• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    nevíte náhodnou jak připravené kafe (presso, french press, italská konvička) obsahuje nejmenší množství tuku? vim jenom, že v turkovi je nejvíc...mam totiž jaterní dietu a kafe v zásadě nemůžu, ale protože to samozřejmě bez kafe nejde přežít, tak si občas dopřeju, ale nevim, který je nejmíň "škodlivý"
    JEDI
    JEDI --- ---
    ZUZKAOU: dík za tip
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Píseň o kafi http://www.youtube.com/watch?v=Na578p4lLZ4

    Varování - je to radioaktivní
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    doporučuji kavárnu "al cafetero" v Blanické v Praze, poprvé v životě se mi tam stalo, že jsem si tam objednala dvojité preso a dostala jsem...malý hrneček s objemem kávy menším, než je obvyklá představa českých hostinských o presu, tj. naprosto správně...úžasný podnik, mají i vacuum pot, ale do toho půjdu. až se naučím pít kafe bez cukru a mlíka
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    AXTHEB: Jo, pravda. :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOCHANSKA_CH: Aha, tak to je informace kerou si neposkytlo.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    AXTHEB: Jde spíš o to, že v nápojovém lístku tuhle kávu uvádějí a obsluha neví.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    AXTHEB: to bylo jen k ukrácení času extrakce, tlak handpressu je pořád proti pákáčům hadr.
    dneska se to dělá tak, že buďto uděláš z míň vody, nebo hruběji nameleš, aby to kávou rychleji proteklo.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    No popravde receno mi nedochazi, jak by na vetsine kavarenskych presovacu meli delat ristreto. Ristreto se pokud vim dela stejne jako preso akorat vetsim tlakem, ne? A to ten presovac neumi.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ERNEST_GASKIN: Když myslíš. :-/
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    je to specialita jakéhokoliv místa, kde si nějakej čičmunda přečte něco o kafi na internetech a pak vyráží machrovat na obsluhu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Taky se vám stává, že si v kavárně, ne v hospodě, poručíte ristretto a nechápavě na vás hledí? Nebo je to jen specialita Brna a podobných vesnic? :-/
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    ZUZKAOU: to myslím, že ne - je to speciálně na mléko myslím, že to má jinak to sítko, ale možná ne - nevím s french press nemám zkušenosti.....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NEKDO_CIZI: aha - takže to je normální cafetier/french press? To jdu vyzkoušet!
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    ZUZKAOU: je tam taková dost hustý sítko a když se pumpuje tím držátkem na víčku dělá to neuvěřitelně dobrou pěnu na mlíku a tak by to třeba fungovalo i na to frapé....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NEKDO_CIZI: vevnitř se to vrtí?
    Zajímavý stroj.
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    ZUZKAOU: možná by to šlo i tímhle - na mléko a podobné věci to funguje úžasně ....

    JEDI
    JEDI --- ---
    fajn, ja vam za na naoplatku povim, jak se dela kafe z kafe prototypu.
    ale az to dopisu
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    ZUZKAOU: šlehátko z ikea je imho na mlíko (i na to celkem na h...)...imho úplně stačí shaker, kde se udělá pěšny až až...jen se to musí dělat bez mlíka a to přilít až nakonec...BTW včera jsem si dala do mrazáku led tak to dnes chci vyzkoušet s presem...myslím že by to nemuselo fungovat jen na instantní
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JEDI: z řeckého turistického provozu.

    1. potřebuješ stroj na frapé s vysokými otáčkami.
    2. Do vysoké nádoby dáš instatní kávu, cukr a vodu (2 lžičky na půl litru, cukru - řekům hodně). Pustíš stroj a vyšleháš do skorotuha, naleješ na led.
    3. jde variovat s mlékem a příchutěmi.

    Bez stroje na frapé se nikdy neudělá tak hustá pěna, takové to šlehátko za pár korun z IKEA je šmejd. NAšlehání pomáhá, pokud šejkuješ frapé přímo s kostkami ledu, dělá to dobrou pěnu, když to má o co narážet.

    Kdo nemá doma šekjr, tak se mi osvědčila ponechat dobře zavírací skleněnou dózu od instatní kávy a šlehat to v ní.
    Frapé není žádný kultovní nápoj, prostě se využívá faktu, že instantní kafe se studenou vodou dělá pevnou pěnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam