• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    JEDI: To nezní vůbec špatně.
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    JEDI: shit,špatně jsem to přečetla.. tak to už bude složitější se tam dostat... :)
    JEDI
    JEDI --- ---
    HAGGISH: Vysočany jsou jinde
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    JEDI: heeeeeeeeej!!!!!!!!!!!!! To mam na vysocanech!! :) To se prijdu podivat :)
    JEDI
    JEDI --- ---
    LU_PO: Na jakou adresu chces zaslat balicek, poslu kuryra.
    LU_PO
    LU_PO --- ---
    došlo ... takhle po ránu ... PEKLO !!!!
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JEDI: wow, to by bylo fajn... :O)
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    JEDI: to by mohli :)
    JEDI
    JEDI --- ---
    Prej s tim typem budou tocit serial o kave.
    JEDI
    JEDI --- ---
    DARLIN: Dle mych zkusenosti, je velky rozdil jaka je kvalita toho urciteho druhu..

    Pil jsem nejakou Etiopii AAA SHG a pak jsem pil obycejnou Etiopii Sidamo...

    a Sidamo stale mela silny nastup. a AAAcko byla naprosto jako kdybych nepil kafe.
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    aj ked nevjem ci vsetko co povedal je tak ako to povedal (myslim na kofeinovy nastup u robusty a arabica.
    podlamna to vyde na stejno, zalezi kolko kafe vypijes, teda od ktoreho druhu, ale ten nastup je rovnaky.
    dnes som pil cistu arabicu Kolumbiu...uz som skoro zabudol ako chuti cista chut kavy.
    osviezila, a velmi potesila.
    a nastup bol silnejsi ako u trojnasobneho mnozstva kavy robusty nejakej lacnej zmesy .....
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    JEDI: fajn, chalan sa zjavne vyzna :)
    JEDI
    JEDI --- ---
    Jestli chcete vedet neco o kave tak tady

    http://www.ct24.cz/vysilani/?id=109240&datum=2006-06-27&porad=

    povida odbornik, který je držitelem evropského i amerického certifikátu "Cup tasting" a "Coffee blending" od společností Sandalj z Triestu, organizátora evropské Speciality Coffee Asociation of Europa (SCAE) a od spol. Starbucks ze Seattlu, obdobné asociace SCAA v Americe.
    JEDI
    JEDI --- ---
    No ja do sebe kopu jedno dobry preso za druhym a nemam problem s vedrem..:-)
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    ja doporucujem v tychto teplach pekne arabsku kavicku

    dobra kava *mne sedi na toto KUBA* zaklad
    pomiesam s trochou sucheho mleteho zazvoru.
    do vriacej vody dam cukor potom pridam kavu. varim teda snazim sa nechat prekypiet, asi 3 min.
    hotovo.
    podava sa v decovych poharoch,
    v poho 4 krat denne.

    velmi osviezuje
    VALDA
    VALDA --- ---
    viz TWIG.
    většinou zadžezvím, občas ho přeženu přes parostroj a jsem-li echt vyčrpaný tak použiju rchlokonev :) (zpravidla když se vrátím z kola)
    nejvíc ho piju bez, občas s medem a když džezvím tak někdy dělám na karamelu
    semtam dám kardamon či badyán
    TWIG
    TWIG --- ---
    ja prave piju kafe v lete uplne normalne
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Perverzal .)) mam ted v oblibe Nescafé Espresso v ty cerny nepruhledny doze. 100% arabica...rekl bych ze je to asi nejlepsi instant kafe ve svy cenovy kategorii..cca 150,-
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jak je to s Vama a pravidelnym kafe ritualem v tehle vedrech ? Docela jsem ho omezil a tesim se na podzim kdy tuhle nucenou pauzu pekne dozenu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam