• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    EXX
    EXX --- ---
    VAMPIREGIRL: jak rikam, az pujdes kolem :-)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    EXX: no já tam zas tak často nechodím, tohle je tak měsíc stará informace :-)
    EXX
    EXX --- ---
    VAMPIREGIRL: muzes to simte overit (pochopitelne az pujdes kolem) tohle by me vazne zajimalo
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    EXX: no, takový domodra to bylo, možná i ten obal celej byl takovej modřejší, ale frappé to určitě bylo.....
    EXX
    EXX --- ---
    VAMPIREGIRL: fakt tohle ? musi tam byt napsano frappe, takovej modrej napis. blbe se to tu shani, ja jsem to jeste nevidel, ale vratil jsem se teprve v pondeli. musi to byt tohle

    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    EXX: voe víš kde jsem tohle viděla? U vietnamců ve večerce u nás v ulici a pak v Kauflandu na Bohdalci :-))) Ale to je nějakej instant drink, ne?
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    EXX: nevím. ale osvěčilo se mi rozpustný Nescafé Espresso a Nescafé Sensasione. tedy ty rozpustné druhy, co mají konzistenci prášku, ne granulek. v létě, v zimě by mi to asi nechutnalo :-)
    EXX
    EXX --- ---
    imho netusite nekdo kde sehnat v čr "nescafe frappe" ?
    EXX
    EXX --- ---
    ZUZKAOU: taky zalezi jaky kafe pouzijes. u nas se frape nescafe neda skoro sehnat... je to proste o kvalite kavy
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    lol
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    hm.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Furt nějaký espresso...

    pěkně čitelné články o french pressu , překapávání a sifonech
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ERNEST_GASKIN: haha:) ted se ke me shodou okolnosti dostalo kubansky kafe co tam fasujou na potravinovy listky. dost prijemne prekvapilo.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: k tý čokoládě. jo shodli bychom se, jen mi to z toho moc nešlo pochopit.
    ano příliš nezáleží na konkrétní chuti použité směsi kakaa. ale docela dost záleží na kvalitě použité směsi. laciné značky to zprzní mizerným kakaem a pokračují nekvalitní výrobou. u některých dražších a lepších výrobců ( a nemusí to být kvalitní leč neutrální lindt) se odlišuje i oblast původu a způsob pěstování kakaa.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: jde mi o to, že při čtení tvých vět plus mínus chápu, o co jde, ale kolikrát si nejsem jistá, jak to myslíš. píšeš moc zamotaně. a kdy se pouštíš to tý ekonomiky, už to zní víc jako opakované klišé, než jako porozumění trhu.

    a to, že si bereš všechno osobně a z docela dborného výkladu přecházíš do prskání a útoků, ti docela dost škodí. pokud si opravdu známý dobrý barista, asi si docela kazíš pověst, ne?
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    Hele, Erneste, ale ono by se to kolikrát fakticky dalo shrnout do jednoho odstavce :-D Máš totiž sloh, při jehož čtení se lidský mozek v sebeobraně vypíná po první větě, bez urážky. Jestli máš nezadržitelnou touhu slovně průjmit, tak proč někde nepublikuješ, když jsi ten věhlasnej českej óbrodborník na kafe? :-D
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    MACATA_PRDELKA: kakao není čokoláda. ne dnes, ne tak, jako je káva kafe. současná podoba čokolády je kakao, kakaové máslo, cukr a mléko. zjednodušeně a idealizovaně. a ano, spousta dnešních káv je chemicky dodělávaná, ale přecijen je mají lidé stále spojené s chutí kávy, i když chudé kvality - kdežto čokoládu si málokdo spojí s chutí kakaa.

    dubaj vs. kartonová krabice je kvalitativní přirovnání.

    mluvím o náhlém vlivu kapitalismu po pádu sovětského svazu, nástupu korporací mikropražiči zmizeli úplně, větší pražiči mizí postupně; regály v supermarketech zaplnily značky.
    i když to zní neuvěřitelně, za komunismu na tom byl primární trh s kávou lépe.

    ...
    a vůbec, nemusíš se snažit napadat můj projev a snažit se chytat mě za slovíčka jenom proto, že jsem ti stoupl na kuří očíčko před několika dny při obraně proti tvým útokům. takové jednání je trapné - tvrdila si mi, že sis mě dala do ignore, tak to prosím alespoň předstírej, a raději než takto malicherně reagovat.. nereaguj vůbec. nemyslím si, že krom tvých kamarádek tu na to má někdo náladu.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: už sem to četla třikrát dokola, ale... asi mi dnešní množství vypité kávy znemožňuje pochopení psaného textu.

    prostě tomu nerozumím. jak to myslíš s tou čokoládou? a dubají? káva je rostlina a kakaový bob snad není plod stromu? standart korporačního kapitalismu - to je něco z marxe?
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    jo, a ještě jedna věc, coby vzkaz závistivejm lidem, který mi před nedávnem vyčítali, jak se vytahuju se svym kávovarem.

    johanka je nemocná a je dost možný, že vzhledem k nízkejm teplotám umře, protože si v současný době nejsem schopnej dovolit profesionální servis.

    kdybyste náhodou někdo dobře znali nějakého kávovarového opraváře ochotnýho nějak se dohodnout, dejte mi prosím vědět. nerad bych o tu holku přišel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam