VAMPIREGIRL: a) nerozčiluji se. vůbec, máloco mne rozčílí.
b) nojo, jenže je-li kvalitní pěna ve schopnosti baristy.. a ne presovače?
c) musíš mít smutnej život bez kapučína, jestli žiješ v čechách ;)
LIBANON: byl bys schopen tuto změnu chuti nějak popsat?
ono, žejo, jak má kafe chutnat je dost složitá věc. co dělaj ty oleje je, že nápoj zhořčujou, potíraj specifika a dělaj z toho víc a víc takovou uniformní břečku - což je zase něco, na co jsou češi za posledních dvacet let zvyklý jako na chuť, jakou má chutnat káva..
pamatuji si, jak jsem přišel do práce, ve které se presovač prakticky nečistil. na kávu dbali celkem dost, ale denní detergentovou kůru jí odpírali. vyčistil jsem ho a zíral jsem, jak výslednej nápoj rozkvetl.. jak jemně a ovocně najednou chutnal..
FONTAN: máš pravdu.
ANIQUE: easy má vlastní plotýnku, na které se zahřívá.. je to tedy bialetti konvička do eletriky, ne na sporák (možná, ale jen možná, jde opravdu čistě jen o plotýnku a dá se vyjmout a použít i na sporáku.. ale to nevím, v ruce jsem jí neměl).
o krávě nic nevím, viděl jsem jí prvně z tvého odkazu. v životě jsem së ale naučil, že být skeptikem je zásadně prospěšné ;)
pixly jsou imho fakt dobrý ty zábrusnice nebo jak se to jmenovalo, co postovala macata_prdelka... vypadá to celkem levně a schopně.. vyskládaný v řadě, se štítkem s popisem kávy, popř. poznámkou k hrubosti mletí by to vypadalo dobře, si myslím. ale je to řešení jen na menší množství, které se rychle spotřebuje.. v jiném případě bych volil nějakou tu ledičku, ve které bych to uskladnil.
otázka káv je poněkud ošemetná, přecijen se stále bavíme o extrémní metodě extrakce. oprostil bych se od prostého sortimentu vysokohorských jednodruhů a zkoušel více, popř. směsi.. máš ještě co objevovat.
WITCHIE: co se týče kávovaru, abych ti nekazil zážitek, poznamenám asi jen, že je to relativně příjemný design..
ale co se týče těch bio káv..
to jsem, abych se přiznal, nikdy nepochopil. pokud vím, bio certifikace je o čistotě procesu, oproštěné od chemikálií, nepřírodních procesů...
viděli jste někdy, jak se vyrábí kafe, potažmo jak to v rovníkovejch zemích, kde se pěstuje, vypadá?
imho u většiny káv je bio i nebio nachlup stejné, jen je o polovinu dražší, aby si zaplatilo bio certifikaci.