• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ERNEST_GASKIN: leda tak na nějakej prasometal, ne? :D
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    T_MAX: doporučuji vyzkoušet i coby trsátko na elektrickou/poloakustickou kytaru ;)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    tak u mě nedávno byla kámoška a že se mlíko musí šlehat co nejstudenější a nesmí pak bejt teplejší, než tak, aby člověk na tý pixle, v jaký ho má, udržel ruku...

    no zkrátim to - sem se to konečně naučil :) a latte je v tomhle počasí fakt parádní pití .)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    MARIPOSA: super, díky za tip!!!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A hlavně ty mašiny na výstavě...hmmm :-)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ... sežeň si nějakej 4group a máš postel vyhřívanou ;)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ;)

    postel je pro sraby ;)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Tak moji spolubydlící by hlavně byli spokojení, kdybych k tomu mlýnku přivezla tu Nuova Simonelli Music, to už by asi místo prominuli, kdyby měli luxusní kávičku denně... ale ve chvíli, kdy nemám ani postel nějak musí kávovar počkat :D
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    místo. tuhle výmluvu už jsem párkrát slyšel :)

    sám jsem nějakou dobu vařil na verandě... a pak se přesunul do sklepa. teď jsou všichni spolubydlící spokojený, páč je "to monstrum" neotravuje a sušej si na výhřevný ploše oblečení ;)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: HH, o čem to tak vypovídá :D Já zas nevím, jak bych do naší už tak mini kuchyně napasovala ten obří mlýnek.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    .. tak jako doma bych si klidně nějakej profi pořídil, jakože mlýnky jsou na trhu největší sranda - všichni je dostávaj ke kávovarům a když už, tak upgradujou, takže sehnat něco takovýho za směšnou cenu by neměl bejt problém. jen bych to asi nerval do tašky a netahal se s tim na vlak, abych pak někde v brně hledal zásuvku...

    .. ale pobavilo mě, že si meleš v práci na doma - já si melu doma do práce :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: Jako jo, přemýšlela sem o malým mlýnku na cesty, ale nakonec na soutěž mi pořídili ANFIM, který mi zajistil luxusní technické body, tak doufám, že se od něj nevzdálím na tolik, abych si nemohla mlít i domů... to spíš už taková rozmařilost, že to chci mít všechno při ruce :)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ... jakože cestovní výbavu?

    právě vůbec netuším, zda-li bych měl nějaký mlýnek k tomu shánět.. dokáži si totiž živě představit, že z jeho nekonzistentního mletí vyrostu a nakonec z toho poteče stejně něco horšího, než když si to "na prasátko" předemelu doma v profi mlýnku. ostatně, hermeticky uzavřený, čerstvě vyprděný kafe by mi mělo ten víkend přežít v relativně slušnym stavu... he?
    nevim no.

    za větší otázku bych považoval, kdopak asi příjde na trh s nějakou kombinací kapesní letlampy a sifonový bombičky pro šlehání pěny v extrémních podmínkách :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: Uvažuju o malým mlýnku a aeropressu, jestli mě nevyjde supervýhodně z La Boheme cafe, tak bych se přidala :)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    mimochodem, teď jsem se vrátil z jižní moravy.. a vína sice bylo více, než jsem dokázal vypít, ale když jsem hledal kafe, ušel jsem cca patnáct km a nakonec jsem se musel spokojit s automatickym kávovarem a jakýmsi "z café" - o kterém jsem pevně přesvědčen, že "z" znamená "zbytkové"...

    takže jdu do mypressi twist. kdyby se někdo chtěl přiživit na poštovnym, dejte vědět do pošty. kdyžtak pak poreferuju, jak to s nim dopadlo.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ZUZKAOU: koupit si pytel zelenýho a domácí pražičku, ano.
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    haló haló, usoudila jsem, že má kávomanie opravdu asi neprospívá mojí hypomanii.... ale kafe se vzdát prostě neumím a nechci... máte někdo tip na POŽIVATELNÉ kafe bez kofeinu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ERNEST_GASKIN: nenápadně naznačuješ, že teď je nejlepší čas si předplatit kávu za staré ceny?
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    OPTIKUS: no uvidíme...chci se domluvit s jednou VIP klientkou co má ráda kafe že by mu naznačila že to naše je hnus...(protože jinak do reprezentace investuje)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    tak to, co tu někdo předpovídal přišlo. např. kolumbie supremo vyskočila na NY burze z 3 500 USD na tunu na 4 200 $/t...

    to v našich poměrech může znamenat až poloviční nárůst cen během jednoho týdne až měsíce..
    a kdo nepůjde nahoru, má a) brutální sklady na zelený kafe (to je ta nepravděpodobnější možnost) b) má tak starý kafe, že by ho ani pes nepil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam