WAMP_ELF: páka je z povrchově chromovaný (nebo takněco, ale je to docela oděruodolný, tak to tipuju na žárovou aplikaci) mosazi (asi) a dost masivní, jsou k tomu dodávaný standardně 3 gaskety - jeden na pody, druhej na single shot, třetí na double shot. na můj vkus jsou trochu malý, ale tu zas narážíme na problém, že já rád ristretto. se strojem jsem +- spokojenej, má to svoje mouchy, ale po odříznutí spodku páky (mám z toho naked portafilter) pomocí zahlubovačky na elektroinstalační krabice do zdiva je to mazel. teplota trochu plave (no, co čekat od obyč termostatu) což se malinko zlepšilo po tom, co sem to rozebral a ty termostaty tam nasadil znova s použitím kvalitní tepelně vodivý pasty v adekvátním množství. ale člověk se naučí, kolik moc vody odpustit v jakej čas, aby byl výstup dobrej a celkem konzistentní.
dose funkce je nahovno a vlastně vůbec - kdybych si měl vybírat, tak beru raději ten bez "dose" funkce, má jinak udělanou hlavu (teda, pokud to i u něj nedělaj už dneska jinak) a teplotní čidla tam jsou umístěný myslim na šroub, což je lepší.
ta vibrační pumpa je trochu otravná a když nameleš kafe na prach, tak to pukem prostě vodu neprotlačí ani omylem, nicméně zas u toho tak moc nehrozí extrakce pod übertlakem (fysikálně to prostě nejni ani možný). jo, trochu mi sere, že tam nahoře neni místo na ohřejvání hrnků, nicméně dělám do hrnků o pokojový teplotě protože jsem u doubleshotu do předehřátýho hrnku pak musel moc dlouho čekat (nebo srkat, ale to mi moc nebaví už) než to šlo pít, aniž bych si spálil jazyk.