• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Pár nožů dokončených v posledních týdnech….

NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    RSZ: A k čemu ty ocele slouží?
    RSZ
    RSZ --- ---
    MATT: já teda přiznávám, že jsem fancy damašky bez účelu nikdy neměl rád a teď se s tím fakt roztrhl pytel, hrozná vyčpělá manýra
    ..ale jinak u kámoše tiskaře jsem si taky všiml některých práškových nástrojovek, které potkáš na kudlách, těch obyč teda

MATT
    MATT --- ---
    to me zaujalo. dela si ingotek z praskove ocele a pouzije 3d tisk jako formicku pro vzor https://www.facebook.com/reel/2406190486495661
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    EMDEE: Ja asi pred osmi(to byl klid) a pred dvema jsem se tam kvuli kudlam zas vratil.Nutný zlo.....
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    NOMAAD: meta unoverse sem cíleně opustil před cca 2ma lety a otevřu to pokud opravdu musím tak 1x do roka.
    Webovky ti dneska zvibekódí do tejden spousta lidí z rozumný peníze, pokud nemáš velmi speciální požadavky.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    ZSIS: Věř mi ze byt nožířským influencerem je to poslední co jsem si přál. Ale nějak mám pocit že doba si to žádá.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    NOMAAD: vysrat se na metu. vsak ti staci par fotek a email :)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    EMDEE: Ahoj, bohužel,web je v planu... zatim mám FB-Jan Gazdík a Instagram-luciferin.knives. Webovky si ale žádá čím dál víc lidí, musím s tím už nějak pohnout konečně.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    IXTREMIST: nožíř a k tomu motorkář, sympatická kombinace, díky.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    Dotaz do fóra, nedělá někdo z vás nebo nemáte dobrý reference na někoho, kdo by dělal ukázky/kurzy výroby nožů? Zaměření na japonské vítáno, ale není podmínkou.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    NOMAAD: zdar, nemáš web, kde by se jeden mohl pokochat a dozvědět se víc o parametrech, ceně a výrobě?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    AUDIAC: Dobrá volba,možná jen trochu podobná tomu co už máš.Jsou ovšem různý gyuta,tak bych asi hledal nějaký špičatější:)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    NOMAAD: Nad tvejma nožema slintám už nějakou dobu a jednou si ho pořídím :)
    Nakonec to bude gyuto, protože na to mi narozdíl od petty tolik nebude hrabat zbytek domácnosti, kterej se přecejen k nožům nechová tak citlivě…
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    AUDIAC: Mam nožů japonského stylu převážně vlastní výroby plnou kuchyň.Ale kdybych měl santoku,který je asi nejlepší univerzal(san-toku:tři ctnosti),tak bych rozmyslel jestli k němu chci petty na drobné práce,loupání zeleniny a ovoce….Nebo nakiri jako nekompromisní drtič zeleniny,chleba a vůbec velkých kusu materiálu.Hodne podle me záleží jestli vaříš z masa.Vegetarianovi bych jasne doporučil nakiri.si udelam reklamu a postnu petty a nakiri z moji dílny.

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jedinny co me bavi otvirat pres button je muj Boker. Vyborne lozisko a geometrie udelana tak, ze stistknutim pojistky vyskoci 1cm ven
    MATT
    MATT --- ---
    Hehe, já měl taky relaps a pořídil Vosteeda z druhý ruky ;))

Na první dojem mi moc nepadnul do ruky, štvalo mě, že má kolíček i button dál od čepu (třeba oproti tomu Bugoutu), ale pak jsem zjistil, že ho otevírám jako Sebenzu (pohyb palcem do vraru C). Když se "flickne", tak je to vpoho.

VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Tak jsem se neudrzel a u Trappera poridil par kousku ... [VEEHELL @ Fotky toho co jsme si dnes koupili či objednali ]
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KLATIC: jinými slovy "jsi schopen zajistit, že nože se nedotkne nikdo jiný než ty"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam