• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    RSZ: Ach jo, z toho je klasicky videt jak klesa uroven remeslnych schopnosti :-) dneska si nabrousej o zed lzici nebo kartacek na zuby a driv byli schopny udelat i takovouhle paradu.
    RSZ
    RSZ --- ---
    vyrobené a zabavené v minkovické věznici někdy v 80s

    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    nemel bys te nekdo tip na nakej peknej a kvalitni roubovaci nuz?
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    Ahoj. Kdyby mel nekdo zajem o Kabar BK-10 ( https://www.bushcraftshop.cz/ka-bar-becker-bk10-crewman-fixed/ ) ( minimalne pouzivany ) tak ho za 2k rad prenecham. Kdyz tak posta.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BLOWUP: je to trochu nestastne napssane, krom toho i damaskovy nuz muze mit homogenni ostri. Spousta kovaru dava damaskove packety na boky a stred nechava z jednoho materialu. Ale je fakt, ze chtit hlubsi znalosti od dropshippingove se tvariciho e-shopu uz by bylo asi trochu moc :-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KURE: tim myslej nuz s homogennim ostrim
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KURE: pro nože s hrc 61+ se modlete k Bohu ať se to nevylamuje :-)))
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    KURE: za ty penize mi to prijde v pohode, ale jak jsem psal, nemam zkusenost s nicim jinym a mam jenom dva trochu lepsi noze. Zbytek jsou nejaky obyc kuchynske fiskars. Videl jsem, ze prodavaji i nejake lepsi kovove lozisko, ale i to zakladni je v pohode. Dokoupil jsem k tomu nejake diamantove brousky taky z ali a funguje to.
    KURE
    KURE --- ---
    MIKEKT: jak to po nějakým používání vypadá s těma vodícíma tyčkama a jejich klouby? vůle? drhne to nějak? působí to dostatečně bytelně?

    Ale jinak se mi to líbí a za ty prachy mi to přijde lákavé.
    I když teda ta rétorika ohledně broušení nožů na jejich stránkách mi přijde maximálně pitomá.
    Rozdíl mezi broušením a ostřením.. wtf to má jak znamenat? :D
    Pro damaškové nože nastavte úhel 20–25 °, pro normální nože 25–30 °. ... wtf? :D co to je normální nůž?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    NOISEGATE: nejsem zadnej specialista na noze a ostreni, ale moje noze a noze v rodine uz to naostrilo dvakrat a nikdo si nestezoval :) za ty penize je to podle me dobra vec.
    Dneska bych se asi kouknul i na tohle. To si bude kupovat kamarad. Je to asi trochu kopie KMFS sytemu, ale nevim co tady bylo driv.
    Ostřící sada G21 Profi, Diamant | G21 Vitality
    https://www.g21-vitality.cz/g21-profi_d194705.html
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MIKEKT: jak jsi pls spokojenej s tou sadou?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Best Knife Brand? Benchmade, Buck, Zero Tolerance, Spyderco, Cold Steel, Kershaw, SOG, CRKT, Ontario
    https://www.youtube.com/watch?v=wVQ3raLq4LQ
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Nahodou, nemel by nekdo na prodej Victorinox Pioneer X Alox 2020?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    jeste to neni nuz, ale cast uz ano v procesu. Vyrezavana kost na rukojet saxu.

    nordic style bone knife handle
    https://www.youtube.com/watch?v=dRgTymwWvU0
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    LUCKYBSD: Samozřejmě máš pravdu, pro většinu uživatelů to bohatě stačí. Ja občas zmizim na týden do lesa nebo na ryby. A tam většinou kudla dostava zabrat slušně. Taky mám rád když kudla holí - a tím myslím holí i po nějaké práci.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    KURE: jono, u tech vyssich rad to chapu, ja mam zakladni rady pac je mam jako naradi primarne (skeletool, rebar, surge) a tam mi ta 420HC rozhodne neva, pac funguje dle ocekavani, spis nez tvrdou ocel bych ocenil variantu na lod, ktera min rezne klidne z nejaky fancy oceli jakou pouziva spyderco do salt rad
    IXTREMIST: hodinu jsem nerezal pravda, ale rezu pravidelne protoze jak je homeoffice tak mi domu furt neco chodi + vanoce a zatim jsem neztupil ani moru za 100 kc. Kazdopadne kdo z mistnich tu ma use case ze potrebuje rezat pravidelne hodinu kartonovy krabice? :) o tom byla moje poznamka
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    IXTREMIST: tak krabice jsou zrovna pomerne extrem, pro ty by se mozna mela delat vlastni ocel :-) jak je ten karton semletej z lecceho, tak to funguje fakt jako mikrosmirk i sem videl borce co o to obtahovali nuz misto strapovaciho prkenka s kuzi. Ale jinak co se bezne prace tyce tak asi neznam moc reznych rucnich nastroju pro profiky, ktere by se delaly z nejakych superoceli. Chapu touhu kazdeho milovnika nozu mit nejaky ten nuz z hightech materialu, ale musim rict, ze mi taky na vetsinu cinnosti staci celkem mene narocne oceli. Predesilam, ze nerezu denne tuny kartonu, nuz sice pouziju denne ale vic si zapracuje leda kdyz jsem nekde na vylete a tam vetsinou proto, ze si clovek vymysli cinnosti pri, kterych by ho pouzil :-)
    KURE
    KURE --- ---
    LUCKYBSD: to je na dlouhou debatu :) a na tom jaká ocel je "good enough" se nikdy nikdo neshodne.
    Rozumim tvýmu postoji. A plně souhlasim s IXTREMIST Je mnoho argumentů na obě strany.

    Ale v tomhle případě je můj postoj takovej, že když už multitool za 5+kKc nebaví mě kompromisy. Proto mě štvou :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    LUCKYBSD: Ten rozdil poznas ve chvili, kdy s tim nozem pracujes delsi dobu, ne ze ho vytahnes na klobasu jednou za mesic. :-)
    Nic proti slabsim ocelim, jejich vyhoda je, ze je nabrousis i na bridlici u potoka. Ale proste stim budes hodinu rezat neco trochu brutalnejsiho (kartonovy krabice napriklad) a s 420C budes za deset minut nadavat jak spacek. :D
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    KURE: jako jo, na druhou stranu mam noze jak s premiovejma ocelema (S30V, 154CM, 3V, atd.) a postupne zjistuju, ze ta 420hc (leatherman, buck) je uplne v pohode :) co tim krajis, ze poznas rozdil? pripadne krajis, tak casto ze brousis jednou tydne? Ja rozhodne ne. 420HC je na sharpmakeru naostreny asi za 5-10 tahu, ze to holi takze asi 5 minut oproti ty 154CM a S30V, kde kdyz to ztupis tak to trva podstatne dyl
    JIRKA207: imo pac covert ninja :)) az se ve tme budes prostrihavat skrz plot u sousedu, abys mu otrhal hrusky ze stromu, tak se ti cernej leatherman bude hodit :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam