• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    STEPNI_VLK: Mydlinka dela prilozky, tohle je trnovka. Vubec nevime jak dlouhej trn se skryva pod tou gumovou rukojeti. Pokud do toho nekdo pujde tak bych pocital tak 2-3k.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    AZIM: A nejsi náhodou čirou registrovaný na https://forum.chronomag.cz/ ? Tam je na tohle, co jsem tak pochopil, odborníkem na slovo vzatým borec skrývající se pod nickem mydlinkaTM. Hledej ve vláknu o nožích: https://forum.chronomag.cz/topic/59709-no%C5%BEe/page/751/
    VXP
    VXP --- ---
    AZIM: tak ten nůž zkus nosit bez příručky ;)

    Rukověť, či rukojeť — PSK
    https://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/rukovet-ci-rukojet
    AZIM
    AZIM --- ---
    AZIM: jinak vnitřek té gumy vypadá takhle ... https://m.youtube.com/watch?v=jtD-sHcOL0o
    AZIM
    AZIM --- ---
    Chlapi koho oslovit na novou ručku k noži od sériového výrobce, konkrétně jde o nůž Benchmade Leuku https://www.benchmade.com/202-leuku.html, nůž je super ... Ale ta rukověť je prostě úzká a nějak mě nesedí, kdo je v tom zběhlý a zhostí se toho? Sám nevím jestli chci kůži nebo micartu, co doporučite?
    Díky moc !
    RSZ
    RSZ --- ---
    když jsem někde zahlédl ty nové Mory, tak mi sekáč docela padl do oka a na grilování a svačinu bych ho bral.. ale tak za pětikilo no

    Morakniv Rombo BlackBlade (S) Ash Wood Outdoor Cooking Knife ZAVÁDĚCÍ CENA - Morakniv.cz
    https://www.morakniv.cz/outdoorove-noze/morakniv-rombo-blackblade--s--ash-wood-outdoor-cooking-knife/
    ATLAN
    ATLAN --- ---
    KURE: Díky moc za podrobnější rozvedení, přiznám se, že chemické hledisko mi na mysl vůbec nepřišlo. Fascinující k zamyšlení. Můj první instinkt by totiž stejně byl odepsat to jako analogický případ k domácímu oživení pilníku kyselinou. A vůbec bych se nezabýval tím, že v myčce je úplně jiný chemický koktejl.
    Diky všem za odpovědi.
    KURE
    KURE --- ---
    ATLAN: v myčce vznikne něco jako ideální prostředí pro korozi. Sloučeniny solí, odmašťovadla, teplo, vlhko.
    Běžnej nerez nůž pochopitelně nebude mít hned lišku, ale místo kde se to projeví je ostří. Prostě to chemicky otupí ten nůž.
    A ano, přebroušením se to opraví.
    A ano běžný kuchyňský nůž, který má stejně místo ostří plošku, jak hezky barvitě popsal IXTREMIST , takže nějaký požkození z myčky není znát.

    Takže v okamžiku, kdy máš nůž, na kterym tě aspoň trochu záleží, je tak nějak dobrej nápad ho tomu nevystavovat, jak hezky zmínil LITTLEFOX.
    I kdyby to znamenalo "jen" častější broušení.
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    ATLAN: Pokud je to nerez plus plast, tak by to neměl být problém, ale jak píše níž IXTREMIST, proč budu máchat nůž dvě hodiny v chemikáliích, když se to dá vyřešit deseti vteřinami...? Mně to jako prasecina přijde :⁠-⁠)
    ATLAN
    ATLAN --- ---
    Pardon, že se k tomu ještě vracím, ale nedá mi to spát. Co přesně se dějě s noži v myčce, že je to takové faux pas hodné posměchu? Jediné co mě napadá, je že kdyby je někdo dával ostřím dolů do košíku na příbory, nebo je nedával samostatně na stojáka, ale třeba v jednom stacku se lžícemi apod.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MIKEKT: ten sem koupil tu
    Plátkovací nůž Samura HARAKIRI 9,9 cm (černá)
    https://www.atranet.cz/samura-harakiri-platkovaci-nuz-cerny
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    DOKKTOR: díky a nějaký tip na 10cm nemáš? Jojo myčce nechám obyč fiskars 😀 slibuji 😀
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Vím, že tady už proběhla diskuze na téma webovky noze-nuz, ale když jsem to dnes otevřel, tak jsem si vzpomněl, jak mi vyprávěl kámoš, že chtěl od Ježíška nůž, poslal ženě odkaz a ta mu vynadala, že nebude nikomu posílat mail, když si chce koupit nůž. Prej Šulc není žádný její kámoš. :-D Musel najít jiného prodejce :-D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MIKEKT: http://www.noze-nuz.com/samura/SHR085.php
    ale noze do mycky nepatri 😉
    MATT
    MATT --- ---
    MIKEKT: podle popisu jde o tyhle nože http://www.noze-nuz.com/samura/samura.php
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    REDSNAKE: jojo ten stejny jsem taky poridil na nejake doporuceni a rad bych rapve rozsiril o neco podobneho, ale spis jako univerzalni nuz do 10cm
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ja jsem se tu inspiroval nozejkem kterej se lame pri rezani do zmrzleho masa a zkousim od Vanoc http://www.noze-nuz.com/dick/719068.php

    Za ty prachy se mi to velmi libi, je pravda ze se k tomu slusne chovam a zbytek rodiny ma zakaz ten nuz pouzivat, coz vyustilo v proud vtipu na mou osobu ale zakaz vytrvava. Mam tedy srovnani jen s prave ruznejma nozema z tesca atp, nicmene oproti tomu je to dost zasadni upgrade.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    pardon za tu mycku :) mam dva noze, ktery do mycky nesmi, ale mame i nejaky fiskars, ktery tam normalne davame. Beru teda i nejaky typ na dobry nuz pomer cena/vykon :) Pred casem tu byl tip na Hiromoto Saku Hocho a s nim jsme pokojeny. ted bych bral jeste neco okolo 10cm univerzalniho
    EDAK
    EDAK --- ---
    Moje zena to dela taky, proto mame dvoji sadu nozu, moje a jeji :D ale vzhledem k tomu ze tz svoje si kupuje treba v pepcu za 30 korun, tak jsou vyslovene nebezpecny(a hnusny). Nakonec to vyresily noz z Makra, ktery jsou prekvapive dobre udelany, levny a tak tu mycku holt preziju i kdyz je musim porad brousit. ale muzete to brat jako dalsi typ na levne a prekvapive dobre noze. Co je to za ocel netusim. Ale stoji podle velikosti 200-300 korun pokud si pamatuju dobre
    Nůž kuchařský Metro Professional expert 16cm 1ks - Nože, vidličky na maso, nůžky na drůbež, Kuchyňské náčiní, Inventář, kuchyňské potřeby
    https://sortiment.makro.cz/cs/kucharsky-nuz-forged-hs-160mm/161973p/
    RSZ
    RSZ --- ---
    IXTREMIST: stačí to potom perfektně nabrousit neasi!:)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam