• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    NAGASAWA: pití kávy je obecně prospěšné, WTZ :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Pití kávy a čaje chrání srdce, prokázal nový výzkum - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/veda/clanek.phtml?id=671178
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Ahoj, mám dotaz - dokáže mi někdo z vlastní zkušenosti doporučit samostatnej šlehač na mlíko (asi se vyjadřuju špatně, ale zkrátka aby to udělalo v hrnku pěnu :) )


    Díky !!!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MACATA_PRDELKA: jj to samy v norsku, udajne jsou po italech na kavu nejzatizenejsim narodem v evrope a kafe bylo absolutne vsude ve fantasticke kvalite a s prijemnym servisem. Prekvapily me i nahrivany konvicky na mliko v obycejnych trafikach s automaticky tremi druhy cukru. Celkem mi to v cechach chybi, protoze i v mensich mestech stacilo zabocit za roh a po ranni ceste kamkoliv mohl mit clovek hnedle vyborny kafe pro prijemnejsi cekani na dopravu a podobne.


    NASA: jj taky jsem to znal akorat jako vyprostovak ale zvykl jsem si a celkem to zvyraznilo silice a vsechny ty legracky co uprazena kava obsahuje. krom toho to melo krapet lepsi povzbuzujici ucinky ackoli po kafi s cukrem v mnozstvi ktery pres den vypiju spis hybernuju a pripousinam.
    NASA
    NASA --- ---
    NAGASAWA: u nas se kafe se soli davalo, kdyz nekdo prebral - to slo vsechno hned ven a cloveku bylo lepe :-))
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    NAGASAWA: ve finsku nabízeli všude velmi kvalitní a silnou překapávanou kávu i na benzínkách a nádražích stylem bezedný hrnek, cukr kostkový jednotlivě balený a mlíko v konvičkách (ne pidismetánky, ale mlíko).

    většinou k tomu jedli placeté ne moc sladké sušenky sypané hrubou solí. někdy lékořici a také salmiaky! to by mohla být obdoba zvýraznění chuti solí.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    nesetkal se nekdo z vas s kavou se soli? V norsku jsem tak dostal kafe nekolikrat jako naprosto samozrejmost a hodne na severu i s lekorici klasicky v poulicnim stanku. nejdriv jsem byl trochu zaskocenej ale pak jsem si na plnejsi chut zvykl (a to bych si v cechach kalsicky nedal kafe bez mlika a cukru ani nahodou) kazdopadne bylo zvlastni sledovat ze meli ve vsech autobusech a vlacich striktne fair trade bio setsakra kvalitni kavu primo s presovacem. Zadne automaty s prapodivnou substanci jako u nas.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    tak pisu po roce svoje zkusenosti s mym kavovarem.
    DELONGHI ESAM 4500

    kava vyborna, jenom jsem sama sebe prekvapila, ze jsem si zacala vychutnavat kafe uplne bez mlika (cimz veskere prislusenstvi na latte a cappucino vzalo za svy). Jojo, tak už to byva, staci ochutnat poradny kafe- diky cesrtva kava :) a mliko tam je znacne navic.


    poprvy to po me po tom roce chce odvapneni, tak k tomu sbiram motivaci. Nevim, jestli byly prilozeny ty odvapnovaci tablety spolu s koupi (v krabici) nebo se musi kupovat zvlast.

    Krabici mam nekde ve sklepe, buh vi kde. Pripadne jak dlouho s em,uye kavovar pouyivat, kdzy zacne signaliyovat odvapneni (cca tyden) ?
    SAP
    SAP --- ---
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    TEREZZZKA: no to bych je asi kradla :-))))
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MARINNE: Vidíš, to jsem ani nevěděla. díky za tip ;)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    VAMPIREGIRL: Nee.. pro chaie co já vím tak jedině do Německa, tam se dají koupit, u nás nikde.. ani nám zaměstnancům je neprodají :)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    TEREZZZKA: a nemáte na prodej tak 10 piksel Orcy??? :-D Dám cokoli :-D
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    GREGI: V Coffee Heaven máme na prodej 10 druhů sirupů od Da Vinci, myslím že za 320, včetně karamelu.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    GREGI: jestli je lze považovat za dobrou náhražku nevím, protože sirupová nejsem, ale karamelový i jiné se dají koupit v kavárnách nescafé
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    GREGI: alebo Da Vinci robi sirupy do kav: http://www.davincigourmet.com/products/product_details/?productID=26 neviem, ci posielaju do Ciech, ale mari sa mi, ze v makre ich mali. Bud da vinci, alebo monin...jeden z nich urco
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    Mě začal bavit Monin malinový. Obarví kafe na růžovo, fakt úlet :-D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    GREGI: Různý karamelový sirupy, např. Monin
    GREGI
    GREGI --- ---
    ahoj, prosimvas nevite co by mohlo bejt jako dobra nahrazka za starbucks caramel? oni ho prodavaj primo origo http://www.starbucksstore.com/products/shprodde.asp?SKU=563509 ale neposilaj ho ani do evropy... nevite teda co jako nahrazku? chci to jako darek pro slecnu:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam