• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Tak jsem si přátelé objednal gaggii classic - za 5500 z italie, až dojde tak poreferuju. Máte někdo zkušenost s hario mlýnky? Na doubleshotu se nezmiňujou o tom že by se šikoval k mletí na presso..
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Včera byl v Hyde parku zajímavý host - Pavel Kohout, gastroenterolog, nutricionista a milovník kávy a celé to bylo o kafi a fakt moc zajímavé.
    Video — Hyde park — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10252839638-hyde-park-ct24/211411058080520-hyde-park/video/

    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    jentak - pokud vám chutná v kapučínu/latte/whatever mimo běžný skořice i trocha badyánu, tak je docela fajn ho trošku větší množství frknout dolu do gasketu před mletím kafe - je potřeba ho dát cca 2-3x tolik. chuť po badyánu to chytí a na dně hrnečku od něj ovšem není bordel .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://www.delikatesy.sk/kava-napoje/red-espresso-koho-napadlo-nacpat-do-kavovaru-caj-6771

    Tyjo - zajímavej experiment. Najemno namletý roibos prohnaný espresovačem. Šlo by to i s černým čajem?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    WAMP_ELF: páka je z povrchově chromovaný (nebo takněco, ale je to docela oděruodolný, tak to tipuju na žárovou aplikaci) mosazi (asi) a dost masivní, jsou k tomu dodávaný standardně 3 gaskety - jeden na pody, druhej na single shot, třetí na double shot. na můj vkus jsou trochu malý, ale tu zas narážíme na problém, že já rád ristretto. se strojem jsem +- spokojenej, má to svoje mouchy, ale po odříznutí spodku páky (mám z toho naked portafilter) pomocí zahlubovačky na elektroinstalační krabice do zdiva je to mazel. teplota trochu plave (no, co čekat od obyč termostatu) což se malinko zlepšilo po tom, co sem to rozebral a ty termostaty tam nasadil znova s použitím kvalitní tepelně vodivý pasty v adekvátním množství. ale člověk se naučí, kolik moc vody odpustit v jakej čas, aby byl výstup dobrej a celkem konzistentní.
    dose funkce je nahovno a vlastně vůbec - kdybych si měl vybírat, tak beru raději ten bez "dose" funkce, má jinak udělanou hlavu (teda, pokud to i u něj nedělaj už dneska jinak) a teplotní čidla tam jsou umístěný myslim na šroub, což je lepší.
    ta vibrační pumpa je trochu otravná a když nameleš kafe na prach, tak to pukem prostě vodu neprotlačí ani omylem, nicméně zas u toho tak moc nehrozí extrakce pod übertlakem (fysikálně to prostě nejni ani možný). jo, trochu mi sere, že tam nahoře neni místo na ohřejvání hrnků, nicméně dělám do hrnků o pokojový teplotě protože jsem u doubleshotu do předehřátýho hrnku pak musel moc dlouho čekat (nebo srkat, ale to mi moc nebaví už) než to šlo pít, aniž bych si spálil jazyk.
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    tak mi včera přišel kovový filtr do Aeropressu. Mohu ho jen doporučit, má tak poloviční propustnost oproti papírovému, takže kafe je v kontaktu s vodou daleko delší dobu.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    LUKAS87: a co ten portafiltr je standart celokovový nebo je třeba dokoupit? A spokojenost se strojem??
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEREZZZKA: tehle já beru jako základní věc. tuhle dobrou a fér kávu ze Spolku si nechám na příležitostné vychutnání (2-3x týdně?) a zbytek času piju tu od Žida.

    jinak tento týden makru nebylo nic pod 360 kč/kg, takže žádná výhra. navíc to byla lavazza, vzala jsem ji rodičům, ale mě chutná příliš nakysle.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Ještě mi nedá nevrátit se k té ceně kávy. Prodávat 350g za 320 Kč je dost, ale zase si můžete být jistí, že peníze se dostanou k lidem, kteří si je zaslouží. Kluci jezdí na jednotlivé farmy, znají se s farmářemi, vybírají to nejlepší z jejich sklizně, na několika farmách pracovali. Na farmách, které produkují kávu pro doubleshot neuvidíte tohle http://blip.tv/file/5113549?utm_source=player_embedded

    Nemám v plánu vás tady nějak dojímat, ale prostě je na čase si uvědomit, že kvalitní káva něco stojí.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    WAMP_ELF: mám doma gaggia new espresso dose.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    dobré nedělní dopoledne, mám dotaz ohledně nejlevnějších mašin, se standartním portafiltrem, na trhu. Máte někdo přehled? Nebo dokonce doma??
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    “Sbalím kafe, dvacet kilo ledu a peřiny. A jedu” | ChilliJulie.cz - To pálí!
    http://chillijulie.cz/sbalim-kafe-dvacet-kilo-ledu-a-periny-a-jedu.html
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    te hezký, no. dát za kilo kafe víc jak pětikilo (a v případě dablšotu skoro litr, jak tak koukám) tak to raději zasadim páku do záhonku a mlejnek nechám na pepř...
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    FONTAN: za mě asi rovnocený, myslím, že z žádnou kávou z níže zmíněných jsme neměli poblém, i když třeba od yakimy jsme měli jen jednou, tak těžko soudit, od doubleshotu jsem toho díky práci ochutnala víc, z la boheme jsme měli asi taky jen jednu, a brazílii, vynikající, z mama beru hlavně na chemex, když už nemají honduras, ten mi chutnal moc, i když cena byla taky podezřele nízká.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: ještě zkontroluju co mají bratia poláci za kopcem, ale jinak holt bude chodit káva poštou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: uf. i 400 kč/kilo mi přijde dost. zblbni do kafe nějaké sousedy a objednávej poštou.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    BLACK_ONYX: diky ,) ale spise bych bral nejaky presnejsi favority (protoze takovouhle resersi jsem si uz udelal). + mamacoffee bere neco i z baliren (uz 2x jsem tam potkal pana majitele MC Danyho) - mozna jen nejaky cukratka
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak o čajích z oxalisu se vůbec nemá smysl bavit. Ovšem v Brně jsem ten brazilský santos kupovala za 40kč 10 deka. Na běžný pití s mlíkem přijatelný. Tady to má paní za 70 a navíc jí tam nikdo nechodí, takže zcela zaručeně tam už leží pěkně dlouho...

    A cofeesource mi pošle i deseti dekové balíčky. Takže můžu mít na tom pidimrazáku normálně maso a zeleninu :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: já mám teda s Oxalisem zkušenosti takové... že radši čaj z pytlíku. Navíc těma jejich voňavýma směsma typu babiččiny bačkory načuchne všechno okolo, zejména jemné zelené čaje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam