• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MATT
    MATT --- ---
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    FEEX: No já mám podobný na Victorinoxu a na počítačové skříně, základní desky, notebook, servery je nepřekonatelný. Kdysi mi ušetřil tunu nervů při práci s VGA konektory (matičkami přesněji řečeno) na pc skříních.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FEEX: Postavme otázku jinak.
    Kdyby ten nůž byl tvůj. Odřízl bys ty kleště a ušetřil tak něco váhy?
    Nebo je tam nechal a v rámci možností používal?
    Že nevyhrají soutěž o nejlepší kleště je celkem jasné. Je to jenom doplněk.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Ad Leatherman: Dalo by se dlouze řešit jak je to vychytaný, který je nejlepší, atd.... Chci ale psát o záruce. Dostal jsem svýho prvního leathermana supertool když mi bylo 18 let. Táta jel na stáž do Ameriky a přivezl mi ho jako dárek. Záviděli všichni. Teď je mi 45 a já mám čtvrtý supertool a neplatil jsem ani jeden. Jen každých cca 5 let reklamuji ten co zrovna mám, vždy protože se rozviklají kleště a přestanou štípat jemné věci. Ten supertool je kvalitní, ale když hodně používáš šroubováky, tak kroutíš celým tělem multitoolu a kleště pak dostávají vakl. Vždy bez potíží reklamováno. Dříve rovnou kus za kus, dnes to kamsi posílají na posudek a pak vždycky pošlou novou generaci supertool. Jednou jsem to dělal i v Katalánsku kde jsem zrovna žil. Záruka 25 let, nikdy nepožadovali paragon. Doživotní servis multitoolu jeho výměnou za nový. Jediný co musíš udělt je neztratit ho. Jednou jsem zkusil nabídnout doplatek a požádat o Surge,ale to už i na ně bylo moc. Boží. Do ČR to dováží Moris distribution, maj pod palcem ještě čelovky Led Lenser a přístup k jejich reklamaci mají podobnej.
    FEEX
    FEEX --- ---
    ERGOSUM: me to přijde s takhle malý spis moc nepouzitelny, přinejmenším ve srovnání s kleštěmi
    Leathermana
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FEEX: Štípnutí drátu, uvolnění gumové, nebo plastové hadičky, krimplování konektoru, dotažení nějaké malé matičky, otevření tuby lepidla, ale i vytažení hřebíku, nebo na jehlu při šití kůže.
    Něčím podobným jsem tahal šponu. všechno ostatní kolem klouzalo.
    Já si použití představit dokážu. jen v tom nesmíš vidět hasák.

Ale už jsem viděl nůž s nabídkou, že ti ho nakonfigurují na přání.
    Nebo si objednáš díly a přizpůsobíš si ho sám.
    FEEX
    FEEX --- ---
    ZAPPO: tak zrovna ten vrták je používanější nástroj hodně mi přijde, ale tyhle mikro kleště si moc nedokážu představit slušný použití
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NOMAAD: S-grand je semozřejmě grind:)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Často sem dávám fotky svých velkých nožů s S-grandem,tak teď něco z jinyho soudku:Petty na objednávku pro ID R4BB1T.Ocel N690,střenka subfosilni dub. Vyrobil jsem dva,klasicky malý petty s nízkou čepelí a větší univerzanejsi(ale min obratnej)kousek.R4BB1T si vybral klasiku,ten větší je volnej.

NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    D_B_M: On by ty moje noze Kudrna asi zvládnul taky,ale dělaly by se mu hůř v sériích a nevešel by se do cen který má nastaveny.To co dělá jsou ale v pohodě kudly za ty prachy.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    NOMAAD: jses ")
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    MATT: Dík, taky mi to už došlo, budu to upravovat. Kudrna je v pohodě, akorát jsem lepší, no:D
    MATT
    MATT --- ---
    NOMAAD: mozna bych pridal do popisku rozmery (nasel jsem jen u mini santoku), nebo na fotky pridal neco pro odhadnuti velikosti (jako ma treba kudrna, kteryhos mi zdrbnul ;))).
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOMAAD: Dobrý, už to funguje :⁠-⁠)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NEVILL: Byla tam chyba, a e-shop nebyl live. teď už by to mělo jet.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOMAAD: A kdy otevře?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Pro ty kteří se mě tu občas ptají jak pořídit kudlu ode mě je tu nový e-shop: www.luciferinknives.cz. Na první týden provozu je tam sleva 10 procent na vše. Díky za pozornost:)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ZAPPO: "sidlo je podle me asi nejzbytecnejsi vec ever,"
    Šídlo / bodec na lana je velmi užitečná věc. Třeba když rozvazuješ uzly. Jo jde třeba na tkaničkách improvizovat vývrtkou.
    Párátko je užitečné na špínu za nehty a v konektorech.

Ale všechny tyhle nože mají fantastickou vlastnost. Když si myslíš, že ti k ničemu není, nemusíš si ho vůbec pořizovat. :-)

HAR4NT: Jo kuželový vrták by se už párkrát hodil.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ZAPPO: ty si asi nikdy nepotreboval vyvrtat dieru do nejakeho plastu. Hlavne ak clovek nema poruke vrtacku, je tento nastroj fakt uzitocny.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    HAR4NT: já to na Victorovi používám na vrtání děr do sépiových kosti pro domácí ptactvo. Abych pak měl kudy prostrčit provázek na přichycení ke kleci 🙂
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam