• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    BLACK_ONYX: nn, dotačíme hned vedle kohoutkem na vodu
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    INDALILITH: a to nemáte ani žádné standardy, podle kterých připravujete nápoje? víc vody - tím myslíš, že to necháš protekat déle skrz portafilter?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    INDALILITH: super pristup draha. tim super myslim na hovno. Mej se. Miluju vymluvy,ze neco nejde,obzvlast,kdyz sem si jista,ze to jde. No nic. Jelikoz tohle cely zacalo tim "piccolem" prala bych si,kdyby si aspon tohle odnaucila sebe i kolegy,ale evidentne nemas vuli.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    INDALILITH: klikni na ikonku levym tlačítkem myši a vyber volbu "odpovědět" (první volba v tom seznamu, co se objeví).

    btw nebylo by od věci to všechno napsat do jedný zprávy, takhle to vypadá jak 10 příspěvků a přitom jsou to tvoje 3 reakce + 3 jiný příspěvky...
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    @AXTHEB:díky Ti
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    TEREZZZKA:ok , v pořádku. Nicméně jak už jsem psala, já jsem nápoják nesestavovala, když mi příjde ital dostane Espresso , pokud si vyloženě neřekne o Ristreto , když mi příjde čech kterej neví netuší a za ním fronta dalších 20 lidí, dostane "české Espresso" (víc vody, 7g kávy ale ne Lungo) víme ..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    INDALILITH: klikni mysi na ikonku cloveka u prispevku, na ktery odkazujes;)
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    MAR_TINA:pracuju na tom
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INDALILITH: nic ve zlém, ale bylo by fajn se naučit odkazovat na příspěvky. ;)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    promin,ale kdy jsem tady do Tebe "peachovala"? Reci o mym svedomi si nech od cesty. Ja vim, co to je delat v provozu,kde se toci 80tisic denne,vim co to je nekolik hodin stat za kasou/u kavovaru,nemoct na wc ani se napit,ale kdyz v tom clovek ma system a vi jak s lidmi mluvit proste to jde neuchylovat se k "piccolu".jestli mi to neveris,je mi to jedno,tim koncim diskuzi o profesnim svedomi,co jsem tu rekla bylo s dobrym umyslem.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    TEREZZZKA: nevěřím tomu že pokud v intervalu 1h/5 000,- to pokaždý odříkáváš jako básničku, jednak bys pak nemohla moc ani mluvit a pak bys neměla čas se chodit ani napít , natož náladu to sekundu po sekundě odříkávat, měla by jsi přemýšlet o svém svědomí :) (za předpokladu jestli vůbec tušíš co to je) a hlavně ho pořádně zpytovat :) nebylo by to od věci , víš ono kdo lítá moc vysoko toho vždycky sestřelej ehm 8)
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    BLACK_ONYX: pevně v to doufám :)
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    MAR_TINA:no jasně , vím o tom :) vždyt COSTA bylo dřív COFFEE HEAVEN :) ale co mi na trhu chybí je COFFEE & Company , tam jsem chodila ráda , ale Glorias Jeans coffee je docela dobře nahradily (z těch rychlo:) a Starbucks mrzí mě že u nás je 2x tak drahej než třeba v německu ..
    Jinak v mém okolí je Mamma Coffee(fair trade káva) a KAAba a ještě Al Cafetero a všude parádička :)
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    TEEAK:Já hlavu nevěším , mě ta práce baví:) jen mě dokáže pokaždý naštvat když do ěm "někdo" (že TEREZZZKA) začne pro nic za nic peachovat aniž by tušil .. ono je hrozně jednoduchý odsoudit ale taky to svědčí o něčí jednoduchosti naštěstí ne o mojí :)

    Jinak co se týká mě mám absolvované kurzy u Petry Veselé a chtěla bych to posunout o level výš, nicméně proč jsem tam kde jsem jsou prachy (to je to oč tu bohužel momentálně běží) a pak se taky zaučuju na zástupce vedoucího pobočky a do toho funguju jako školitel nočních baristů a kompletuju objednávky všeho co provozovna potřebuje (obalákov,pásky do kasy a terminálu, veškerý produkty + techniky na všechny přístroje) , dost často se mi stává že ty nový lidi ten kávovar přetlakovávaj apod.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    INDALILITH: hh,blbcu sem obslouzila nepocitane a k tem 10kg kavy denne,i k tem pretahovanejm smenam a bohuzel i praci v prachbidnych podminkach (momentalne jsme vsichni v kavarne nejak nemocny) jsem si uzila vic nez dost. Ale tu praci s tim,aby kazdy zakaznik pochopil,jsem si dala a abych si za kazdou vydanou kavou mohla stat-to je to na co sem pysna. Ale chapu,ze ne kazdy to tak ma hozeny a pro drtivou vetsinu obsluhy v kavarne je to jen prace.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    INDALILITH: Ja myslím, že si to terezzzka moc dobře uvědomuje:)

    pokud chcete na cestach nakopnout, doporučuji dělat si s sebou čaj z cascary.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MAR_TINA: Další celkem ověřená věc jsou nonstopy- v celkem velkém procentu z nich mají celkem dobře seřízené automaty..

    ad. vozit s sebou vlastní kávu, občas si namokkuju pár konviček do termosky, ale mě to prostě nebaví, nehledě na to že časo vyjíždíme dost brzo, a jak píše MAR_TINA nejni to úplně košer, (pokud jim tam tedy zrovna nenechám dva půl tisíce za naftu, hajzlům zlodějským..)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INDALILITH: v costa coffee mají na pultu velikosti hrnečků a ukazují to na tom. třeba by to nějak u vás šlo a i hostům to pomůže. ;) a bohužel v rychlokavárně máš asi zákazníka-blba častěji.
    Ano, dobře napsané menu je základ.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    INDALILITH: chápu o čem mluvíš a proč jsi naštvaná, ale věř, že tohle tu nejeden z "místních PROs" zná. taky jsme začínali v podobných provozech jaké popisuješ. a bohužel jsou to občas zážitky tak otřesné, že se na to kupříkladu já snažím co nejrychleji zapomenout :-)

    nevěš hlavu. lidi nepředěláš, dětma nezatopíš, dospělý do kamen nenacpeš a co se týká znalostí o kávě v Čechách ... baristi všech zemí spojte se!!!
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    Hmm hlavně když denně jedete na směně minimálně 400 kafí (dohromady) a většinou příjdou lidi s tím že chtějí "normální kafe" .. a se špatně psaným nápojákem kterej omlacujete vedení neustále o hlavu (a nikdo vejš s tím stále nic nedělá), je to složitý , pak vyjmenujete všechno co máte načež zákazník zahlásí že chce "normální" a že nerozumí , tohle se mi děje u mě v práci neustále , takže radši volím menší zlo a ptám se na velikost aby tomu ty lidi rozuměly , ono je rozdíl dělat v kavárně kde denně jde těch kafí maximálně 100 a v rychlokavárně kde těch kafí za den jde 1 200 , ale to si tu TEREZZZKA asi neuvědomuje ... a když někdo nepříjde na směnu tak v tý práci trávím denně i 16h (pak se platí cash na ruku) ... tak pak jste chtě nechtě na hlavu ..

    MAR_TINA: chci aby po každým pěnění ty trysky čistily a profukovaly , konečně to manažeři začaly řešit a ty lidi za to budou mít pokuty, koho nachytaj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam