• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    AZIM
    AZIM --- ---
    LAUNCHER: Kershaw Bel air, letošní novinka o které se píše jako bugout Killer, před hodinou jsem ho objednal tak uvidíme ...

Bel Air
    https://kershaw.kaiusa.com/bel-air.html
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Kdyby nekdo mel zajem, mam na prodej tyto tri noze. Jsou nosene, ale v dobrem stavu.

Spyderco Delica 4, ocel VG10
    Ontario Rat 2, ocel AUS8
    CIVIVI Mini Praxis, ocel D2

FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    ZSIS: to je skvely, OHT bude pro moje potreby uplne idealni. Diky moc.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    Cau, vlastnite nekdo multitool Leatherman Rebar? Potrebovala bych vase poznatky ohledne ovladani Rebaru. Chtela bych ho koupit muzi k narozeninam. Na taboreni, lezeni, proste primarne outdoor aktivity. Jenze pri prolejzani recenzi jsem natrefila na komenty, ze je Rebar je dost tuhy a napr. pri zavírání nastroju to chce dva palce. Muz nema jednu ruku, a tak je snadne ovladani jeden z nejdulezitejsich parametru. Budu rada za vase zkusenosti. Dik moc.
    MATT
    MATT --- ---
    REDSNAKE: usa made ;)) jinak ben šmejd ty ceny posledni sobou pekne šponuje.

NEVILL: jj, ty puvodni ceny majbkapku prestreleny, ale po sleve porad dobry. Tu lw para3 tam maj zrovna taky (3.5k https://www.knifestock.cz/spyderco-para-3-blue-frn-c223pcbl-p77980 )

Prijdou mi to takovy covidovy ceny, kabar dozier asi za 700, ratky kolem litru atd..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Bugout mam fejkovej z ciny a byt teda chapu, ze original bude minimalne co do oceli nekde jinde, moc nechapu co na tom stoji pet litru…
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    REDSNAKE: https://www.bemetal.cz/serik--stabilizovany-barveno

Tady třeba nabízí stabilizovaný šeřík, takže k něčemu by to asi být mohlo. Otázka je jak složité může být zpracování, to nedovedu posoudit.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MATT: Dobrá cena! Já kupoval Bugout před zhruba měsícem a půl na kapesni-noze.cz za 4,2K Kč, je to teda black verze, ta možná je o něco málo dražší. Já ho tak střídám se Spyderco PM3 light verzí, oba nože mají něco do sebe, ale Bugout mám poslední dobou o fous radši.
    MATT
    MATT --- ---
    naky slevy na https://www.knifestock.cz/cleaning-c427 zaujal treba bugout

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Na zahrade nam to cely rozvrtali a z seriku tam vybagrovali a urizli kus korenovice. Imho to zadnou moc kresbu nema, ale nez to zlikviduji radsi se zeptam - je to k necemu?
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    IHNAT: mam kratkou, ani jsem nevedel, ze je i dlouha. tenkrat byla jen jedna, tak byl vyber snadnej :)
    kazdopadne kompaktni velikost mi vyhovovala, vozil jsem to u rezervy. vsechno co jsem potreboval delat s tim slo snadno. delsi asi bude lepsi, ale zas otazka jestli clovek vyuzije vic skladnost, nebo "vetsi paku" topurka. ja osobne bych nemenil, ale zas to mam v aute jako nouzovku, nez ze bych to potreboval nejak casto

je to tahle:

a tohle je ta nato. super skladna a ackoliv skladaci, pusobi bytelne

IHNAT
    IHNAT --- ---
    CAR2N: Díky a máš tu s krátkou, nebo dlouhou násadou? Zvažuju spíš tu s dlouhou násadou, ta krátká mi přijde až moc krátká, ale v ruce jsem to neměl.
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    IHNAT: cold steel lopatku mam pres deset let a vozim ji v aute. predevsim bych vyzvednul, ze funguje dobre jako lopatka:) parkrat jsem s ni stipal drivi, sekera to nikdy nebude (list oceli je tenkej), ale prilezitostne se da takhle pouzivat.
    na cloveka jsem to nikdy nepouzil (nastesti). obavam se, ze teleskop (jako zbran, kterou nechces primarne zabijet) nenahradi. coz potvrzuje i dilo e.m.remarqua.
    pak jsem si poridil NATO lopatku (doporucuju vojenskej original, kopie prej bejvaj spatny), ktera ma vyhodu, ze je jednak skladaci a pak se da nastavit i jako motycka, coz se muze hodit.

kazdopadne za me je polni lopatka super univerzalni nastroj, kterej muzu do prirody doporucit.
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    CROSS: Ne. Ale před desítkami let, kdy jsem jezdil stopem, jsem asi dvě šacování zažil. Naposled nás letos stavěli při hraniční kontrole: "Kam jedete?" "Na Hussitenfest do Bernau bei Berlin" "Máte nějaké zbraně?" "Plný kufr" "Tak jeďte"

Standardně při cestě do zahraničí vyměnuju v přihrádce ve dveřích teleskop za polní lopatku. Ta je imho obhajitelná. Ale případného problému je mi tedy více líto. Když to tak chtějí.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    STALK: Já mám vlevo u volantu vyklápěcí přihrádku, ve které je victorinox rescue tool, čelovka a zápalky. V kufru silky gomtaro, zvažuju lopatku. A na to bych se taky chtěl zeptat, máte zkušenosti s cold steel lopatkou? Do jisté míry nahradí i teleskop a sekeru:)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    CYBERKOTLIK: samozřejmě že můžeš říct to samé co já, jen trošku více zmateňe. třeba bez bližšího rozlišení uvedením vlastnictví, převážení, a ominózním výrazem "držení na veřejnosti" (?).
    nepředpokládal jsem že tu někdo bude chtít převážet v kufru kulomet, byl jsem poučen.
    thank you, cpt. obvious!
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ZSIS: Dle jejich zákona se odlišuje držení, vlastnictví (doma či na pozemku) a převážení (v uzamykatelné schránce). Pokud není zbraň povolená k držení, tak to že je v batohu moc nepomůže a je to z hlediska zákona úplně jedno.
    Německo - zakázané zbraně: automatické nože, skryté nože, tlačné dýky, karambity.
    Nože klasifikované jako bodnosečné zbraně (meče, dýky, šavle, mačety bajonety apod.) jsou povoleny od 18 let k vlastnění a užití doma či na soukromém pozemku.
    K držení na veřejnosti jsou povoleny pouze pevné čepele do 12 cm, či zavírací jednostranně broušené nože s čepelí od 8,5, které nelze otevřít jednou rukou.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    opakuji.. není zakázáno mít nůž, sekeru atd., pokud to nemáš při ruce.
    (ok, motýlek,boxer atd. nejsou legální fwik, ale jde tu o "standartní" edc hračky. když si nejste jistý, dejte to do batohu, a nebude to problém,dokud s tím nezačnete někoho ohrožovat nebo si na benzínce připravovat kokain)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Tyjo tak já projel Říši nespočetněkrát ve starým tranďáku a zastavili mě jen dvakrát (v rámci jedný cesty hned za hranicema 5km po sobě) a stačilo jim jen otevřít boční dveře, že je to obytný. Samozřejmě nože, sekyrka, bylo tam všechno, ale nešacovali a hned mě pustili dál. Asi jsem seriózně působící zevlák…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam