• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SWIST
    SWIST --- ---
    KALIF_WH: Jasně, pokud ho máš takhle, tak to chápu. Já to měl jako městské edc... 6ádné vyřezávání, nebo tak, maximálně s tím řáznout prut na buřty, ořezat tužku, říznout provaz atp.. Ony ty střenky na nějakou pořádnou práci a pevný úchop taky moc nejsou. Co se týče toho aby mi sedl nůž do ruky, tak mi strašně vyhovuje Rat 1 a to vybrání na ukazováček, popřípadě i možnost si dobře zapřít palec..
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    SWIST: verim pokud je clovek trochu sikovnej tak muze delat skoro s cimkoli, mne na tom pro praci vadi asi to same co se mi na tom z hlediska designu libi :-) takze vpodstate nic co bych mohl vytknout nozi samotnemu. Ma uzkou cepel i rukojet, nic moc na silovejsi rezani dreva vyvazenost je pro me taky mimo, bavi me kdyz mi nuz sedi v ruce tak ze ho drzim spis bliz u cepele a kdyztak palcem na cepeli muzu korigovat tlak i smer pohybu na to uz ma ti-lite zas dost dlouhou a uzkou cepel a stejne tak relativne tenka spicka je spis na bodani nez na uber materialu, kde mi nejvic sedi droppoint. Ale jak rikam, i kdyz si to rozumove bezproblemu obhajim (proc ne), stejne se mi libi :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    KALIF_WH: Zrovna Ti-lite byl můj první "lepší" edc nůž, než mi byl ztracen.. :D Ta 4" verze je v pohodě, tvar čepele není nejvíc praktický, ale i tak se s tím dá bez problémů zvládnout vštšina pací co tak člověk přes den potřebuje...
    FAT
    FAT --- ---
    FINSON: Díky, problém jsem vyřešil a doufám, že budu spokojenej. Jen poprosím o FB odkaz na Matěje.
    Díky
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    FINSON: Plánuju, ale těžko říct, kdy (a zda) se to podaří:)). A na Matějovu dílnu se můžeš naprosto spolehnout, Matěj je i tady na nyxu, dělá krásný věci a má fakt velký zkušenosti.
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOSEF_K: To je škoda, hodláš se k tomu vrátit za příznivějších okolností?
    Jinak na mě na FB skákaly reklamy na Matějovu dílnu, ale o nich kromě tohohle nic nevím...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KALIF_WH: Tak tohle je spíš taková kuriozita, nevím nakolik bude mít u mě praktické použití. Lynn Thompson v nějakém videu říkal že se tím dá klidně stáhnout z kůže slon, ale zrovna slony mám docela rád a není to tak úplně často co by tady člověk lovil mamuty. Každopádně pokud by nastala zombie apokalypsa, tak Luzon bude dobrá volba... :-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    NEVILL: to je fakt velka kudla, mne se od cs vzdycky libil ti-lite, jako takova moderni obdoba klasickyho vystrelovaciho stileta, ale zarekl jsem se ze si ho odpustim :-) Je v tom sice neco, co brnka na nejaky moje skryty struny, ale zaroven to je na vetsinu cinnosti nepraktickej nuz a ja doma nechci zadny vitrinovky.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Jenom tak pro představu, velkej Luzon a pro srovnání ZT 0707, což není až tak úplně malý nožík, má čepel lehce přes 9cm. Ovšem ve srovnání s Luzonem vypadá skoro všechno jako malý nožík... :-)

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KALIF_WH: tohle je na výrobu strouhanky, na pečivo chceš větší zoubky.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    RSZ: Velkej Luzon mám, je to taková "kapesní" mačeta (zatím jsem s tím teda nesekal, ale snad by to něco vydrželo). Jen jsem trochu rozpačitý z té přídavné pojistky - je tam taková šoupací pojistka navíc, se tím podepře a zablokuje liner lock. Jakoby tím výrobce říkal že tomu svému liner locku moc nevěří, takže je tam tohle jištění navíc (u malého Luzona to tam je taky). A teda samotný liner lock je tam hrozně tuhý, jak jsem zvyklý u všech frame locků a liner locků co mám to odjistit a zavřít v jedné ruce, tak tady to fakt nejde a musím si pomoct druhou rukou. Jinak je to docela fajn nůž, flipper funguje jak má, ty rozměry jsou vcelku velkolepé. Velký Ti-lite je myslím ještě o něco větší.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    KALIF_WH: No chtelo by to vyzkouset. ;)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    KALIF_WH: Presne, me takty. Ten totiz jako jeden z mala vypada, ze se s nim da ukrojit krajic chleba. :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RSZ: nech sa páči
    Mega Folders, Huge Folding Knives, Big Pocket Knives | OsoGrandeKnives
    https://www.osograndeknives.com/catalog/mega-folders-627-1.html
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE:
    KALIF_WH: dík, ten luzon mi vlastně asi blbej nepřijde a zkusím ho
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    RSZ: cold steel je taky na prvni dobrou jediny ktery me napada s takhle velkym zavirakem, jeste bych zminil luzon, Ti-lite a counter point, i kdyz luzon asi uplne klasicky tvar nema. aůe delkove by se v nejake xl variante vsechny mely dostat nad tech 150mm
    KURE
    KURE --- ---
    RSZ: to je v době kdy většina civilizovanýho světa považuje nože nad 4" za vražedný nástroje, dost náročne přání.

    největší viktorky (nemaj 150, spíš tak 120mm) vypadaj normálně.
    Coldsteel voyager, ale je otázka jestli je pro tebe dost normálních tvarů. (obecně dělaji veliky zaviraky)
    Opinel dělá nějakej velkej model.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam