• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    RSZ
    RSZ --- ---
    Lol, v tom mikovu se fakt posrali, oni vyrobí repliku velmi žádaného prototypu a dají tomu takovou cenovku? Ok, ten skutečný je vzácný, ale ta replika má cenu 500kč.
    DYKA UTON vz. 74 | Mikov s.r.o. Mikulášovice. Výrobky značek Mikov a RON
    https://www.mikov.cz/z40744-dyka-uton-vz-74
    MATT
    MATT --- ---
    ZSIS: musis se chlacholit, ze jsi se nenamocil treba do hodinek, ty jsou drazsi ;))

naky novy ben šmejdy, převážně magnacut upgrade a designovaný střenky
    Benchmade’s New and Upcoming Knives Boast Superior Steel and Stunning Variety (Exclusive) | Gear Patrol
    https://www.gearpatrol.com/outdoors/benchmade-late-2025-edc-knives/

KURE: griptilian se mi taky libil, rikal jsem si takovej festovnejsi bugout, ale ono prd. ten vnitrek ma udelanej stejne..

IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Za tuhle cenu ti kluci z futuron Forge udělají naprostej úlet na míru z Damašku z práškovek.
    KURE
    KURE --- ---
    RSZ: Tak zdp je prima ocel. Ale jak říkáš, v tyhle cenový kategorii bych chtěl mít všechno na míru. (Teda když pominu že v tyhle cenový kategorii nůž nepotřebuji)
    RSZ
    RSZ --- ---
    třeba tohle mi přijde dost ujetý, v podstatě sériovka za tyhle peníze, kupujou to lidi? Za tyhle peníze ti velmi dobrej nožíř s dobrým jménem udělá fakt pěknou kudlu z nej materiálů a posadíš s ním u návrhu. Ale možná jsem jen nevzdělanec co se týká toho japonskýho výrobce..
    KON ZDP - Lovecké nože s pevnou čepelí | KNIFESTOCK
    https://www.knifestock.cz/kon-zdp-p117027?sznaiid=7532809946996213702&sznclid=8sPGxMrFwcHBxMvLx8DExMTAxcDK
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Jinak s tím Raptorem od Mikovu zkouším všechno možné a tak jsem si říkal co se stane, když ho spustím přes nějakou zábranu...no, ne že bych zkoušel bezpečnost toho OTF tím, že bych si na něj dal vlastní ruku, ale v podstatě se zastaví třeba i na listu papíru...jako udělá tam malou dírku, ale čepel se asi po jednom nebo dvou centimetrech zastaví a prostě tam volně jezdí. A pak teda stačí trochu švihnout rukou aby se nahodila do otevřeného stavu, kde se zacvakne a pak už to zas funguje jako normálně.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XMEDA: Já taky, tak to by mě snad nechali být :⁠-⁠)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XMEDA: no vidis, problem vyresen.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZSIS: ponozky v sandalech nosi i nemci celkem bezne :D
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XMEDA: já ti nevím. ty máš nejakou tmavší pleť? podezřelé znaky?
    ponožky v sandálech?
    protože dokud průměrný čech neotevře hubu, tak v německu nijak výrazně exoticky vybočovat nebude.
    neříkat jim Helmut taky pomáhá;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZSIS: Tak taky me tam nikdo nezaklekaval, su tam trumbera na pracovni ceste co chodi po meste s fotakem. Ale nikdy nevis, co nejakymu Helmutovi v uniforme uzraje v makovici. Jako cizak budu vzdy v tezke nevyhode. Neni duvod tam nosit oficialne zakazany veci.

Radsi jsem mel Polsko. V Katowicich kudla na fotobrasne, nikoho nezajimalo a to tam bezne bylo videt, jak nekoho pacifikuje Straz Mjejska i stylem, ze cikana tahli za nohu do dodavky zatimco je mlatila jeho stara :D
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XMEDA: zrovna koncem května jsem v hannoveru byl. tamnější jazzfest, míchat odposlechy Lettuce. s nožíkem i leathermanem. no issues, i den před tím na skok v nějaké podivné piškotéce.

já to nepíšu proto, aby jste si tam brali vaše nejvíc krutopřísný čepele. jen že není nutné se toho tak bát a normálně na veřejnosti to zpravidla nikdo řešit nebude, dokud se mu nedá důvod.
    KURE
    KURE --- ---
    ZSIS: Přiznám se, že mi není jasné za co vlastně argumentujes.
    Co získám tím, že sebou budu tahat nůž o kterým vím že je proti pravidlům?
    Přijde mi to jako si na cestu do reichu přibalit motýlka, protože mě nejspíš nebudou kontrolovat.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZSIS: Cilovka tech paragrafu jsi ty. Kdyz v Hannoveru po namesti vedle hlavniho nadrazi odhadem asi 200 migrantu porvavalo, hazelo odpadaky a jizdni kola, tak policajti stali a z cca 30m pozorovali.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RSZ: https://www.rbb24.de/panorama/beitrag/2025/07/faq-waffen-messer-verbot-belrin-nahverkehr-bvg-sbahn.html

tady davaji za pravdu, ze peprak "proti zveri" se smi.
    jinak jde o zakaz v MHD a na par mistech.
    nicmene, i k tomu odstavec ve clanku pise, ze nuz muzes transportovat pokud neni "pri ruce" ("griffbereit"), coz nemci pry interpretuji tak, ze jsou potreba minimalne 3 hmaty k nozi. takze v krabicce v batohu to nebude problem.
    reichstag je mozna blby misto zapomenout cepel v kapse, asi jako letiste.
    behat po meste s edc imho ma hodne malou pravdepodobnost problemu, cilovka tech paragrafu je nekdo jiny.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZSIS: byla to docela vtipná historka - měl jen české popisky a manželka tedy tvrdila, že je na zvěř, oni se tvářili kysele a překladačem nekontrolovali a poté vrátili, na zvěř mít můžeš, na člověka nesmíš:))
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RSZ: a byl ji odebran? nebo jenom "ty ty ty"?
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZSIS: tak jako turistu tě to někde potkat může, manželka naposledy dostala hroznej čoud za pepřák v reichstagu, prostě po berlínu ženská pepřák nosit nemá no...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KURE: cechackove jim jsou imho uplne u prdele, poslednich par let se soli spis lide s tmavsi pleti.

nematkove kontroly na noze mi jsou zname jen u mladistvych gangu, ze by kontrolovaly u vystupu z metra jako jizdenky, to imho urcite ne.
    proc?
    protoze nastesti maji dulezitejsi veci na praci.
    KURE
    KURE --- ---
    ZSIS: no, ale když potkáš kokota, kterej bude mit potřebu osolit čecháčka.....
    nepřijde mi jako dobrej nápad to riskovat.
    obzvlášt když reálně na tom vejletu ten nůž můžu potřebovat tak na tu paštiku nebo ostřihnout zatřženej nehet nebo vytahlou nitku. to udělam i politicky korektnim nožem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam