• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    MATT: Jinak levnější alternativa je zt 0562, kdybys chtěl ušetřit celkem dost tisíc.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    MATT: Tohle je můj poslední cíl a pak dam s noži pokoj. :) tedy snad.
    MATT
    MATT --- ---
    tyjo tyhle Hinderery mě oslovili svojí macatostí.. ;))


    https://i.imgur.com/nL4Fuyd.jpg
    MATT
    MATT --- ---
    LUCKYBSD: Já bych se k ní taky klonil. Souběžně se asi i líp brousí, ne?
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MATT: aus8, d2 neni 100% nerez a je potreba se o ni trochu starat
    MATT
    MATT --- ---
    JOHN_LENON: Já uvažoval o Elementum od WE, ale z youtubu jsem nějak nabyl dojmu, že za ty prachy nestojí. Tak jsem chvíli uvažoval o mikartový verzi od Civivi. Nakonec to překristalizovalo a teď čekám, až mi přijde Protech Malibu.
    Akorat koukam, že za obdobnou cenu budu mít hliníkovy střenky oproti tvejm titanovejm.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    JOHN_LENON: Vybrání je na čepelí, samozřejmě…
    KURE
    KURE --- ---
    JOHN_LENON: má to jedinej háček. Naprostá většina modelů není pro leváky. :(
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Tak jsem chtěl zkušit nějaký čínský kousky. Ze zvědavosti. Všichni říkají, že budu překvapenej.

    Zkusil jsem We Knife Speedster. Titan střenky, ball bearing, a CPM 20CV. A ty kráso, kam se na to za ty prachy hrabe třeba takovej ZT. Proti tomu zpracování naprosto precizní, všechno jak podle pravítka, vůle absolutně žádný a lítá to. Navíc se mi moc líbí to vybrání na střence, efektně jde otevřít prostředníkem zespoda.

    Pokud by někdo uvažoval třeba mezi ZT 0457 a We knife speedster, rozhodně speedster. A to říkám jako majitel 0457, což je můj nejoblíběnejší nůž.

    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    RODWY: čistě ze zájmu, vyfoť mi makro toho lomu, nejlíp přes lupu
    RODWY
    RODWY --- ---
    AUDIAC: taky mam vetsi santoku,ktery bych si na to nevzal.)
    maso bylo povoleny,ale je fakt,ze je ktehci jen tri vrstvy!
    moje blbost..
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    to je nuz na to aby hladil okurku, mrkev, zeli na jemny platky, kdo stim pri te konstrukci reze do jeste zmrzleho masa, muze si za to sam...pomer fyzika/cena za material je neuprosny, ja pouzivam uplne tenke dick santoku, kteremu jsem na kameni jeste zmensil uhel ostri, takze je jako papir na zeleninu a ovoce, pripadne platky jemneho masa, a nemam k nemu zadne vyhrady...kazde naradi je treba pouzivat na to k cemu je vyrobene
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Nebo to proste je prekalenej kus.. no.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Mám ho už cca 8 let (santoku teda) a klidně bych si ho koupil znova. Ale páčit s tím maso z mrazáku by mě teda nenapadlo, tohle je fakt spíš tvůj blbej nápad než špatný zpracování.
    MATT
    MATT --- ---
    Já ho mam taky a nemůžu si ho vynachválit. Ale je prostě lehkej a subtilní, na mražený bych si ho nějak intuitivně nevzal. Teď jsem ho měřil, čepel má 1,7 mm.
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    KURE: Je to objektivně a nesporně low-cost, ale dostal jsem na něj tajemné doporučení.
    KURE
    KURE --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: fakt? Ten nuz vypadá jako koupenej na pouti, a je z tajemne uhlikove oceli.
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    (ALTAR_OF_FILTH: jakože gyuto nebo santoku, whatever)
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    RODWY: Tos' mě moc nepotěšil, já ho chtěl objednat otci, který si přál vyzkoušet nějaký santoku, a tohle s ním stoprocentně udělá hned taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam