• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    VACA
    VACA --- ---
    SWIST: Jak psal cross, musi se tam vejit LM oboustranny bity, pro ktery je to primarne urceny. S nima to samozrejme funguje idealne.

    CROSS
    CROSS --- ---
    SWIST: plus teda jdou ty bity dost blbě ven (problém není v hloubce, ale prostě to tam hrozně drží za okraj). Za mě spíš nouzový řešení, na cesty a tak, jak je to asi i myšlený.
    SWIST
    SWIST --- ---
    CROSS: Díky.. To je tedy ale pěkně debilně vymyšlené. :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    SWIST: no ten nástavec je hlubší. Používám to se sadou bitů Hitachi (obyč z Hornbachu) a v ní je ještě takovej mezikus, do kterého se bity strkají snadněji, tak už jen proto používám i ten. Ale neřekl bych, že je to nepřímo nepoužitelný. Viz obrázek.

    Jeden by asi čekal, že tam ten bit zajede cca po ten modrej proužek, ale zajede tam víc. Ono to asi musí být hlubší, aby v tom fungovaly Leatherman bity, který jsou oboustranný.

    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim,
    nemáte někdo originální nástavec na bity od Leathermana? Měl by jít použít jak na jejich úzké tak na klasické.. Kamarád tvrdí že aby se daly klasické bity použít, tak se to musí nějak podkládat/jinak bastlit - nástavec je prý moc hluboký. To se mi nezdá, ale nedržel jsem to v ruce. Máte s tím někdo zkušenost?
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    To mi připomíná cca 10 let starou story, kdy našemu britskýmu učiteli šermu na letišti prolustrovali a zabavili kapesní švýcarák, ale dvě pravý katany v pouzdru přes rameno je nechaly úplně chladný, páč to tehdy bylo vedený jako sportovní náčiní za účelem výuky bojových umění v EU.
    RSZ
    RSZ --- ---
    PAHAVASKA: už jsem to tu možná psal, byli jsme s kamarádama z Německa někde na výletě v Lužici a když děti potřebovaly kudlu na uříznutí klacku, tak jsme oba vytáhli z kapsy nože s A/O a zasmáli se tomu
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PAHAVASKA: Takže kdybych to otevřel dvěma a řekl "podívejte jak to jde těžko otevřít ten slipjoint", to by třeba prošlo. Jako nečekám že by mě tam nějaký policajt kontroloval... :-)
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    NEVILL: To vypadá dost na hraně. O nožích a zákonech v německu jsme se dost bavili s partou, která pořádá různé eventy na tradiční bojová umění a pod. Dost pobaveně sledovali naše paranoidní řešení toho, co se v německu smí a nesmí. Prý je běžná praxe ohledně zavíracích nožů, že ti policajt, který to s tebou řeší řekne, že ten nůž máš otevřít. A když to uděláš jednou rukou, máš problém. Ale je to "jedna paní povídala". :)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    To bude nejake strasne blato, ta ocel. Brusit pred kazdym pouzitim :)
    KURE
    KURE --- ---
    RSZ:
    Blade Hardness: 52-56 HRC
    Čepel 4,25 palce.
    To je za ty tři stovky drahý.
    RSZ
    RSZ --- ---
    NEVILL: jo, zaregistroval sem:))
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    RSZ: verze "brýd" na chleba...ach jo, ten mě vždycky dostane když se snaží něco říct anglicky... :-))

    ale jo, tohle vypadá jako docela šikovný nůž... :-)
    RSZ
    RSZ --- ---
    tohle mě docela zaujalo u ontaria, zavírací kuchyňáky (mají 3 provedení tvaru čepele), santoku jsem si objednal a půjde do bedýnky s grilem
    ON4305 Ontario Camp Plus Santoku Folder Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/ontario/ON4305.php
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tušíte jestli by Spyderco UK Pen Knife v Německu prošel jako legální? Délka čepele 7,5cm by byla v pohodě, pojistku to nemá (slipjoint), akorát váhám jestli tam otevírání jednou rukou je problém jen v případě pojistky a nebo se to tam nesmí vůbec, nějak na netu nalézám protichůdné informace...
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LUCKYBSD: díky zkusil jsem různé nastavení a pořád to tak nějak drhlo. Muž jsem měl asi rok. Tak jsem ho poslal na reklamaci a uvidím.
    Díky všem
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MIKEKT: no ten sroub utahujes jen tak, abys mel cepel pri zavreni na stred, tj. neni na fest a musi se kvuli povolovani podlepit modrym threadlockem, ale je tam cca tak 1/4 ve ktery to funguje spravne, zbytek je moc/malo utazeny
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MIKEKT: zkus vazelinu, lehka vrstva po draze ty kulicky a kolem cepu a na loziska, oproti oleji ti tam zustane, lehka nevyhoda, ze na sebe taha prach, ale zas to utesni proti pruniku vody nebo pokud to nechci rozebirat/prvotni promazani po koupi, tak pouzivam olej na sici stroje (napr. v sekci pro auta s oleji v hornbachu), kterej zatece i do cepu bez rozebirani
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    KALIF_WH: jo je to Čína a asi to nemá cenu nějak moc opravovat. Jen je škoda, že odešel. Zas tak moc jsem ho nepoužíval a spíš ho nosil u sebe a občas ho použil. Díky za rady
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    tak pokud je poskozena ta kulicka tak se da vymenit (velky oser), stycna plocha na cepeli se da bud jemne obrousit do roviny Silena prace a nebo se da prekryt tenkou kluznou fosforbronzovou podlozkou https://www.jatagan.eu/vyrob-si-nuz/bronzove-kluzne-podlozky-4-8mm , to ale za predpokladu ze kulicka neni poskozena. Osobne bych se asi vymenou kulicky zabyval spis u noze, ke kteremu mam hodne velky citovy vztah, podlozka bude fungovat za predpokladu ze nebude mensi nez prumer tech lozisek. Daji se vpodstate i vymenit loziska za jehlova, ktera maji trochu lepsi vlastnosti na tohle pouziti https://e-shop.exvalos.cz/produkty/detail/8760/axk-0414-tn-skf-axialni-jehlova-klec ale tam to bude hodne zaviset na danem rozmeru, ruike je tusim Cina a netusim do jake miry maji tyhle veci rozmerove standardizovane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam