• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ERGOSUM: FEEX: ERGOSUM:

Hlavni nuz nejde otevrit jednoruc, to je zasadni fail, kterej bohuzel jde za nemeckou legislativou, ale i Boker dela jednoruc otviraci noze (ocko, kolik). A taky nema pojistku, coz je druhej fail. Klesticky jsou fajn vec, ale maji mit maly stipacky, se kteryma jde i neco ustrihnout. Nastroj to umi byt sikovnej na vytahovani ostrych veci, chytnuti horkych veci apod. Kdyby byly trochu sirsi, byly by lepsi. Taky tomu nozi chybi dirka nebo ocko na privazani. Zrovna to je typ noze, co bych mel na oku paracordu chytlej za karabinu, aby nezmizel, kdyz vypadne z kapsicky na batohu. Sidlo a pilka jsou 1:1 kopie z Victorinoxu .) A ano plochej sroubovak s otvirakem na flasky a otvirak na konzervy bych tam cekal taky. Pinzeta nema zdrsneny celisti, takze je vicemene na hovno, protoze vetsina veci z toho vyklouzne.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FEEX: Postavme otázku jinak.
    Kdyby ten nůž byl tvůj. Odřízl bys ty kleště a ušetřil tak něco váhy?
    Nebo je tam nechal a v rámci možností používal?
    Že nevyhrají soutěž o nejlepší kleště je celkem jasné. Je to jenom doplněk.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Ad Leatherman: Dalo by se dlouze řešit jak je to vychytaný, který je nejlepší, atd.... Chci ale psát o záruce. Dostal jsem svýho prvního leathermana supertool když mi bylo 18 let. Táta jel na stáž do Ameriky a přivezl mi ho jako dárek. Záviděli všichni. Teď je mi 45 a já mám čtvrtý supertool a neplatil jsem ani jeden. Jen každých cca 5 let reklamuji ten co zrovna mám, vždy protože se rozviklají kleště a přestanou štípat jemné věci. Ten supertool je kvalitní, ale když hodně používáš šroubováky, tak kroutíš celým tělem multitoolu a kleště pak dostávají vakl. Vždy bez potíží reklamováno. Dříve rovnou kus za kus, dnes to kamsi posílají na posudek a pak vždycky pošlou novou generaci supertool. Jednou jsem to dělal i v Katalánsku kde jsem zrovna žil. Záruka 25 let, nikdy nepožadovali paragon. Doživotní servis multitoolu jeho výměnou za nový. Jediný co musíš udělt je neztratit ho. Jednou jsem zkusil nabídnout doplatek a požádat o Surge,ale to už i na ně bylo moc. Boží. Do ČR to dováží Moris distribution, maj pod palcem ještě čelovky Led Lenser a přístup k jejich reklamaci mají podobnej.
    FEEX
    FEEX --- ---
    ERGOSUM: me to přijde s takhle malý spis moc nepouzitelny, přinejmenším ve srovnání s kleštěmi
    Leathermana
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FEEX: Štípnutí drátu, uvolnění gumové, nebo plastové hadičky, krimplování konektoru, dotažení nějaké malé matičky, otevření tuby lepidla, ale i vytažení hřebíku, nebo na jehlu při šití kůže.
    Něčím podobným jsem tahal šponu. všechno ostatní kolem klouzalo.
    Já si použití představit dokážu. jen v tom nesmíš vidět hasák.

Ale už jsem viděl nůž s nabídkou, že ti ho nakonfigurují na přání.
    Nebo si objednáš díly a přizpůsobíš si ho sám.
    FEEX
    FEEX --- ---
    ZAPPO: tak zrovna ten vrták je používanější nástroj hodně mi přijde, ale tyhle mikro kleště si moc nedokážu představit slušný použití
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NOMAAD: S-grand je semozřejmě grind:)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Často sem dávám fotky svých velkých nožů s S-grandem,tak teď něco z jinyho soudku:Petty na objednávku pro ID R4BB1T.Ocel N690,střenka subfosilni dub. Vyrobil jsem dva,klasicky malý petty s nízkou čepelí a větší univerzanejsi(ale min obratnej)kousek.R4BB1T si vybral klasiku,ten větší je volnej.

NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    D_B_M: On by ty moje noze Kudrna asi zvládnul taky,ale dělaly by se mu hůř v sériích a nevešel by se do cen který má nastaveny.To co dělá jsou ale v pohodě kudly za ty prachy.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    NOMAAD: jses ")
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    MATT: Dík, taky mi to už došlo, budu to upravovat. Kudrna je v pohodě, akorát jsem lepší, no:D
    MATT
    MATT --- ---
    NOMAAD: mozna bych pridal do popisku rozmery (nasel jsem jen u mini santoku), nebo na fotky pridal neco pro odhadnuti velikosti (jako ma treba kudrna, kteryhos mi zdrbnul ;))).
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOMAAD: Dobrý, už to funguje :⁠-⁠)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NEVILL: Byla tam chyba, a e-shop nebyl live. teď už by to mělo jet.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOMAAD: A kdy otevře?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Pro ty kteří se mě tu občas ptají jak pořídit kudlu ode mě je tu nový e-shop: www.luciferinknives.cz. Na první týden provozu je tam sleva 10 procent na vše. Díky za pozornost:)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ZAPPO: "sidlo je podle me asi nejzbytecnejsi vec ever,"
    Šídlo / bodec na lana je velmi užitečná věc. Třeba když rozvazuješ uzly. Jo jde třeba na tkaničkách improvizovat vývrtkou.
    Párátko je užitečné na špínu za nehty a v konektorech.

Ale všechny tyhle nože mají fantastickou vlastnost. Když si myslíš, že ti k ničemu není, nemusíš si ho vůbec pořizovat. :-)

HAR4NT: Jo kuželový vrták by se už párkrát hodil.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ZAPPO: ty si asi nikdy nepotreboval vyvrtat dieru do nejakeho plastu. Hlavne ak clovek nema poruke vrtacku, je tento nastroj fakt uzitocny.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    HAR4NT: já to na Victorovi používám na vrtání děr do sépiových kosti pro domácí ptactvo. Abych pak měl kudy prostrčit provázek na přichycení ke kleci 🙂
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ZAPPO: to ale neni sidlo, to je vystruznik a neboda se tim, ale vrta
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    MATT: to mi prijde jako fakt divny kombo nastroju. To sidlo je podle me asi nejzbytecnejsi vec ever, jediny co souperi je hnus jako je to paratko. Naopak kdyz uz tam cpou jakoze multitool, tak bych ocenil aspon nejaky sroubovak - a pak je otazka jestli vic a casteji clovek pouzije kleste nebo nuzky (v techhle velikostech). Za me je to hodne weird
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam