SWIST --- ---
    KALIF_WH: Jasně, pokud ho máš takhle, tak to chápu. Já to měl jako městské edc... 6ádné vyřezávání, nebo tak, maximálně s tím řáznout prut na buřty, ořezat tužku, říznout provaz atp.. Ony ty střenky na nějakou pořádnou práci a pevný úchop taky moc nejsou. Co se týče toho aby mi sedl nůž do ruky, tak mi strašně vyhovuje Rat 1 a to vybrání na ukazováček, popřípadě i možnost si dobře zapřít palec..
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    SWIST: verim pokud je clovek trochu sikovnej tak muze delat skoro s cimkoli, mne na tom pro praci vadi asi to same co se mi na tom z hlediska designu libi :-) takze vpodstate nic co bych mohl vytknout nozi samotnemu. Ma uzkou cepel i rukojet, nic moc na silovejsi rezani dreva vyvazenost je pro me taky mimo, bavi me kdyz mi nuz sedi v ruce tak ze ho drzim spis bliz u cepele a kdyztak palcem na cepeli muzu korigovat tlak i smer pohybu na to uz ma ti-lite zas dost dlouhou a uzkou cepel a stejne tak relativne tenka spicka je spis na bodani nez na uber materialu, kde mi nejvic sedi droppoint. Ale jak rikam, i kdyz si to rozumove bezproblemu obhajim (proc ne), stejne se mi libi :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    KALIF_WH: Zrovna Ti-lite byl můj první "lepší" edc nůž, než mi byl ztracen.. :D Ta 4" verze je v pohodě, tvar čepele není nejvíc praktický, ale i tak se s tím dá bez problémů zvládnout vštšina pací co tak člověk přes den potřebuje...
    FAT
    FAT --- ---
    FINSON: Díky, problém jsem vyřešil a doufám, že budu spokojenej. Jen poprosím o FB odkaz na Matěje.
    Díky
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    FINSON: Plánuju, ale těžko říct, kdy (a zda) se to podaří:)). A na Matějovu dílnu se můžeš naprosto spolehnout, Matěj je i tady na nyxu, dělá krásný věci a má fakt velký zkušenosti.
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOSEF_K: To je škoda, hodláš se k tomu vrátit za příznivějších okolností?
    Jinak na mě na FB skákaly reklamy na Matějovu dílnu, ale o nich kromě tohohle nic nevím...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KALIF_WH: Tak tohle je spíš taková kuriozita, nevím nakolik bude mít u mě praktické použití. Lynn Thompson v nějakém videu říkal že se tím dá klidně stáhnout z kůže slon, ale zrovna slony mám docela rád a není to tak úplně často co by tady člověk lovil mamuty. Každopádně pokud by nastala zombie apokalypsa, tak Luzon bude dobrá volba... :-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    NEVILL: to je fakt velka kudla, mne se od cs vzdycky libil ti-lite, jako takova moderni obdoba klasickyho vystrelovaciho stileta, ale zarekl jsem se ze si ho odpustim :-) Je v tom sice neco, co brnka na nejaky moje skryty struny, ale zaroven to je na vetsinu cinnosti nepraktickej nuz a ja doma nechci zadny vitrinovky.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Jenom tak pro představu, velkej Luzon a pro srovnání ZT 0707, což není až tak úplně malý nožík, má čepel lehce přes 9cm. Ovšem ve srovnání s Luzonem vypadá skoro všechno jako malý nožík... :-)

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KALIF_WH: tohle je na výrobu strouhanky, na pečivo chceš větší zoubky.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    RSZ: Velkej Luzon mám, je to taková "kapesní" mačeta (zatím jsem s tím teda nesekal, ale snad by to něco vydrželo). Jen jsem trochu rozpačitý z té přídavné pojistky - je tam taková šoupací pojistka navíc, se tím podepře a zablokuje liner lock. Jakoby tím výrobce říkal že tomu svému liner locku moc nevěří, takže je tam tohle jištění navíc (u malého Luzona to tam je taky). A teda samotný liner lock je tam hrozně tuhý, jak jsem zvyklý u všech frame locků a liner locků co mám to odjistit a zavřít v jedné ruce, tak tady to fakt nejde a musím si pomoct druhou rukou. Jinak je to docela fajn nůž, flipper funguje jak má, ty rozměry jsou vcelku velkolepé. Velký Ti-lite je myslím ještě o něco větší.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    KALIF_WH: No chtelo by to vyzkouset. ;)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    KALIF_WH: Presne, me takty. Ten totiz jako jeden z mala vypada, ze se s nim da ukrojit krajic chleba. :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RSZ: nech sa páči
    Mega Folders, Huge Folding Knives, Big Pocket Knives | OsoGrandeKnives
    https://www.osograndeknives.com/catalog/mega-folders-627-1.html
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE:
    KALIF_WH: dík, ten luzon mi vlastně asi blbej nepřijde a zkusím ho
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    RSZ: cold steel je taky na prvni dobrou jediny ktery me napada s takhle velkym zavirakem, jeste bych zminil luzon, Ti-lite a counter point, i kdyz luzon asi uplne klasicky tvar nema. aůe delkove by se v nejake xl variante vsechny mely dostat nad tech 150mm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam