• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    CZARINA: dik za tip. koupil jsem ho taky :)
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    CZARINA: tak super, me zajima osobni zkusenost, jestli jsi spokojen tak do toho pujdu.
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    FUNIAK: no maj ve slevě ten khaki, jinak stojí kolem 8 kil. já mám jeden v autě a druhý nosím u sebe...mám od esp víc věcí a se vsema spokojenost
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    CZARINA: hele je to podezrele levny ale Aus 8 a vypada to dobre. Dik za tip
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Jo kdyz tu vidim toho Leathermana, chtel bych vsem podekovat za doporuceni. Jak jsem tu pred cca pul rokem psal zadost o univerzalni nastroj do servrovny, lesa a vubec. Nakonec jsem skoncil u Leatherman Wave+ plus sada bitu. Dival jsem se i po vyssim modelu, ktery ma nejaky bity u sebe, ale zrovna torx ne. Takze bych tu sadu kupoval stejne. Multitool uz prezil nekolik montazi a dokonce i stavecku tabora a furt jako novy. Bity jsou dostatecne tvrde, takze se hned neodrbou, ale ne zas tolik aby se lamaly. Za me perfektni volba.
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    ZSIS: ja chci EDC s temato funkcema
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Cus borci, mate nejakej tip na zaviraci nuz s trnem na rozbiti skla a rezacem pasu? Dik
    STENNY
    STENNY --- ---
    ERGOSUM: A hele, nejsem jediný! Nosím starý pětipalcový Voyager, právě proto, že čistě krájí krajíce z bochníku. Akorát když se někdo zeptá, proč takovou kapesní mačetu, tak si myslí, že tohle vysvětlení je vtip.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Mimochodem. Je demence, když jsou v objektu zakázány nože a téměř každý dostane a pracuje se zlamovací kudlou. O skleněných lahvích a jiných zbraních ani nemluvim. Inu pocit bezpečí.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NEVILL: Tak v tomhle souhlas.
    Mám základní rozdělení nožů na podchlebové a nadchlebové.
    Podchlebovým neuřízneš krajíc chleba jedním tahem.
    Nadchlebový je dost dlouhý na chleba i většinu ostatních činností.
    Takže když máš rozkrájet bochník chleba, nebo mazanec a neroznimrat ho...
    Těsně podchlebový mám zavírák mikov a je to znát. V kuchyni mi dělají kratší nože jen pomocné práce a celkem u nich na kvalitě nezáleží. Jen jak se drží.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FUNIAK: To by se mi libilo jako zavirak
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Krasnej nuz.
    Garage Batch #007: Malloy Special | Leatherman​​
    https://www.leatherman.com/batch-007-malloy-special-721.html
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    PROTIWEN: Ona má teď podstatná část republiky jiný problémy, což bude mít určitě dopad na počet vystavovatelů. Nedivil bych se, kdyby se to vyhlašovalo na poslední chvíli, tentokrát z dost objektivních důvodů. Tím nechci omlouvat dosavadní móresy, jenom mi to tentokrát přijde pochopitelný.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    Asi tak trochu tuším odpověď, ale stejně se zeptám - netušíte někdo, jak je to s letošní zimní pražskou výstavou nozů? Jestli je už známo nějaké datum nebo to organizátor zas sdělí dva týdny předem?
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Tohle taky vypadá zajímavě a cenově dostupné.
    Knife.cz - Inzerce - Finky s mikrofazetou
    https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=93039
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    EGERIS: Třeba Mikov List, ale upřímně, na potraviny je to krátká čepel, krájet si takhle malým nožíkem třeba krajíc chleba, to je za trest. Bych trochu přidal, ať to má aspoň 10cm čepel. Pokud teda nejsi někde, kde je to nad zákonem povolený limit, to by samozřejmě měnilo situaci.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    EGERIS: Co tohle?
    CRKT Razel™ Compact Silver CR-4036 - Nože s pevnou čepelí | KNIFESTOCK
    https://www.knifestock.cz/crkt-razel-compact-silver-cr-4036-p95598
    MATT
    MATT --- ---
    AUDIAC: na jidlo? kdyz uz, tak desert warrior ;)) ale ta ma uz cepel 10 cm. Kdyz tu padla ta Izula, tak o neco levnejsi Rat 3, tu jsem si koupil na ven, ale mam ji normalne v kuchyni a aspon se s ni nebojim porcovat veci s kostma nebo zamrazeny.
    Asi bych si nasel eshop, kde se da dobre filtrovat podle parametru a vybral, co se mi bude libit a odpovidat cene.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    EGERIS: Co Mora Eldris?
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    EGERIS: Jestli to je do lesa, jak píše KURE a finky nejsou tvůj šálek kávy, tak by ti možná mohla vyhovovat i ESEE Izula 2: https://www.kniland.cz/noze-na-krk-neck-knives/nuz-esee-izula-ii-black-1095-green-canvas-micarta--black-sheath/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam