• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    AZIM: Myslím, že už jsem to tady psal, v tropech jediná ocel co fakt nerezne je m390. V Brazílii v pralese měsíc a ani flek.
    AZIM
    AZIM --- ---
    MATT: spousta nerezovek bude reznout, zalezi na prostredi ... me chytala lisku f1 v asii, spousta ovoce a i kdyz to clovek omeje ve sladky vode tak ten slanej vzduch v kombinaci s takrka 100 procentni vlhkosti tomu umi nalozit
    MATT
    MATT --- ---
    ELRIK: MA747: Jen bych podotknul, že např. AUS8 co mam na Avispě nejni uplně nerezovka a lišku lehce chytá.
    ELRIK
    ELRIK --- ---
    MA747: Ahoj, AUS 8 znám jen z otvíráků a za mě výhoda, že se opravdu snadno brousí. Ty SAMURA nože má Šulc mnohem levněji: http://www.noze-nuz.com/samura/SP0230.php
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    KURE: ano
    KURE
    KURE --- ---
    LITTLEFOX: oh fuck :(
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    KURE: jo promiň, psal jsem prodejci ohledně nože od nožíře Wakui, kterého jsi poslal níž v odkazu. Čekací doba okolo tří let... :-)
    KURE
    KURE --- ---
    LITTLEFOX: počkej nějak mi chybí kontext. kdo čeká 3 roky na nože?
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    KURE: Psal jsem jim mail a tohle mi přišlo...
    Hi,
    yes unfortunately there is. We have orders that we have waited for 3 years and still havent received.

    Tři roky čekat nebudu a to jsem docela trpělivý. :⁠-⁠D
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    ZAPPO: FB japonská kaligrafie
    MA747
    MA747 --- ---
    Řeší se tu kuchyňské nože. Dostal jsem tip na https://www.kniland.cz/kuchynske-noze-samura/sada-kuchynskych-nozu-samura-pro-s-3-noze/
    Jak si vede ve srovnání s wusthof? Ocel AUS-8. Díky.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LUCKYBSD: ja uz jsem doprosel jeho galerii a je to on. Tak jsem mu napsal a odpovedel ze bohuzel nema na nic cas a nove zakazky neprijima
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ZAPPO: zkusil bych napsat id hennyville, ten bude vedet vic
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LUCKYBSD: Je to mozny, mel jsem pocit, ze to bylo trochu vic moderni/industrialni, ale mozna je to uz jen spatna pamet.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    XMEDA: jasne, ale kolikrat s tim rezes rocne, taky mam svycaraky z 4116 krupp, ktery jsem jeste nebrousil, ale u kuchynskeho noze s tim rezes kazde vareni, u me to je i 2x denne, vg10 noze brousim jednou za 4 mesice a tyhle z low carbon oceli (abys nestartoval na slovo blato) kazdej mesic, to je to, co jsem tim chtel rict
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LUCKYBSD: Z materialu 4116 Krupp mam od CS Leatherneck Tanto a blato to se spravnym kalenim urcite neni. Jde to nabrousit o sklo na holeni jednim tahem a retence je slusna i na klacky, natoz na jidlo. Lepsi nerez na kudly moc neni, pokud ovsem nejdes do nasobne vyssich cen. Tzn z 1-2k nekam na 4k+
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Prosimvas, nejakou dobu zpet tu byl odkaz na nejakeho nozire z CR, mozna primo z Prahy, kdo dela japonske noze, ale jednak moderne a pry velmi dobre. Neni to Bolf, byl to nekdo jiny. Nevybavite si, kdo to mohl byt? Chtel bych nejaky cca 15-16 petty, a prislo by mi fajn to videt/vyzkouset.
    GGG
    GGG --- ---
    LUCKYBSD: moje zkusenost je jina, asi zalezi co s tim clovek kraji a jak casto, ja s tim varim doma
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MIKEKT: oboje (+ wusthof) to ma ocel typ blato 4116 vs x50crmov15, koupil bych tojiro s laminovanou vg10, to je uplne jinej sport nebo nekdo zkuste g21 gourmet z vg10, ale to jsem v ruce nemel a ani nikomu nebrousil
    GGG: rozhodne nema, mel jsem v ruce a x krat brousil, ano je to o trochu lepsi, ale furt neumerne drahy za to co to nabizi, i kdyz "kovany" tak ocel je furt blato, i muj tovarni japonsky gyuto z aus 8 za asi 800 kc drzi vyrazne lip ostri
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam