• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    WRONSKI: pravda, Davidoff cigarety jsou děsný shit, nedávno jsem vybral 3cm dlouho větvičku když jsem motal brčko. S jejich tabákem ani kávou nemám zkušenost
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    CLOVICEK: Jenom technická - říkejme raději cigarety, než tabák. Třeba takový Davidoff Royalty je zrovna výborný tabák .)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    FALLENANGEL: no k dýmkám na tabáček jsem ještě nedošel :)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    CLOVICEK: Dýmku... dýmku kvalitního tabáčku.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    MARINNE: jj připadá mi to dosti podobné jako s tabákem. Ty komerčně nejúspěšnější a nejmasověji prodávané jsou děsné shity, včetně i Davidoff apod. neni nad celé zrnko kvalitní kávy a ubalenou cigaretku kvalitního tabáčku. Ideálně na relax v kombinaci spolu :)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    CLOVICEK: rekormanom v tomto je Popradska kava, uz od oka viditelne namlety odpad, to ani nie je kava, to pozametali palubu lode, co ju prevazala :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Připomíná mi to, jak jsme na trénink latte artu nakoupili Standard směs, protože je to samá robusta a udělá to parádní cremu, do který se bude dobře kreslit a ačkoli jsem na to předem všechny upozornila, že to nikdo nemá pít, stejně se jeden odvážlivec našel a prskal ještě půl hodiny potom :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    ... voní dobře ;-)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    vítej :D
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    tak jsem si ušil sám na sebe bič :( kávu mám moc rád hlavně kvůli jejich chuti a pořádné presso mě dokáže dobře uspokojit. A proto, že jsem začal nějaké druhy kvalitní kávy i prodávat, pořídil jsem si nějaký levnější pressovač. Vzal jsem si z obchůdku Brasil Santos, Columbia Supreme a Guatemala Tres Maria a dva týdny si je ručně mlel a připravoval výborné pressa. Maximální spokojenost jak s kávou, tak pressovačem. Jenže!!! Jednou mi večer došly poslední zrnka mé milované kávy, tak jsem sáhl po nějaké mleté kávě Jacobs, kterou jsem tady našel a udělal presso. Celou přípravu bohužel nedoprovázela ta vůně čerstvě namleté kávy, ale budiž. Ani v šálku bůhví jak nevonělo, takové no... o ničem vůně. Sotva jsem si srknul, ani jsem kafe nepolknul jak bylo odporné. Nechápal jsem a srknul si ještě jednou a šel vylít superJacobs do hajzlu. Po dvou týdnech pití kvalitní kávy nepolknu to, co jsem kdysi běžně pil. A to nejsem žádný gurmán, nebo znalec, prostě to bylo na polknutí opravdu hnusné. Takže si říkám, jestli jsem s tím měl vůbec začínat. Je to drahy koníček :-D
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    BLACK_ONYX: aha...ono to vyznelo inak :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MARINNE: Já vím co to bylo. Mám také inside info :-D
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    BLACK_ONYX: bola to interna Costa sutaz, to co sa konalo na Roztylech, vyberali sa ludia len z costy a byvaleho coffeeheaven, mam to z inside zdrojov :) A imho si Cesi na kvalitnu kavu moc nezvykli, ta ponuka vacsiny kaviarni na to jednoznacne nevyzera.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    DAVE_PAGE: To zní jako by to byla celorepubliková soutěž a ne interní Costa soutěž.
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    LEON_CHAMEAU: Tak update: doma ma cakalo kafe, La Boheme su spravnaci ;)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    TEREZZZKA: ono je to cele ocividne PR clanek.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DAVE_PAGE: omg Roberto a soutěž pro Costu, dělá se mi z toho blivno, to jsou fakt baristé s velkým B, chudáci, někteří to dřív docela ovládali... :( škoda mluvit.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Baristé: Češi už si zvykli na kvalitní kávu - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/bariste-cesi-uz-si-zvykli-na-kvalitni-kavu-fjd-/dobra-chut.asp?c=A110725_103810_dobra-chut_glu
    Moc optimisticky nadpis, ti konkretni dotazani bariste asi moc necestuji po republice.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LEON_CHAMEAU: Lol, no co na to říct :) jako chápu rozhořčení, že pořád ještě nemáš svou kávu, ale na druhou stranu, ty čaje jsou vážně luxusní :) A s Ethiopií jsi chybu neudělala, je výborná. Tak držím palce, ať doma najdeš, co hledáš.
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    TEREZZZKA: Haha. Tak som si minuly utorok objednala kafe, Ethiopia Yirgacheffe, podla popisu sa mi zdala lakava. V piatok ma na poste cakal balicek, akosi sa ale pomotali objednavky a dostala som namiesto toho Harney&Sons Earl Grey. Tak som sa im hned (piatok podvecer) ozvala, ze sa nieco pokazilo, v pondelok mi volaju na mobil, ze sa ospravedlnuju, ze si caj mozem nechat a ze mi kafe poslu cez ppl a nie cez postu. Tak som sa potesila, ze fajn pristup k zakaznikovi, ze kludne si u nich budem objednavat aj nadalej a kludne sa mozu mylit castejsie. Dnes rano prisiel domov balicek, som ale uz v praci. Mily mi oznamil, ze je na nom napis "20 satchels Harneys&Sons". Zaujimalo by ma, co je v nom :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam