• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    DARLIN: nenechat prevarit = vypnout tesne pred tim nez by zacala bublat?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    HAWRAN: ked nemelies tak kupuj co najmensie mnozstva. nech ti nezostarne.
    nezalievaj 100stupnovov, ale mensiou. a nenechaj ju prevarit
    SMRT
    SMRT --- ---
    jo normalne zalejt trosku, nechat byt staci 5 10 sekund a pak dolejt
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    DARLIN: muzes to prosim prevratit v pozitivni doporuceni? nejak si z toho nemuzu uvedomit co bych teda mel delat :)


    TABBY: nadvakrat, natrikrat a mezi tim proste nejakou pauzu (treba 30sekund)? pouzivam furt stejny kafe a vodu


    JEDI: tohodle jsem si uz taky vsimnul. kupuju baleni po 250gramech, ktere mi vydrzi tak cca mesic. takze mozna kupovat mensi baleni abych mel cerstvou tak nejak castejc


    SMRT: vyzkouším, díky
    SMRT
    SMRT --- ---
    HAWRAN: turek by se mel zalevat min na 2x spis na 3x
    JEDI
    JEDI --- ---
    pena se tvori nejcasteji u cerstve kavy,
    takze pouzivat cerstvou kavu
    TABBY
    TABBY --- ---
    HAWRAN: Zalevat na dvakrat. Pouzivas porad stejny druh kavy a vody?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    HAWRAN: nezelievaj 100 stupnovov, ani uz prevretov. a lej z vysky.
    ale najlepsie nezalievaj :)
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    mam lama kafe dotaz: jak zalevat klasicke kafe (myslim ze nezalezi na druhu) aby se vytvorila nahore co nejhustejsi pena? pozoruju ze s tim mam problemy a proste se nemuzu dobrat spravnemu postupu. casto se mi stava, ze si zaleju kafe a hladina je pruhledna a ani stopy po pene... si furt rikam ze co jako delam teda blbe... poradite?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    MCPHYSTO: tak s tym tak moc nesuhlasim. myslim ze to co so tam chutanal tak bolo preprazene. a teda aj to tak vonalo v kaviarni. a bolo to niekolko krat. tak myslim ze to nebola nahoda.
    nie som cech , ale o to nejde, mam rad silne espesso, to nie je o tom, ale silne znamena preprazene >??? silne znamena silne. to by sme nemali miesat...silne a spalene.
    ako ked ti kavu urobim tak ze cez nu necham 60sec pretekat vodu tak bude slaba. teda kava. chutovo, ale spalena.... nevjem ci si rozumieme.


    MAXWESSLO: hej, par krat, ale stacia tak dva tyzdne, max tri, potom ides odznova... to je ,,vyhoda,,kofeinu
    JEDI
    JEDI --- ---
    jo vysadil jesm protoze mi z toho bylo blbe..:-)
    MAXWESSLO
    MAXWESSLO --- ---
    tezko zapusobim s touto otazkou mezi kafari, ale byli jsme nekdy nuceni kavu 'vysadit'? treba kvuli nespavosti, prebytku energie (i to byva na skodu!) ci snad z osobniho pocitu prehaneni s pitim... ja ted totiz ano (teda castecne) a zajimalo mi to pomohlo. nicmene uz jsem zase zpatky v norme...
    MCPHYSTO
    MCPHYSTO --- ---
    Starbuck nabizi vice nez 50 druhu kavy, maji ruzne stupne prazeni,body,acidity etc. A kava se prazi taky podle toho, jakeho je typu a jaky je jeji ucel. Cesi hold nemaji radi silne exspresso :)
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    JEDI: ? hmm?> no je to preto ze prazia radi riadne do cierna. ona kava voni, ale to ako je spalena by nemuselo razit. takto prazia spanieli. a maju to radi. ja to nemusim. nech je to na vrchole chuti a kyslosti akurat. preprazena chut ma svoje caro, ale nie je to potom riadne citit co za kavu vlastne pijes...
    JEDI
    JEDI --- ---
    DARLIN: Je to proto, aby bylo videt jak je kava kvalitni?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    MCPHYSTO: Starbuck hlavne preprazuje kavu. riadne a vzdy. hmm :(
    MCPHYSTO
    MCPHYSTO --- ---
    columbia supremo je byborna kava,pouzivame ji ve Starbuck na "freshly brew caffee"
    SAP
    SAP --- ---
    DARLIN: Miluju Latte... mLask.:)
    SMRT
    SMRT --- ---
    az na ty cmouhy na skle :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    DARLIN: Vypada to moc pekne. Uplne se sbihaji sliny :) A vysledek je jak od profiku :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam