• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JOSKA_CZ:
    TEREZZZKA: tak tak
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    CHESUS: Pár receptů tam je, ale většina knížky je "k věci" od pěstování, pře zpracování po způsoby přípravy. Hodně kvalitních fotek, dá se to přečíst za pár večerů (ale i jeden s dobrou kávou :) ) halvně jsou tam všechny zásadní informace pěkně pohromadě, srozumitelně. Doporučuju :)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    CHESUS: už mi chutná víc, nechával jsem ji ve frenchpressu moc dlouho. Ale není to úplně můj šálek kávy, mám raději aromatičtější arabiky.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    BLACK_ONYX: nějaká recenze? není to plný nějakejch nepoužitelnejch receptů?
    JOSKA_CZ: ta bucaramanga je naprosto luxusni ...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dvakrát řidký 3 decový z frenchpressu s dvěma deci mléka, podle času případně (většinou o víkendech) silné ze sifonu 2-3 týdně espresso v kavárně.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Včera třeba celej chemex
    FINSON
    FINSON --- ---
    V práci z automatického kávovaru double large coffee 2x denně, o víkendu doma 1 až 2 kávy z mocca konvičky na 10 šálků... to je tak čtvrt litru?
    Jo a jsem hovado, co si v té mocca konvici klidně udělá Carte Noir od Kraftu, stačí mi to - nesrovnatelně lepší než nějaké rozpustné. Ale jinak si sem tam udělám radost i nějakým čerstvým balíčkem z Kolumbie...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    V práci piji 2-3 kávy denně. Do nedávna z frenchpressu než mi prasklo sklo. Teď nouzově rozpustné. A doma jedna večerní káva z mocca konvičky.
    MELUUU
    MELUUU --- ---
    rozpustný sem pil partu let zpět...dneska mi to příde zbytečný :D jinak to lahodný presíčko bez cukru s černym samsonem bez filtru, to je pro mě pohádka :)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    jj, taky tak jedno az pet doubleshotu,ale obvykle tak tri. :)
    semotamo si namelu na filtrovany, vyjmecne rozpustny (jen kdyz jde o zivot :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    tak to se s dvěma až třema dvojitejma pressama držim dost nízko, koukám... (nepočítam občasnej nákup sajrajtu z automatu ve škole).
    MELUUU
    MELUUU --- ---
    já z perkolátoru tak 3-5 denně
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    ráno do vlaku dvojité, po obědě, večer do vlaku, po večeři = 5
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    LUKAS87: kazde rano "4-salkovy" mokavar pekne do 2dcl hrnku na rozproudeni (nejen) krevniho obehu a pak uz nepravidelne (po obede pro chut) bud dalsi mokavar, nebo 1,5dcl dzezvu, pripadne prekapavany z kafe napolitana
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    kolik ho tak denně vypijete?
    MELUUU
    MELUUU --- ---
    Kafe je lék, toho není nikdy dost!
    KOOTY
    KOOTY --- ---
    Na kafi jsem závislá .. bez něj jsem nervní a nesvá ..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEREZZZKA: ale prd :-)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    TEREZZZKA: Jj, ebel je to v kaprovce. Zkoušel jsem tam i nějakou směs robusta/arabica (30:70) a chuťově průměr, ale zato to docela nakopávalo :)

    Jinak to připravuji hlavně v Aeropressu (proces podle návodu) nebo Frenchpressem (+/- čas podle návodu, spíš ale průběžně ochutnávám, páč čas nikdy neodhadnu) :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: Chodov ok, v okolí bydlim...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: Normálně se někdy stav na Chodově nebo v Jílovým u Prahy, temovat tě naučím za 5 minut :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam