• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    kdo jsi kdy neudělal někomu piccolo první hoď kamenem!
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MAR_TINA: Haha, takze slovo piccolo znamena i fletna. Los taky muze byt bud zvire, nebo poukaz do loterie. Tak jeste jednou, co je spatneho na piccolu?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INDALILITH: moc tomu nerozumí: chceš aby kolegové ty trysky profoukli a vyčistili nebo aby to nedělali?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    VECTOR: za chvíly tě místní "PRO´s" ukamenujou...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TEREZZZKA: Co je spatnyho na piccolu, probuh?
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    TEREZZZKA:no zatím , se snažím odnaučovat kolegy aby si po každým šlehání profoukly a vyčistily trysku , ale bohužel je to tak účinný jako válcovat dálnici válečkem na nudle , ono na Hlavním nádraží všechno funguje trochu jinak než v klasický kavárně .. bohužel ..
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    BLACK_ONYX: nn , 3 pákové La Cimbali
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    INDALILITH: půl mega? to máte stradu?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    INDALILITH: to byla narážka na to piccolo, to je ošklivý ošklivý OŠKLIVÝ zlozvyk, kterého se prosím zbav, zvlášť pokud pracuješ v kavárně. Jak říká pan Gregor, nejsme tady v hudebninách, malé flétny nevedeme.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    TEREZZZKA:když ho včas zastavíš tak ti udělá i ristreto , ale chce to nad ním stát s rákoskou :) a pěnu to na domácí poměry šlehá taky celkem pěknou a návod k použití má asi milion stránek a stačí si přečíst první tři .. a pokud jsi profesně barista .. tak to jen prolistuješ a je jasná .. jen mám pocit že tu páku moc utahuju (asi síla zvyku) ale to nevadí jde o zvyk, nicméně sranda za pár korun ( a už se těším jak tu za čtvrt roku budu vztekle nadávat {pokud k tomu vůbec dojde}a když bude nejhůř tak půjde do auditka za odvoz nebo 150,-:) ale zatím mě baví :)) a snad ještě bavit bude ..
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    INDALILITH: tak jeslti dělá piccolo, tak pak je to v pořádku :D
    Ne, každému co jeho jest, hlavně, když Ti chutná. Jestli to nemá unifikované pody, tak docela pěkný výběr mají v Coffee source na Francouzské.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    Tak kávovar vyzkoušen , když dělá 2 dopia zároveň , jedno je picolo a druhý přetejká do pryč .. , když dělám normálních 7g je vše ok , pokud dělám 14g je zle , chutná dobře , nerez v kávě není cítit , vyzkoušela jsem i pody a pracuje se s nima líp než s čerstvě namletou, vyzkoušela jsem směs arabici a robusty z arca a docela to šlo ... i když s pressovačem v práci kterej stojí 500 000,- je ta kvalita nesrovnatelná :)) to uznávám nicméně na domácí podmínky horší průměr ... nepřekvapil ani neurazil .. a pořád lepší než přiblblej překapávač ...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    INDALILITH: já bych řekla, že je škoda, že tě zrovna tyhle dvě nelákají, ale jsem zastánce názoru, že co nevyzkoušíš to ti nedá pokoj ... a pokud to nikomu neubližuje a finančně tě to neruinuje ... go on
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    a Chemex nebo Vakuum pot mě v domácích podmínkách vůbec neláká :(
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    LUKAS87: tak tamper sem si pořídila do práce kvalitní nerezovej , páč ten plastovej co tam je je na dvě věci .. když zamáčkeneš moc je to kafe přeextrahovaný a když málo tak je místo kafe hnědá voda ...

    doma teď většinou jen čajuju , nebaví mě nosit kelímky z Kaaby, Mamma coffe, costy, starbucksu apod. a u mamky doma je Catler za 40 000,- , nicméně chci poznat co je to zač , jo možná to bude krávovina ale nervu do toho desetitisíce ..

    možná to časem dopadne tak jak to tu všichni píšete nebo taky ne .. nicméně je to lákadlo a já si ráda hraju a odpad třídím taky , když by šlo do tuhýho :)

    nechce hračičku hrát .. až budu vědět na čem jsem dám vědět 8)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    INDALILITH: budě tě ta mašina štvát od první chvíle, kdy bude doma, věř mi (táta má v práci - nedělá na baru, ehm - něco velmi podobnýho a viděl jsem to ještě ve dvou jinejch inkarnacích). absolutně nepoužitelnej "tamper", páka co vypadává samovolně ven... udělat si v tom kafe je fakt utrpení.

    bejt tebou si našetřim alespoň na nějakej základní model s normální velikostí gasketu (58mm? třeba gaggia espresso), to sice taky nebude jako la cimbali/faema/whatever, ale alespoň tě to nebude štvát a s trochou snahy z toho dostaneš slušný kafe.
    navíc si myslim, že je fajn mít doma stejně velkej gasket jako v práci - si pak můžeš víc mazlit svůj tamper :)

    ale víc ti do toho už kecat nebudeme. já bych si možná místo tohodle domů pro začátek sehnal bialettiho konvičku.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    MAR_TINA: no na hlaváku a mám tam 3 pákovej La Cimbali , ale jednou bych chtěla pracovat s Faemou E61

    doma moc nejsem a takový ty německý překapávače nechci a ruční pákovej je strašne drahej .. a tohle když to po čase nebude ok , tak se toho můžu bez výčitek svědomí zbavit vždycky ..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INDALILITH: ty pracuješ v kavárně? a přitom jsi schopná si kupovat tuhle ..... věc domů?
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    hmm ale když turek ani granulát nejede a prachy nejsou .. a směny v práci až za dlouho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam