• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    JOPS
    JOPS --- ---
    Hoj lidi, nějak dlouho jsem si už neudělal radost něčím praktickým :)

    Mam zálusk na tenhle nůž

    CRKT M40-03 Flipper - MujNuz.cz
    https://www.mujnuz.cz/noze/zaviraci-noze/crkt-m40-03-flipper.html

    Je to v pohodě? Nebo za ty prachy se dá sehnat něco hezčího, lepšího?

    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ten uplně nahoře (v dřevěný pochvě) máme na chatě, ještě s pár podobnejma. Na čepeli měli leptaný Artia Praha a byl to takovej hrozně přezdobenej kýč, kterej se ale nedal fakticky k ničemu použít. Vlastě ani nevim, jestli se to vrábělo takhle na parádu na chatě, nebo na co. Vysokou cenu bych aspoň u tohohle kusu neočekával
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MATHY: kdyztak poslu fotku az budu doma aby sis udelal obrazek
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MATHY: Podle provedeni jsou to suvenyry, vyroba vetsinou indie, pakistan mam nejake podobne doma , kdysi mi je privezl kamarad z cesty cina nepal atd. na dalku to vypada strasne luxusne, zblizka mizerne remeslne zpracovani, nedotazene, nezanytovane spatne vybrousene a cepele se nechaji uplne vpohode opracovavat pilnikem. To je asi ultimatni test, ktery muzes udelat pomerne snadno, pokud to je historicky kousek vyrobeny jako zbran rozhodne to nebude moc mekke, pokud je to turistarna, spicku ohnes a zase narovnas a pilnik, nebo brousek ti to bude brat jako divy. Taky jsem u tech nozu odpozoroval ze maji vetsinou fakt zoufaly trn, ktery je tenky v lepsim pripade a rozklepany za patkou a v horsim pripade jde jen par cm do rukojeti pricemz je tam zatmeleny nejakou pryskyrici
    OT_
    OT_ --- ---
    MATHY: To zahnuté je arabská (Jemenská) jambiya. Statusový symbol. Cena podle provedení pár šupú až majlant (v tom bohužel neporadím, nevyznám se).
    RSZ
    RSZ --- ---
    MATHY: přijde mi to jako indické suvenýry
    MATHY
    MATHY --- ---
    ahoj, dokazal by prosim nekdo odhadnout jestli to ma nakou cenu?

    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: Ale na Mikov asi docela dobrý počin ... no právě - Mikov, docela dobře to vypadá, je to z D2 oceli a nestojí to 5000 - to je WOW
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: Celkem pěkný, akorát mi teda přijde moc silnej, mám v oblibě placatější nože. A váha 130g je už taky docela dost. Ale na Mikov asi docela dobrý počin... :-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    LEON_KOWALSKI: Tak tohle je prekvapeni roku :-) keramicka kulicka a loziska, to skocili tak o dve dekady oproti normalnimu tempu invenci. Treba se dopracuji i k framelocku. Design a provedeni sice pusobi dojmem stredne kvalitni Cina, ale treba jim krivdim, nazivo jsme nevidel. Nicmene v propagacnim videu pobavil termin dolnošpičatá čepel.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    A hele, Mikov z D2 oceli, docela hezkej a konečně za rozumnou cenu, že by se blýskalo na lepší časy?

    NUZ ELIPT | Mikov s.r.o. Mikulášovice. Výrobky značek Mikov a RON
    https://www.mikov.cz/z25737-nuz-elipt
    https://www.youtube.com/watch?v=C98qZzKbYJY
    MATT
    MATT --- ---
    ale vzal jsem ji dremlem jen takovym latkovym kotouckem a zubni pastou (nic lepsiho tu asi nemam) a rek bych, ze to pomohlo.
    MATT
    MATT --- ---
    AZIM: vypada to tak..

    AZIM
    AZIM --- ---
    MATT: ja bych řekl, že už to není kulička ... asi nebude keramická což ? Ono se to časem poškodí, jak to vyskakuje z té předvrtané díry, pak je vidět ta kruhová výseč a myslím, že kulička už není v ideální kondici a prostě drhne ... jenom zamyšlení, možná je to blbost.
    MATT
    MATT --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    Mam Esee Avispu v AUS8 a nejak mi začla dřít kulička na framelocku. Dá se s tim něco udělat? Vyčistit a namazat nepomohlo.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    RSZ: Ach jo, z toho je klasicky videt jak klesa uroven remeslnych schopnosti :-) dneska si nabrousej o zed lzici nebo kartacek na zuby a driv byli schopny udelat i takovouhle paradu.
    RSZ
    RSZ --- ---
    vyrobené a zabavené v minkovické věznici někdy v 80s

    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    nemel bys te nekdo tip na nakej peknej a kvalitni roubovaci nuz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam