DAVE_PAGE: Jde tam prave o mleti. Ume je to tak, ze kdyz mam kafe tak jemne, aby mi voda neprotekla za 10s, leze mi nahodu bordel zkrs sitko. Kdyz ho mam mlety tak, abych mel cistej salek a neupechuju ho, tece prave tech 10s. Ale de o to, ze se ridim spis casem extrakce, nez mnozstvim proteklyho kafe. Takze vecinou koncim s pulkou az dvema tretinama konvicky po cca 30ti vterinach. Je pravda, ze ne kazdej se spokojenej s 20ml kafe na salek zejo. Podle me chut zavisi spis prave na case, kerej se kafe louhuje, jak clovek kafe pechuje, ovlivni spis vyslednej objem napoje.
Schvalne sem potom jeste zkusil, po sliti toho co piju, nechat zkrz kafe protict jeste zbytek vody, kterou normalne vylejvam ze spodni nadobky a vytekla svetla kalna mrtka, kera se opravdu neda pit. Je to podobny, jako klasickej espressovej trik na bazenovy kavarniky, se trema salkama postupne z jedny paky. Ke konci uz proste tece preextrahovany, slaby a hnusny kafe.
TEREZZZKA: Ja myslim, ze sem to slysel tak, jak to rikas:)