• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    NASA
    NASA --- ---
    JEDI: naopak, tam je mista na plyny dost, celej ten zbytek pytliku, do nafouknuti (vezmi si bublinkovou vodu v pet-lahvi, zmackni ji, abys vyhnal vzduch, zavri ji a zatres s ni)
    JEDI
    JEDI --- ---
    NASA ad bod 2. jako kdyz je to vakuovany tak je ten pytlik stazenej, a plyny se nemuzou uvolnovat, respektive mam pocit, ze by se to muselo roztrhnout.
    NASA
    NASA --- ---
    JEDI: aha, tak to je zajimave, pak je tedy otazka, jestli za 1. tedy vypousti a za 2. jestli mu to skodi byt ve svych plynech (zjednodusene)
    vakuovani potravin byva hlavne z toho duvodu, ze se odcerpa hlavne kyslik a vetsina nehezkejch veci se tam nemuze moc mnozit (plisne a tak) => dyl to vydrzi
    JEDI
    JEDI --- ---
    NASA: ja do ted nechapu jak funguje vakuovany kafe.
    uprazim kafe.
    zabalim vakuove kafe.
    Jenze to kafe pravdepodobne dale pracuje.
    jakoze vypousti plyny..
    otazka je jestli kdyz je to vakuove baleny jestli to ty plyny vypousti, jestli tam k ty reakci dochazi nebo ne.

    dovedu si predstavit zabalit stary kafe vakuove, proste je zabaleny a hotovo.
    nic vypousti protoze uz vse vypustilo.
    NASA
    NASA --- ---
    JEDI: aha, ja jsem jen z ty ernestovo posledni radky ziskal dojem, ze vakuovany neni moc dobry
    JEDI
    JEDI --- ---
    NASA: ja bych rek, ze nic, pokud neni vakuovany dyl jak 8 tydnu,
    NASA
    NASA --- ---
    ERNEST_GASKIN: co je spatneho na vakuovanym?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    moje salocky :)

    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ZUZKAOU: no, tak zaprvý nevíš, kdy se tam to kafe dostalo (obávám se, že to tam nenavezou hned od pražičky) zadruhý i kdyby to bylo sebelíp utěsněný (o čemž pochybuju), pravděpodobně to budou často otvírat a dosypávat (čímž ztratíš přehled o tom, ze kdy si to kafe vlastně bereš) a následně si to odneseš v nějakym pytlíku...

    no, takže nevim. považoval bych za bezpečnější i si v tý sámošce koupit pytlík (tedy za předpokladu, že bude nafouklej, ne vakuovanej..)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    DEMONOFANARCHY: správně zmiňuješ moka konvičku, dá se sehnat za kilo a dělá kafe, na který si opravdu nelze stězovat. (adekvátní ke kávovarům za 30t a víc)
    ta s těma vývodama je úplně to samý, jen to neteče do nádoby, ale rovnou do hrníčků.
    taky se dělá elektrická (pro nás chudáky, co máme varné desky) nebo na slušné objemy kávy, takže má můj hlas.

    jenom - není to ruská moka konvička, rusové to čajzli, možná tehdy tvrdili, že to vymyslel stalin, ale alfonso bialetti se teď otočil v hrobě ;)
    takže doporučuju si projet bialettiho stránky (tuším bialetti.it, google ví víc) a nějakej pěknej si najít a následně vyhledat nějakou levnou "ťamanskou" alternativu ;) jen dej pozor, ať je z pravé oceli.

    jinak můj tip je vzduchotěsná skleněná nádoba (s takovou tou gumou a spínacím víčkem, což tě vyjde asi na stovku, podle toho, jak to seženeš/vezmeš babičce a vysypeš jí z toho čočku ;) do lednice, v tom ti vydrží kafe čerstvý pár tejdnů (víceméně optimálně ke konzumaci)
    (+ dle chuti/lenosti sehnat zelený kafe a napražit si ho sám na pánvičce nebo v troubě, k tomu není potřeba nic, vlastně)
    pak mlejnek s kamenama, ty bejvaj drahý, ale dá se sehnat taková ta komunistiká bílá kostka, ta byla naprosto perfektní. (já svojí koupil na bleších trhách za 30kč a opravil si jí)
    a pak moka konvička + varná konvice. vodou z konvice nahřeješ hrníček ideálně tak, že ho dáš do dřezu, přeleješ přes něj třeba půl litru horný vody a pak ho do sucha vytřeš ;)
    a moka konvičkou si uděláš kafe.

    no, a sme na pár stovkách, žejo, a kafe ti vytře zrak ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ERNEST_GASKIN: A jak moc rychle kafe v takovejhle zásobnících zvětrává? Řekla bych, že to jde vyrobit tak, že toho vzduchu tam moc neleze...

    Kávová sámoška mě holt zaujala.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ...no pěkný to je, o tom žádná, ale chci vidět, jak to v tom udržej, aby to nezvětralo.

    ostatně co to kecám, prodávat nepoužitelné věci v hezkých obalech u nás taky jde ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V litevských hypermarketech prodávají kávu váženou a zrnkovou. Pravda polovička z těch zásobníků na kávu, co tam měly, byla káva ochucená takovými zvěrstvy jako je karamelová příchuť. Ale i tak.

    Výzva pro dovozce kávy - proniknout do obchodních řetězců?

    BUTEO
    BUTEO --- ---
    Nedávno jsem dopil nijak drahou plechovku mletýho Lavazza Qualita Rossa (asi 150 za 250g). Je to arabica s trochou robusty a fakt si ho nemůžu vynachválit. Teď mám 100% arabicu Izzo, a zatim mě nějak neoslovilo. Je to silný, vo to nic, ale ta Rossa, hmmm. Jestli máte rádi středně silný, ale hodně lahodný kafe s vynikajícím aroma, fakt doporučuju.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    HAWRAN: jo ten velvet je docela ok ;)

    chapu ze priznivci kvalitni pripravy kafe nebudou zrovna radi, ale kdyz na to neni cas a je potreba se nak nakopnout, ten velvet postaci ;)
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    docela prijemne me prekvapilo kafe Jacobs Velvet ... mozna to znate, je to rozpustny kafe. Nebyl jsem nikdy priznivcem rozpustnych kav, ale tohle mi zachutnalo, ma takovou jemnou chut a prijemnou vuni, pripada mi ze tak nejak...proste ucinkuje lepe :)
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    DEMONOFANARCHY: Pokud se jedna o standartni kavovar, na velikosti ci tvaru hrnicku nezalezi, protoze do paky jde stejny tlak a ma dve vyusteni. Cili silou by meli byt stejne, spis se potom louhuji dalsi latky, ne az tak prospesne.
    SLANECZ
    SLANECZ --- ---
    taková kávovááááá.....
    http://youtube.com/watch?v=baLaHiBPuR4
    JEDI
    JEDI --- ---
    nescafé má novinku

    druhy kávy

    zrnková, mletá, rozpustná :-)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    JEDI: nikdy jsem o tom nepřemejšlela,ale asi bych na to skočila,no... takhle třeba skáču na to,co říkáte vy,ale nezbejvá než se spolejnout,že vy nekecáte:-))
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: bych blil... teda jsem šťastná jak blecha,že jsem vaše kafe objevila..:-)
    každou chvíli dopiju dar od kamarádky a pak si přispěchám k vám...

    táta si vaší brazílii nemoh vynachválit-podobně dobrý prej bylo akorát fair tradeový biokafe z DMka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam