TERRA: Hele ja, jakmile zacne kafe vytejkat do horni nadobky, stahuju plamen na min. a tak pri polovine horni nadoby sundam uplne. Kdyz clovek necha sporak naplno, teplota vody muze bejt prilis vysoka, jelikos se voda pro extrakci bere tesne od rozpalenyho dna. A driv sundavam, jeslikos mam raci silnejsi kafe a pride mi, ze tak i lip chutna:)
Kazdop. sitko cpat urcite plny, klidne az trochu preplneny, a kafe v nem sklepat, prip i lehce upechovat dnem spodni nadoby, aby se pokud mozno pri protejkani vody ani nehnulo a nedochazelo ke tvorbe kanalku.
TEREZZZKA: Ta konvicka na ty fotce ma prave takovej jednodychej mechanickej ventylek nahore na ty trubce, jen zavazi, kery lezi na tesneni a zvedne se, az dyz je dole dostatecnej tlak, diky nemuz se prave crema vytvori. Jinak v normalni bialettce de udelat krema u jemeji namlety a poradne upechovany cisty robusty:)