AXTHEB: podobně jsem to zkoušel
1/za studena "opražit" trochu v djezvě i s cukrem.Zalejt studenou a nechat přijít k varu.pak nechat chvilku vychladnout a znovu přivést k varu a ještě jednou to samé.
2/"opražit" a zalejt v djezvě do 2/3 vařící vodou z konvice.Dolejt 1/3 studený vody a nechat zase převařit.
Jenže nikdy to neni ono.Píšou, že by kafe ku vodě mělo být 1:10.
Já dávám tak 2:5 a stejnak je to slabý.
Kafe mám najemno, to je jasný.Jeto už kupovaný namletý v turecku a v těch ostatních zemích, protože u nás se mi ho ještě takhle najemno nepodařilo namlít.
Je mi jasný, že nemám žádnou extra třídu kafe,ale nedělám si iluze, že mi teď v albánskejch hospodách nedělali nějakej "standart".
To kafe mělo dobrou chuť jak v turecku, tak v těhle zemích a já toho nemůžu docílit.
Může to být třeba vodou?