DEMONOFANARCHY: správně zmiňuješ moka konvičku, dá se sehnat za kilo a dělá kafe, na který si opravdu nelze stězovat. (adekvátní ke kávovarům za 30t a víc)
ta s těma vývodama je úplně to samý, jen to neteče do nádoby, ale rovnou do hrníčků.
taky se dělá elektrická (pro nás chudáky, co máme varné desky) nebo na slušné objemy kávy, takže má můj hlas.
jenom - není to ruská moka konvička, rusové to čajzli, možná tehdy tvrdili, že to vymyslel stalin, ale alfonso bialetti se teď otočil v hrobě ;)
takže doporučuju si projet bialettiho stránky (tuším bialetti.it, google ví víc) a nějakej pěknej si najít a následně vyhledat nějakou levnou "ťamanskou" alternativu ;) jen dej pozor, ať je z pravé oceli.
jinak můj tip je vzduchotěsná skleněná nádoba (s takovou tou gumou a spínacím víčkem, což tě vyjde asi na stovku, podle toho, jak to seženeš/vezmeš babičce a vysypeš jí z toho čočku ;) do lednice, v tom ti vydrží kafe čerstvý pár tejdnů (víceméně optimálně ke konzumaci)
(+ dle chuti/lenosti sehnat zelený kafe a napražit si ho sám na pánvičce nebo v troubě, k tomu není potřeba nic, vlastně)
pak mlejnek s kamenama, ty bejvaj drahý, ale dá se sehnat taková ta komunistiká bílá kostka, ta byla naprosto perfektní. (já svojí koupil na bleších trhách za 30kč a opravil si jí)
a pak moka konvička + varná konvice. vodou z konvice nahřeješ hrníček ideálně tak, že ho dáš do dřezu, přeleješ přes něj třeba půl litru horný vody a pak ho do sucha vytřeš ;)
a moka konvičkou si uděláš kafe.
no, a sme na pár stovkách, žejo, a kafe ti vytře zrak ;)