• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    CROSS: Ne. Ale před desítkami let, kdy jsem jezdil stopem, jsem asi dvě šacování zažil. Naposled nás letos stavěli při hraniční kontrole: "Kam jedete?" "Na Hussitenfest do Bernau bei Berlin" "Máte nějaké zbraně?" "Plný kufr" "Tak jeďte"

Standardně při cestě do zahraničí vyměnuju v přihrádce ve dveřích teleskop za polní lopatku. Ta je imho obhajitelná. Ale případného problému je mi tedy více líto. Když to tak chtějí.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    STALK: Já mám vlevo u volantu vyklápěcí přihrádku, ve které je victorinox rescue tool, čelovka a zápalky. V kufru silky gomtaro, zvažuju lopatku. A na to bych se taky chtěl zeptat, máte zkušenosti s cold steel lopatkou? Do jisté míry nahradí i teleskop a sekeru:)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    CYBERKOTLIK: samozřejmě že můžeš říct to samé co já, jen trošku více zmateňe. třeba bez bližšího rozlišení uvedením vlastnictví, převážení, a ominózním výrazem "držení na veřejnosti" (?).
    nepředpokládal jsem že tu někdo bude chtít převážet v kufru kulomet, byl jsem poučen.
    thank you, cpt. obvious!
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ZSIS: Dle jejich zákona se odlišuje držení, vlastnictví (doma či na pozemku) a převážení (v uzamykatelné schránce). Pokud není zbraň povolená k držení, tak to že je v batohu moc nepomůže a je to z hlediska zákona úplně jedno.
    Německo - zakázané zbraně: automatické nože, skryté nože, tlačné dýky, karambity.
    Nože klasifikované jako bodnosečné zbraně (meče, dýky, šavle, mačety bajonety apod.) jsou povoleny od 18 let k vlastnění a užití doma či na soukromém pozemku.
    K držení na veřejnosti jsou povoleny pouze pevné čepele do 12 cm, či zavírací jednostranně broušené nože s čepelí od 8,5, které nelze otevřít jednou rukou.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    opakuji.. není zakázáno mít nůž, sekeru atd., pokud to nemáš při ruce.
    (ok, motýlek,boxer atd. nejsou legální fwik, ale jde tu o "standartní" edc hračky. když si nejste jistý, dejte to do batohu, a nebude to problém,dokud s tím nezačnete někoho ohrožovat nebo si na benzínce připravovat kokain)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Tyjo tak já projel Říši nespočetněkrát ve starým tranďáku a zastavili mě jen dvakrát (v rámci jedný cesty hned za hranicema 5km po sobě) a stačilo jim jen otevřít boční dveře, že je to obytný. Samozřejmě nože, sekyrka, bylo tam všechno, ale nešacovali a hned mě pustili dál. Asi jsem seriózně působící zevlák…
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    CROSS: někdy šacujou. Klidně tě zastaví na benzince a projedou komplet všechno.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    jen tak ze srandyv německu nešacujou, kor ne na nože. dokud s tím nebudeš šermovat na veřejnosti, nejspíš se nic nestane.
    v kufru, tašce, nebo kdekoli kde neni "při ruce", ho mít smíš.
    fakt, větší stres mít ze uapomenutýho gramu nějakýho cukru než kudly.
    STALK
    STALK --- ---
    dík, je hezký slyšet že nejsem divnej sám. já mam pevnej nůž ve dveřích, cima- činská kopie ontaria (nemam rád kopie a nemam rád čínu ale tenhle sem dostal) a je to docela přesvědčivej kus železa. pak mam v kufru zavírací pilku
    Silky Ultra Accel - kdo nezná můžu doporučit nic lepšího než silky pilky neexistuje. no a ten rescuetool mi přijde super právě. pilka na řezání skla a tak to chceš :)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    CROSS: Šacovali, v době kdy jsem měl na hlavě číro a ještě jsem v autě spal, takže jsem vylezl, rudý oči jak králík…
    Ty dotazy na drogy padaly od německýho orgána s nepříjemně vysokou frekvencí, ale na cca dvacátej pokus si nechal vysvětlit, že opravdu nevezeme ani tu trávu.

Pak se pro jistotu přeptal na nože a já mu chtěl udělat radost, tak jsem nůž přiznal - v batohu na dně kufru jsem měl nůž s asi 3cm pevnou čepelí, nad tím mávnul rukou a jelo se dál.

Záminka pro zastavení byla prý, že někoho zastavit museli a my byli plný auto dospělejch chlapů, což jim přišlo jako lepší terč, než prudit rodinu s malejma dětma.
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    CROSS: Kámošům jo, když jeli na oslavy vylodění v Normandii. Hloupě měli na autě logo klubu vojenské historie. Prohlídka trvala několik hodin.
    RSZ
    RSZ --- ---
    CROSS: šacovala, ale jen tak nějak na drogy, úplně všechno ven nemuselo - imho pokud jsem bílej normál, nestane se ti to never ever
    KURE
    KURE --- ---
    CROSS: ne. zaplať panbu že nazrzlej prošedivělej páprda v rodinném autě nikoho nezajímá. Ovšem pro klid duše a předcházení nějakých zbytečných oserů na vejletě/dovolený to hraju na jistotu a pečlivě se prošacuju.
    CROSS
    CROSS --- ---
    A už vám někomu německá policie šacovala auto? Jak to probíhá? (Při dálničních přejezdech přes říši spoléhám na to, že co mám v kufru nikoho nezajímá.) Mě zatím šacovali vždycky jenom celníci a největší problém byl vysvětlit, že v tý krabici mám bramborovej salát od babičky. (Švýcaři, no.)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ALDARION: jestli multitool nema pojistku na naradi and/or jednorucni otevirani noze, tak je vetsinou ok. Mam slipjoint leatherman bond a je DE proof vcetne 7cm noze
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Hlavní věc je prosmejčit auto před cestou do Německa! :D

Ve dveřích auta mám noname shitty multitool z benzínky, který jsem před třemi lety potřeboval na opravení stěrače a teď je tam provizorně, od slova nafurt, a v lékárničce malej benchmade nožík, kterej jsem si zapomněl v kapse a vzpomněl si na to až u Berlína, kde jsem přemýšlel, kam tu věc strčit. :) A už měsíc ho nejsem schopný vyndat.)
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    STALK: boxer v stredovej opierke, teleskop v priehradke. benchmade mediator v kapse. velka lekarnicka v kufri. 🤷‍♂️
    KURE
    KURE --- ---
    STALK: pod sedačkou teleskop, ve dveřích malej hasičák, v kapse nůž. multitůl mam v tašce, která je ale v kufru.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    STALK: V obou předních bočních dveřích CAT tourniquets a vzadu v kufru velkou lékárnu. Pod loketní opěrkou Leatherman MUT a 2d bity. V kufru skládací lopatku, sekerku, pilku...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    STALK: ja mám pod spolujezdcem sekyrku, a často se to hodi.
    okno by snad nejak dala.
    je tam teda i nůž.
    a většinou mám za pasem leathetmana.
    a posledni dva roky ještě takovej edc benchmade.
    hm.
    i guess we're all weird here, slightly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam