• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    BATOO: ja jsem kamelii napustil uvnitr kuzi pouzdra a funguje mi to i na uhlikovku na LH nozi (do umelyho pouzdra to asi fungovat tolik nebude)
    BATOO
    BATOO --- ---
    KLATIC: Kamelii jsem zkousel taky, ale pomer cena/vykon nebyl tak dobrej.
    Zkousel jsem Ballistol, kamelii, zabi krev/hlen (froglube) atd. ale vazelina mne vysla fakt nejlip.
    Treba kamelie pro moje potreby tolik na cepeli nevydrzi a pak uhli chyta lisku.
    BATOO
    BATOO --- ---
    BRABI: Protoze nasaje vlhkost kdyz treba zmoknes a pak se postupne uvolnuje (pokud kudlu nechavas v pouzdre). Kdyz mas pouzdro pouze na noseni, tak to je v pohode.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    IXTREMIST: rostlinne oleje rychle zluknou a pak to krapet smrdi. Ale jestli ten nuz pouzivas a myjes denne, tak to asi nehraje roli...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nejvice se mi osvedcil olej spekovy
    BRABI
    BRABI --- ---
    BATOO: proč to kožené pouzdro urychluje?
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    pouzivam kameliovej (taky je k jidlu pratelskej)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    já teda používám normálně stolní olej (slunečnice/ řepka). na kapesník a čepel stím přetáhnout večer po užívání a umytí.
    GGG
    GGG --- ---
    BATOO: Diky moc!
    BATOO
    BATOO --- ---
    GGG: Pokud ti mohu doporucit, A2 rezne, kydex, kozeny pouzdro to vsechno to urychluje. Tohle vypada na male kapky.
    Pokud ti to vadi, tak si kup ocelovou vlnu, maji ji treba v Hornbachu, OBI apod. a k tomu WD40. Trochu na nuz strikni a vem to tou ocelovou vlnou.
    A jako prevenci doporucuji koupit si v lekarne lekarskou vazelinu.
    I kdyz vyschne, tak narozdil od oleje udela dobrej film a kdyz prijde do styku s potravinami, tak to neni konec sveta.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MATT: Hodně podobný, stejná ocel. Ty Tops nože mi přijdou takový pečlivěji zpracovaný, i když nevím jestli o tolik líp aby stály dvakrát tolik co Rat. Ten rozdíl taky nejspíš dělá to, že Tops je komplet americká výroba, Ontario má část výroby na Taiwanu. Za 2900 to není špatný. To si možná taky rozmysli která koncovka toho nože ti sedí víc, jestli kroužek co má Tops a nebo ten špičatý konec co má Rat.
    TOM
    TOM --- ---
    prasknul mi DMT upínák, a vyskočila na mě tahle reklama, nemáte někdo zkušenost? případně co si o tom myslíte?
    Tumbler Diamond Rolling Knife Sharpener Set – Tumbler Rolling Knife Sharpener
    https://www.tumblerware.com/products/tumbler-rolling-knife-sharpener
    https://youtube.com/shorts/zOL04LyAd6k
    MATT
    MATT --- ---
    Nedokazal byste nekdo prosim srovnat RAT-5 s Tops Hog 4.5 ? Nejak nevim podle čeho se rozhodnout, ten tops by byl bazarovej za 2900. díky
    PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    RSZ: Jasně, že do určitý míry to marketing samozřejmě je. Ale obecně skandinávskej přístup k přírodě je velmi zdravej, a tak nějak mám pocit, že tolik nekecaj, když o tom mluvěj. Baví mě, že na střenky použijou dřevo z nejobyvklejšího norskýho stromu - břízy. Že při stabilizování dřeva nepoužívají žádnou chemii. Nůž pojmenujou podle hory. Detaily. Ale je to fajn. Prostě je mi to sympatičtější, než jiný mnohem dražší nože, který sjížděj z pásu někde v Číně.

FINSON: Paráda, jednou se tam podívat, to je můj sen.

BEREGOND: Naprosto nečekaně na fotopasti.cz. Navíc jsem ho chytil v akci za 3,5k.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    PLATINUM_TEETH: ten krasnej, kde si ho kupoval?
    FINSON
    FINSON --- ---
    PLATINUM_TEETH: Jasně že známe, je to norská tradiční značka, takové jejich "rodinné stříbro". Před 23 lety jsem nad nimi slintal přímo tam, v obchůdku na břehu fjordu. Tenkrát jsem na tom ale s penězi byl tak, že jsëm tam k jídlu kupoval prošlý chleba, protože byl za třetinu ceny čerstvého, takže jsem na takovéhle suvenýry neměl ani pomyšlení :-)

Takže gratuluju!
    GGG
    GGG --- ---
    KURE: DIKY!
    KURE
    KURE --- ---
    GGG: zkušenost nemam, ale A2 neni nerez. Takže muj tip je, že ti to rezne.
    Mě se dělaj takovýhle tečky na zavírákach přes leto, protože se potim a jsem asi agresivní. Obrousit to musí jít, ale možná je to relativně hluboký, takže to bude pastou trvat dlouho.
    Prevence je držet to trochu mastný.
    Já jsem se u všech takovejhle nožů smířil s tim že to bude mít nějakou "patinu". :/

Is A2 steel good for knives? [Complete Steel Guide] - Knife User
    https://knifeuser.com/a2-steel-review/?mwg_rnd=6376476
    RSZ
    RSZ --- ---
    PLATINUM_TEETH: hezký nože, ale ta osobnost značky se vztahem k přírodě.. je to něco jiného než marketing? jsou jako přírodě blíž než jiné značky?
    GGG
    GGG --- ---
    Mate nekdo zkusenost s nozema od Bark River z A-2?
    mam tenhle model jen doma na stole v pouzdre a objevila se tam na dvou mistech cerna "oxidace" na cepeli, ktera nejde ani brusnou pastou dolu, co s tim a proc se to stalo?
    BA02130MBC Bark River Camp and Trail Black Canvas BARK RIVER Nože Nůž
    BA02130MBC Bark River Camp and Trail Black Canvas BARK RIVER Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/bark_river/BA02130MBC.php

Diky

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam