• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    IHNAT: cold steel lopatku mam pres deset let a vozim ji v aute. predevsim bych vyzvednul, ze funguje dobre jako lopatka:) parkrat jsem s ni stipal drivi, sekera to nikdy nebude (list oceli je tenkej), ale prilezitostne se da takhle pouzivat.
    na cloveka jsem to nikdy nepouzil (nastesti). obavam se, ze teleskop (jako zbran, kterou nechces primarne zabijet) nenahradi. coz potvrzuje i dilo e.m.remarqua.
    pak jsem si poridil NATO lopatku (doporucuju vojenskej original, kopie prej bejvaj spatny), ktera ma vyhodu, ze je jednak skladaci a pak se da nastavit i jako motycka, coz se muze hodit.

kazdopadne za me je polni lopatka super univerzalni nastroj, kterej muzu do prirody doporucit.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    STALK: Já mám vlevo u volantu vyklápěcí přihrádku, ve které je victorinox rescue tool, čelovka a zápalky. V kufru silky gomtaro, zvažuju lopatku. A na to bych se taky chtěl zeptat, máte zkušenosti s cold steel lopatkou? Do jisté míry nahradí i teleskop a sekeru:)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    CYBERKOTLIK: samozřejmě že můžeš říct to samé co já, jen trošku více zmateňe. třeba bez bližšího rozlišení uvedením vlastnictví, převážení, a ominózním výrazem "držení na veřejnosti" (?).
    nepředpokládal jsem že tu někdo bude chtít převážet v kufru kulomet, byl jsem poučen.
    thank you, cpt. obvious!
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ZSIS: Dle jejich zákona se odlišuje držení, vlastnictví (doma či na pozemku) a převážení (v uzamykatelné schránce). Pokud není zbraň povolená k držení, tak to že je v batohu moc nepomůže a je to z hlediska zákona úplně jedno.
    Německo - zakázané zbraně: automatické nože, skryté nože, tlačné dýky, karambity.
    Nože klasifikované jako bodnosečné zbraně (meče, dýky, šavle, mačety bajonety apod.) jsou povoleny od 18 let k vlastnění a užití doma či na soukromém pozemku.
    K držení na veřejnosti jsou povoleny pouze pevné čepele do 12 cm, či zavírací jednostranně broušené nože s čepelí od 8,5, které nelze otevřít jednou rukou.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    opakuji.. není zakázáno mít nůž, sekeru atd., pokud to nemáš při ruce.
    (ok, motýlek,boxer atd. nejsou legální fwik, ale jde tu o "standartní" edc hračky. když si nejste jistý, dejte to do batohu, a nebude to problém,dokud s tím nezačnete někoho ohrožovat nebo si na benzínce připravovat kokain)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Tyjo tak já projel Říši nespočetněkrát ve starým tranďáku a zastavili mě jen dvakrát (v rámci jedný cesty hned za hranicema 5km po sobě) a stačilo jim jen otevřít boční dveře, že je to obytný. Samozřejmě nože, sekyrka, bylo tam všechno, ale nešacovali a hned mě pustili dál. Asi jsem seriózně působící zevlák…
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    CROSS: někdy šacujou. Klidně tě zastaví na benzince a projedou komplet všechno.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    jen tak ze srandyv německu nešacujou, kor ne na nože. dokud s tím nebudeš šermovat na veřejnosti, nejspíš se nic nestane.
    v kufru, tašce, nebo kdekoli kde neni "při ruce", ho mít smíš.
    fakt, větší stres mít ze uapomenutýho gramu nějakýho cukru než kudly.
    STALK
    STALK --- ---
    dík, je hezký slyšet že nejsem divnej sám. já mam pevnej nůž ve dveřích, cima- činská kopie ontaria (nemam rád kopie a nemam rád čínu ale tenhle sem dostal) a je to docela přesvědčivej kus železa. pak mam v kufru zavírací pilku
    Silky Ultra Accel - kdo nezná můžu doporučit nic lepšího než silky pilky neexistuje. no a ten rescuetool mi přijde super právě. pilka na řezání skla a tak to chceš :)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    CROSS: Šacovali, v době kdy jsem měl na hlavě číro a ještě jsem v autě spal, takže jsem vylezl, rudý oči jak králík…
    Ty dotazy na drogy padaly od německýho orgána s nepříjemně vysokou frekvencí, ale na cca dvacátej pokus si nechal vysvětlit, že opravdu nevezeme ani tu trávu.

Pak se pro jistotu přeptal na nože a já mu chtěl udělat radost, tak jsem nůž přiznal - v batohu na dně kufru jsem měl nůž s asi 3cm pevnou čepelí, nad tím mávnul rukou a jelo se dál.

Záminka pro zastavení byla prý, že někoho zastavit museli a my byli plný auto dospělejch chlapů, což jim přišlo jako lepší terč, než prudit rodinu s malejma dětma.
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    CROSS: Kámošům jo, když jeli na oslavy vylodění v Normandii. Hloupě měli na autě logo klubu vojenské historie. Prohlídka trvala několik hodin.
    RSZ
    RSZ --- ---
    CROSS: šacovala, ale jen tak nějak na drogy, úplně všechno ven nemuselo - imho pokud jsem bílej normál, nestane se ti to never ever
    KURE
    KURE --- ---
    CROSS: ne. zaplať panbu že nazrzlej prošedivělej páprda v rodinném autě nikoho nezajímá. Ovšem pro klid duše a předcházení nějakých zbytečných oserů na vejletě/dovolený to hraju na jistotu a pečlivě se prošacuju.
    CROSS
    CROSS --- ---
    A už vám někomu německá policie šacovala auto? Jak to probíhá? (Při dálničních přejezdech přes říši spoléhám na to, že co mám v kufru nikoho nezajímá.) Mě zatím šacovali vždycky jenom celníci a největší problém byl vysvětlit, že v tý krabici mám bramborovej salát od babičky. (Švýcaři, no.)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ALDARION: jestli multitool nema pojistku na naradi and/or jednorucni otevirani noze, tak je vetsinou ok. Mam slipjoint leatherman bond a je DE proof vcetne 7cm noze
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Hlavní věc je prosmejčit auto před cestou do Německa! :D

Ve dveřích auta mám noname shitty multitool z benzínky, který jsem před třemi lety potřeboval na opravení stěrače a teď je tam provizorně, od slova nafurt, a v lékárničce malej benchmade nožík, kterej jsem si zapomněl v kapse a vzpomněl si na to až u Berlína, kde jsem přemýšlel, kam tu věc strčit. :) A už měsíc ho nejsem schopný vyndat.)
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    STALK: boxer v stredovej opierke, teleskop v priehradke. benchmade mediator v kapse. velka lekarnicka v kufri. 🤷‍♂️
    KURE
    KURE --- ---
    STALK: pod sedačkou teleskop, ve dveřích malej hasičák, v kapse nůž. multitůl mam v tašce, která je ale v kufru.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    STALK: V obou předních bočních dveřích CAT tourniquets a vzadu v kufru velkou lékárnu. Pod loketní opěrkou Leatherman MUT a 2d bity. V kufru skládací lopatku, sekerku, pilku...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    STALK: ja mám pod spolujezdcem sekyrku, a často se to hodi.
    okno by snad nejak dala.
    je tam teda i nůž.
    a většinou mám za pasem leathetmana.
    a posledni dva roky ještě takovej edc benchmade.
    hm.
    i guess we're all weird here, slightly.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ZSIS: Souhlas. Viz můj starší příspěvek: [STEPNI_VLK @ NOŽE - ] Čili bych to také viděl spíš tak, že hodně záleží i na tom, na koho člověk u kontroly narazí, příp. ze kterého státu/letiště letí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam