• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    hmmmm tak to asi neprosadim...teď máme jakousi rowentu za pár šupů...takže tohle by byl megaskok (nepochopitelný prop člověka co nepije kafe)
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    AETHER: O trochu!((:

    Jedina nevyhoda tehle kavovaru je ta, ze pouzivaj prutokovy ohrivace vody, z cehoz plyne, ze jsou dost haklivy na vodni kamen..Takze odvapnovat radsi vic nez vubec..Jinak s nim velky problemy nejsou!
    AETHER
    AETHER --- ---
    OPTIKUS: byls rychlejsi:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    GHOSTDOG: tak my v kancelari mame od toho maleho kavovaru nejaky starsi model, koukni na jejich stranky: http://jura-impressa.cz/produkty/profesionalni-kavovary - je treba spocitat, kolik se z toho bude delat kafi denne
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    GHOSTDOG: http://jura-impressa.cz/produkty/profesionalni-kavovary/kavovary-serie-x MAm zkusenosti pouze s profesionalnima kusama..Viz stranka..Domaci jen okrajove, je to v podstate stejny, ale ceny zacinaji na 15000,- vejs..
    AETHER: No jasne, zalezi tak jak je ta firma velka..Ale nesporna vyhoda je to, ze vsechno funguje na jeden stisk!(:JAk rikas..
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    AETHER: cena kolik +-?
    AETHER
    AETHER --- ---
    OPTIKUS:tak pro firmu, ktera si to da do nakladu, ta cena zas tak mimo neni. A vyhoda je, ze zmacknes knoflik a dostanes celkem kvalitni kafe. Protoze shanet v kancelari nekoho, kdo bude umet manipulovat s pakovym kavovarem, muze byt problem.
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    AETHER:
    GHOSTDOG: Souhlas..Znam Juru i ze vnitr a kdyz se o ni nekdo hezky stara a pecuje, sype do ni dobrou kavu uvari esprreso za ktery se neni treba stydet!!Cena je trochu jinde ale urcite se to vyplati!!
    AETHER
    AETHER --- ---
    GHOSTDOG:
    KOCHANSKA_CH: mame v praci JURU a v objemu, ktery popisujete, je to ok. Chce to ovsem take krmit kvalitni kavou a pro klienty, kteri prinaseji miliony, se hodi poridit i odpovidajici servis:)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    KOCHANSKA_CH: připojím se s podobným zadáním...chci šéfa přesvědčit že ta břečka co vaříme klienům co u nás nechávají milióny je víc než trapná
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    T_MAX:
    z vlastní zkušenosti můžu doporučit tenhle šlehač z ikea:
    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30100041

    sice se mu poměrně často musí měnit/dobíjet baterka, ale pěnu dovede vyšlehat fakt pevnou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Prosím odborníky o tip: budu pořizovat espresso kávovar do posilovny. Počítám s obratem 10 až 20 káv denně. Nemusí to být super profi stroj. Něco menšího, se snadnou údržbou. Uvítám i tip na odbornou firmu, prodejce, kde by mi mohli něco nabídnout.
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    NAGASAWA: pití kávy je obecně prospěšné, WTZ :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Káva
    Ještě na počátku minulého století (tj. 19.) mívali kávu ku snídani jen boháči. Ostatní snídali polévku.
    Za našich časů se pije káva při snídani skoro obecně a to nejen ve městech, ale i na venkově. Ba jsou mnohé rodiny, jimž je káva pokrmem nejen při snídani, ale i v poledne a večer.

    Ku přípravě chutné kávy jest především zapotřebí abychom volili dobrý druh zrna. Obyčejně béře se směs dvou druhů: zelená (Cejlon) a žlutá(Menado). Každý druh se praží zvlášť, žlutá do hněda, zelená podut, až zhnědne rýha uprostřed zrna. Ku pražení se používá výhrandě bubínku s lihovým přístrojem.

    K vaření kávy bere se voda tvrdá a nádoba vždy čitstá... Pro potřebné množství kávy (na osobu asi dekagram) nasype se do porculánového nebo plechového kávovaru. Káva se upěchuje a poleje se jen lžící vařící vody. Potom se dolévá častěji, ale tak, aby voda protékala kávou jen pozvolna.
    ...
    V hrnku vaří se káva takto:
    Umletá káva, avšak jen její 3/4 nasype se, když se voda v hrnku počíná vařiti, dobře se přikryje a nechá se chvíli povařiti. Jakmile se pěna zavaří,, přisype se ostatek kávy, zmíchá lžičkou, přikryje a odstaví na vlažné místo. Ssedlá káva se sleje do konvice.

    Z knížky Mladá hospodyňka, kniha kuchařská obsahující osvědčené předpisy pro přpravu jídel k rozličným příležitostem dle doby denní a období ročních.
    Sepsla Anna Drůbková, vdova po řediteli školy dívčí na Smíchově vydáno v roce 1904.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Pití kávy a čaje chrání srdce, prokázal nový výzkum - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/veda/clanek.phtml?id=671178
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Ahoj, mám dotaz - dokáže mi někdo z vlastní zkušenosti doporučit samostatnej šlehač na mlíko (asi se vyjadřuju špatně, ale zkrátka aby to udělalo v hrnku pěnu :) )


    Díky !!!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MACATA_PRDELKA: jj to samy v norsku, udajne jsou po italech na kavu nejzatizenejsim narodem v evrope a kafe bylo absolutne vsude ve fantasticke kvalite a s prijemnym servisem. Prekvapily me i nahrivany konvicky na mliko v obycejnych trafikach s automaticky tremi druhy cukru. Celkem mi to v cechach chybi, protoze i v mensich mestech stacilo zabocit za roh a po ranni ceste kamkoliv mohl mit clovek hnedle vyborny kafe pro prijemnejsi cekani na dopravu a podobne.


    NASA: jj taky jsem to znal akorat jako vyprostovak ale zvykl jsem si a celkem to zvyraznilo silice a vsechny ty legracky co uprazena kava obsahuje. krom toho to melo krapet lepsi povzbuzujici ucinky ackoli po kafi s cukrem v mnozstvi ktery pres den vypiju spis hybernuju a pripousinam.
    NASA
    NASA --- ---
    NAGASAWA: u nas se kafe se soli davalo, kdyz nekdo prebral - to slo vsechno hned ven a cloveku bylo lepe :-))
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    NAGASAWA: ve finsku nabízeli všude velmi kvalitní a silnou překapávanou kávu i na benzínkách a nádražích stylem bezedný hrnek, cukr kostkový jednotlivě balený a mlíko v konvičkách (ne pidismetánky, ale mlíko).

    většinou k tomu jedli placeté ne moc sladké sušenky sypané hrubou solí. někdy lékořici a také salmiaky! to by mohla být obdoba zvýraznění chuti solí.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    nesetkal se nekdo z vas s kavou se soli? V norsku jsem tak dostal kafe nekolikrat jako naprosto samozrejmost a hodne na severu i s lekorici klasicky v poulicnim stanku. nejdriv jsem byl trochu zaskocenej ale pak jsem si na plnejsi chut zvykl (a to bych si v cechach kalsicky nedal kafe bez mlika a cukru ani nahodou) kazdopadne bylo zvlastni sledovat ze meli ve vsech autobusech a vlacich striktne fair trade bio setsakra kvalitni kavu primo s presovacem. Zadne automaty s prapodivnou substanci jako u nas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam