• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    _MAKI_: pokud děláš presso, tak maj v balírnách praha holešovice dvě směsi (normální směs na presso kolem 180 kč a pak "mezzo" - ta je vynikající - za 200 kč). jinak osobně mohu doporučit colombia bucaramanga excelso a též brasilia facenda lagoa (ceny kolem 200 kč/kg taktéž), první jmenovaná má více kořeněnou a ovocnou chuť. nejlepší je se tam ovšem zastavit osobně, poptat se, koupit si k tomu i nějakou krabici tofínků nebo jinejch sladkostí... navíc je to tam v okolí moc hezký :)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    _MAKI_: pripadne, v seznamu neobsazena, Kolumbie Bucamaranga
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    _MAKI_: Dost zalezi na osobnich chutich, ja sem pro Costa Rica Tarazzu. Etiopie Sidamo taky neni spatny.
    _MAKI_
    _MAKI_ --- ---
    AXTHEB: díky, přeci jen se úplně nevyznám, bylo by doporučení na nějaký konkrétní druh? díky moc
    _MAKI_
    _MAKI_ --- ---
    hoj, tak v kanceláři proběhla revoluce a chceme vyměnit zrnkovou kávu do našeho kávovaru. máte nejaky tip na slusnou kavu okolo 350kč/kg? (mozna tu neco takoveho zaznelo uz drive, ale bohuzel mi povinnosti v praci nedovoli to tu prilis procitat) diky moc!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    BLACK_ONYX: abych pravdu řekl tak nevím, obal a leták jsem dávno vyhodil. Dostal jsem je z Doubleshotu k AeroPressu. Ale napadá mě, že melu opravdu hodně nahrubo (i ve FrenchPressu mi zůstává jen lehká sedlina), takže to možná může být i tím. Zkusím to umlít na prach, abych to ověřil :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JOSKA_CZ: Co používáš za filtry? Já mívám na dně lehkou sedlinu.
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    BLACK_ONYX: já bych do něj šel hned, ale mám ještě půlroční zásobu papírových, tak počkám než ho nějaká milá slečna otestuje ^^

    Jinak papírové filtry mě filtrují 100% zrna, takže lepší to už být nemůže :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JOSKA_CZ:
    BLACK_ONYX: já vám ho do dvou týdnů otestuju, když budete hodný :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JOSKA_CZ: Co jsem četl, tak by ho mělo být snad i méně. Ale nejlepší bude vlastní zkušenost, tak si ho koukej koupit :-)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    doubleshot má kovové sítko do AeroPressu, co myslíte, bude tak účinné jako papírové filtry nebo tam bude trochu lógru?

    https://www.doubleshot.cz/aeropress-coava-disk.html
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    no... to bude chtít hodně velkej tuning :D
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Beznaděj je přesně ten pocit, co z toho mám .)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Sklad.Obrazku.cz Sklad.Obrazku.cz
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    WRONSKI: to vypadá dost beznadějně. na jaký je to páky?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Bosch Barino TCA 4101

    Sklad.Obrazku.cz Sklad.Obrazku.cz Sklad.Obrazku.cz

    Řadou nešťastných náhod jsem nafasoval do domácí péče tento bakelit. Může z toho vzejít něco dobrého?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: úterý, čtvrtek, neděle, ne později než ve 3 :)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    TWORBO: takhle nejak vypada ten nalev tady
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: vůbec nechodíš do práce! už třikrát sem se byl projít na chodově a vždycky jsi tam nebyla! >:-(
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    nejsem zadnej kafar, ale tedka v s. arabii sem si oblibil to jejich /asi malo prazeny/ zeleno/svetlehnedy kafe /prej yemen/ nechavam si to v kerfuru namlet na hrubsi prach /rikam jim midl dast, not extra fajn - cou je hrubost asi cesky standard smesi. pripravuju to jak turka. nalev z toho je takovej svetle hnedej, nazelenalej, castecne prulednej a chutna jakoby po burakovym masle, obecne po orechach. kdyz to clovek dostane nekde uz hotovy na jednani, nebejva to moc sladky, je toho tak deci a je v tom este cejtit kardamon, mozna i zazvor.... vi nekdo jak to spravne pripravit?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DARLIN: Teda, asi jsme to špatně formulovala, já jsme z Prahy (nevim, jak zbytek, ale jako Pražačka ji samozřejmě považuju za středobod vesmíru a taky jsme takový organizátor :) ) takže pro mě ideální Praha nebo poštou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam