• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    Mě začal bavit Monin malinový. Obarví kafe na růžovo, fakt úlet :-D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    GREGI: Různý karamelový sirupy, např. Monin
    GREGI
    GREGI --- ---
    ahoj, prosimvas nevite co by mohlo bejt jako dobra nahrazka za starbucks caramel? oni ho prodavaj primo origo http://www.starbucksstore.com/products/shprodde.asp?SKU=563509 ale neposilaj ho ani do evropy... nevite teda co jako nahrazku? chci to jako darek pro slecnu:)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    dávám v plén bydlení s johankou, tak kdyby si nějaký mladý barista zrovna hledal bydlení, jukněte na [ OFFERINGNABÍZÍM: Podnájem v řadovém domku na ládví / Praha 8 - Ládví / 5000 CZK ]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Je tu nějak mrtvo - tož recenzne na můj vánoční dárek - sifonový kávovač.

    Roztomilá hračka, kafe to dělá velmi příjemné - jemné. Rozhodně se to louhuje ve vodě studenější než když se přelévá french press, takže nehrozí případné přepálení kafe. Výsledná chuť je ohlazená o takové ty ostré tóny, když to necháte louhovat o něco déle. Ale mnohonásobně lepší, než z překapávačů. Nemá to pochopitelně cremu a kávy je tam potřeba dát o něco víc, než na french press.

    Vůbec se nedivím, že to nejvíc frčí v německu a rakousku, je to ideální pro nedělní odpolední návštěvu s koláčem či štrůdlem. Lépe z toho vychází větší množství kávy, než jen jeden hrnek. Ale i skororychlé raní kafe pro jednoho se dá docela slušně vytvořit.

    Taková ta kovová konvička je asi optimalizovanější - zejména co se skladnosti a křehkosti týče, ale zase té kávy neudělá moc.
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    ERNEST_GASKIN: super! takovejhle stroj si tu péči zaslouží. tomuhle fandím!
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    ERNEST_GASKIN: Hele to jsem jeste nevedel, ze tady funguje takovahle fajnova diskuze!(:
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    OPTIKUS: vole a když sem tu fňukal, že mi johanka nefunguje, tak ses neozval ;)

    WILDENBURY_SQ: neboj - času je rozhodně dost.
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    ERNEST_GASKIN: Vidis a repase a opravy kavovaru je muj denni chleb..Uz to delam pres 8let a porad me to neprestalo bavit..Znacky jako Carimalli, Faema znam uplne na zpamet a ten pocit ktery zazivas mi udela vzdycky velkou radost kdyz je dilo hotovo!!!
    A ted rozsiruju svoje znalosti na dalsi znacky..Az na vyjimky je ale princip ktery je overeny, vsude stejny...NA dlouhe povidani!(:
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ERNEST_GASKIN: Fuck yeah.

    Uz se tesim, az bude opravena! Dej vcas vedet pred nejakou pošukafální seancí, ´bych udělal ultračokoládové muffiny biturbo 3.8i V8 512 HP ...
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    Tak jsem se - byť na pár týdnů - definitivně rozloučil s johankou, která v onom čase postoupí kompletní renovaci.

    Plasty a čelo už jsem odmontoval před nějakou dobou a dohodl se s toyboxkou, že mi namísto renovace původních barev, jenž jsem původně zamýšlel, vytvoří na johanku nějaký zbrusu nový výtvarný kabátek.

    Vytáhl jsem ji na sluníčko a sundal výhřevnou plochu,


    přizval si známého elektrikáře,


    který mi ji pomohl opravit a pietně rozehřát.

    dali jsme si poslední kávy,


    a mohl jsem se pustit do díla.

    Pracoval jsem až do setmění - jakoukoliv část jsem odendal, byť šroubek, jsem nafotil až nesmyslným množstvím fotografií, jen aby se mi nestalo, že bych u jedné jediné součástky netušil, kam patří.

    Vše, snad krom oněch šroubů, nakládám do kyseliny citronové, která z nich má vyžrat většinu neduhů a usnadnit mi tak práci s drhnutím, leštěním a podobně.

    První den je za námi a johanka jemně posvlečená odpočívá v obýváku,


    nutno podotknout, že mne snad žádná činnost za poslední rok natolik nebavila. A tolik jsem si ji neužíval. Možná jsem pošuk, ale rozhýbávání každého závitu bylo jako hladit znovu jakoukoliv ženskou, co mi vám za život utekla. Každejch pár minut se chodím koukat na ty naložené trubky a jsem nadšen, jak z nich prosvítá lesk, johančina dávná sláva.
    jsem hrozně rád, že jsem se do toho konečně pustil, a jak jsem tu kdysi doporučoval pořídit starý, polorozpadlý profi kávovar za pakatel a dát si s ním nějakou práci - musim říct, udělejte to.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    black-roasted yellow beans

    hele to smrdí rovnou dvojitym rasizmem :D
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ... tak semelem číňany ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AXTHEB: všechno nám vypijou číňani!
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZUZKAOU: Ale prdlajz, kafe bude dost akorat bude drazsi.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ZUZKAOU: le fuuuuu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=665973

    Podle International Coffee Organization (ICO), mezivládní organizace spojující země produkující kávu se sídlem v Londýně, v následujících pěti letech hrozí nedostatek této komodity na světovém trhu.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    temp surf na domácím kávovaru

    já jsem z tebe odvařenej, chlape ;)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    bych mohl aspoň poreferovat o tom Gaggia Espresso Dose, co mám doma....
    co se kafe týká, tak vyrobit v tom dobrý kafe jde, vlastně v tom jde udělat sakra dobrý kafe, espresso v základu ne (kvůli teplotě), nejvíc beztak záleží na mlejnku a pak na směsi.
    nicméně bude velkou dobu trvat, než se naučíte ustálit postup přípravy tak, abyste udrželi zhruba podobnou teplotu extrakce - teplota je řízená bimetalem a má hodně velkej drift. z toho plyne i velkej teplotní drift během extrakce (teplota s časem klesá a než se bimetal vzpamatuje, je většinou po extrakci a nebo ste někde u konce).
    taky ten stroj nemá nic moc extra uživatelskej komfort - například do odkapávátka vespod se vejde tak akorát malý hovno, nehledě na to, že před zvětšením děr pomocí vrtačky měla většina na mřážku odlitý tekutiny potřebu téct všude možně okolo, jen ne do toho zmetku dole. takže si pomáham velkym širokym hrnekm na čaj, do kterýho odlejvám to, co u jinejch kávovarů mizí samo v korejtku.
    šlehat mlíko se teprve učim, takže o tom nic nevim, neumim, nemůžu kritizovat .)
    joa ta "dose" funkce mi přijde nahovno taky a nezdá se mi bejt konzistentní, tudíž nepoužívám a extrakci ukončuju podle barvy.

    tudíž bych podobný levný stroje (míň jak 10-15 tisíc použitý asiže) mmmm... ale jo - doporučil bych někomu, kdo má akutní potřebu si s tou mašinkou "hrát", nevadí mu, že bude muset vynaložit hafec úsilí na to, aby dělal dobrý kafe, a nebude moc rozčarovanej z ne úplně nejluxusnějšího provedení (materiály, dílenská kvalita, stabilita....).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam