• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LUCKYBSD: ja uz jsem doprosel jeho galerii a je to on. Tak jsem mu napsal a odpovedel ze bohuzel nema na nic cas a nove zakazky neprijima
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ZAPPO: zkusil bych napsat id hennyville, ten bude vedet vic
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LUCKYBSD: Je to mozny, mel jsem pocit, ze to bylo trochu vic moderni/industrialni, ale mozna je to uz jen spatna pamet.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    XMEDA: jasne, ale kolikrat s tim rezes rocne, taky mam svycaraky z 4116 krupp, ktery jsem jeste nebrousil, ale u kuchynskeho noze s tim rezes kazde vareni, u me to je i 2x denne, vg10 noze brousim jednou za 4 mesice a tyhle z low carbon oceli (abys nestartoval na slovo blato) kazdej mesic, to je to, co jsem tim chtel rict
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LUCKYBSD: Z materialu 4116 Krupp mam od CS Leatherneck Tanto a blato to se spravnym kalenim urcite neni. Jde to nabrousit o sklo na holeni jednim tahem a retence je slusna i na klacky, natoz na jidlo. Lepsi nerez na kudly moc neni, pokud ovsem nejdes do nasobne vyssich cen. Tzn z 1-2k nekam na 4k+
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Prosimvas, nejakou dobu zpet tu byl odkaz na nejakeho nozire z CR, mozna primo z Prahy, kdo dela japonske noze, ale jednak moderne a pry velmi dobre. Neni to Bolf, byl to nekdo jiny. Nevybavite si, kdo to mohl byt? Chtel bych nejaky cca 15-16 petty, a prislo by mi fajn to videt/vyzkouset.
    GGG
    GGG --- ---
    LUCKYBSD: moje zkusenost je jina, asi zalezi co s tim clovek kraji a jak casto, ja s tim varim doma
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MIKEKT: oboje (+ wusthof) to ma ocel typ blato 4116 vs x50crmov15, koupil bych tojiro s laminovanou vg10, to je uplne jinej sport nebo nekdo zkuste g21 gourmet z vg10, ale to jsem v ruce nemel a ani nikomu nebrousil
    GGG: rozhodne nema, mel jsem v ruce a x krat brousil, ano je to o trochu lepsi, ale furt neumerne drahy za to co to nabizi, i kdyz "kovany" tak ocel je furt blato, i muj tovarni japonsky gyuto z aus 8 za asi 800 kc drzi vyrazne lip ostri
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Brutal Knife Test with Hydraulic Press
    https://youtu.be/Lj8z8ud8luI
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    Tak nakonec to vyhral victorinox, vypada skvele, uvidime co vydrzi..,

    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    GGG: díky, kouknu na to.
    GGG
    GGG --- ---
    LITTLEFOX: Cena / vykon / odolnost / udrzba jsou podle me zkusenosti nejlepsi Wusthof - kovane verze.
    Nesmrtelny a staci to obcas pretahnout ocilkou od nich.
    Nejlevnejsi je kupovat to v naky sade.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Někdo tady přes časem doporučoval fiskars. Jak jsou na tom v porovnání s victorinox?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ALDARION: uz jsem chtel zacit brblat ze Victorinox nuz na zeleninu, kterym nas pred casem obdarovali pribuzni, mi prave odesel, ale pak jsem se podival pozorneji a zjistil ze to byla jenom napodobenina Victorinoxu :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KURE: Přesně tyhle, ale s bílou plastovou střenkou co docela úspěšně simuluje kost, mám doma. :) Začlo to tak, že jsem si koupil jeden, když jsem jel vařit na akci a nechtěl sem s sebou nůž, o který se budu bát (a chtěl jsem ho v ten den). Postupně jsem k němu přikoupil tři další, protože je prodávají v Centru Chodov, takže to mám prakticky cestou z metra domů, takže nemusím řešit objednávání a hlavně doručení kurýrem, což nesnáším. :D Jo, mám pár japonských nožů, jsou skutečně super, ale úplně se necítím jako super brusič, takže se mi blbě udržujou, musím na ně být opatrný... Takže většinu času jsou bezpečně uložené v šuplíku - jo, až zase budu mít dovolenou a budu chtít stylově vyvařovat, tak je vybalím :D - a někde po kuchyňské lince se válej ty nerezový Wusthofy, protože jsem prostě líný prase (nebo přepracovanej zoufalec?) a nemusím na ně myslet. ;)
    Ale prostě tam kde Wusthof stojí 2500 bude Victorinox za 1500 asi srovnatelně kvalitní...
    KURE
    KURE --- ---
    DOTCOM: jak píšou ALDARION, IXTREMIST

    plus já mam vynikajici zkušenosti s wusthofem. konkretne řada klasic ikon.
    ano, je to jen obyčejnej "měkkej" německej nerez,
    ano platíš fůru peněz
    ano je "tlustej" a "tupej" v porovnání s nějakejma japonskejma žiletkma
    ale
    s tim nožem jsem měl pocit že můžu přeříznout i kuchynsky prkynko.
    ten obyčejnej německej nerez je dělanej na to že se k tomu lidi chovaj jako prasata.
    ten profil je odolnej takže se fak nemusíš bát, že si to vyštípneš tím že překrojíš kuře i s kostma.
    věnoval jsem ho bratrovi, když si zařizoval kuchyň (a mohl jsem si koupit novej nůž....) ale občas se mi po něm stejská.
    CLASSIC IKON N�� kucha�sk� 16 cm - W�sthof
    https://www.wusthof.cz/kucharske-noze-solingen/classic-ikon-nuz-kucharsky-16-cm

    pořád myslim, že lepší poměr cena výkon bude ten zmiňovanej victorinox :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    DOTCOM: Hledej kudly z n690 / elmax / m390.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    DOTCOM: IMHO mají výbornej poměr cena-výkon kuchyňáky od Victorinoxu. (V Čechách se dlouho vyplatilo porovnat s cenou + poštovným v Německu, protože je tu měli distributoři hrozně napálený.)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    mam takovej lama dotaz - odporucili byste mi kvalitnejsi kychynsky noze (spis mensi), ktery vydrzi takovy ten neprilis ohleduplny kuchynsky provoz (typu ze nuz lezi pul dne ve drezu atd)? Proste abych je po kazdym pouziti nemusel lestit a olejovat :)
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    YGGDRASSIL: Pro mne je časově nereálné jezdit někam přes půl republiky, abych si osahal kudlu. Samozřejmě nejideálnější je koupit si nůž přímo u prodejce v kamenném obchodě nebo na výstavě, podpořím tím i konkrétní lidi. Většinou to řeším načtením a nakoukáním recenzí, jak píše UBU a ještě se mi nestalo, že bych se nějak výrazně seknul. Asi kdybych kupoval sběratelský kousek 10K+, tak bych si ten čas udělal, ale tomuhle se nevěnuji, moje nože musí řezat. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam