• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    WAMP_ELF:
    peru mívají v mamacoffee na korunní, ale... zdá se mi, že jejich káva je ne vždycky čerstvě upražená.

    oni sice cedulkou na pultu deklarují, že naposledy pražili třeba před dvěma dny, ale podle mě nepraží všechnu kávu, protože se mi kolikrát stalo, že se na kávě nevytvořila téměř žádná pěna, což, jak jsem ze zdejší diskuze pochytila, je jeden z indikátorů, že je káva stará.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    TEREZZZKA: To je ono.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JAKOUBEK: svého času jsem taky Honduras brala a do toho domácího stroje byl ok. Ono je to sice světleji pražené navenek, ale pak je to spálené uvnitř, pražič mi to onehdá ukazoval, to je prý na pražení to nejtěžší, zajistit stejnou úroveň "vypražení" venku jako na povrchu.
    A kdyby to nestačilo, nemám mama coffee ráda :)

    WAMP_ELF: Peru i Indie by měla být dostupná v Coffee Source, ale nevím, dlouho jsme tam nebyla.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    JAKOUBEK: tak to mě zrnková lavazza absolutně znechutila a illy dark roast celkem vyhovuje, nicméně nevidím důvod proč jim dát 1kč za 1gram kávy. mammacoffee jsem měl akorát v barech a-možná právě kvůli tomu- mě vůbec nenadchla.
    Ale děkuju.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    WAMP_ELF: hele treba doubleshot koupis uz i v oxalisu. ja chodim kolem dbk na budejovicke a maji ji tam.


    TEREZZZKA: tak jsem si na stara kolena poridil frenchpress (prece nebudu pit na chalupe nessku) a teda musim rict treba s panamou z d-shotu houby spatny .)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    TEREZZZKA: slečno Terezko děkuji, vysílám za tímto účelem přítele z prahy, by mi dovezl, takže sám se nedostavím. I když bych rád.
    Nicméně Vy byste mi tam navážila ten tandem, který by z mého stroje nechutnal zdaleka tak jako od Vás.. tudíž se omlouvám ale musím vyhledat něco prostého jednoduchého, oříšky, kakao etc. jednodruhovku z peru nebo indie myslím že přesně to hledám. Kam bych ho měl nasměrovat?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    WAMP_ELF: jak pise terezzzka. nebude me mit rada, ale pomerne slusnou kavu maji i v mammacoffee (ja tam chodim na honduras). mivaj ji trosku mene prazenou a nemiva tak hořký ocas. jako vychodisko z nouze ji obcas beru.

    jinak jsem byl o vanocich nucen koupit kafe v marketu, pac se nam seslo vic navstev, nez na kolik stacily zasoby, a musim rict, ze mleta lavaza (at uz ta v cernem plechu nebo ve zlatem sacku) me vlastne pomerne mile prekvapila, jak mletim, tak vyslednou chuti. jako doubleshot to nejni, ale rozhodne lepsi nez illy apod.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    WAMP_ELF: do prazirny :)
    doubleshot.cz (objednat po netu, ale na jistotu muzes jit do muj salek kavy, al cafetero, cup up, cafe lounge - tam Ti tento tyden navazime i dalsi a to yakimu) nebo coffee source (prodejna na francouzske) nebo objednat od la boheme nebo prave od yakimi, ale ta prazi na objednavku,takze to nebude hned a nevim, jak ted funguje ta jejich byvala kavarna.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Kam byste mi doporučili zajít v praze pro kávu?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAR_TINA: moje oblibena: "a chcete to piccolo do mensiho hrnicku nebo do vetsiho" ...prstem ukazi na hrnek 250ml .) a naopak, kdyz jsem si onehda objednaval nekde preventivne "male espresso", obsluha se na mne nepekne podivala a sykla "myslite jako klasicke espresso, jo? male espresso nedelame" a ja vypadal jako blbec. mela by se zavest nejaka nalepka na dvere, at v tom ma host od zacatku jasno .)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    au
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    okolnosti mě donutily zalézt do jakéhosi fastfood řetězce, který se honisil tím, že je kávový. Prostě lákal na kafe nápisy na výloze. Na Andělu to je.

    Nabídka byla: piccolo, lungo, capuccino a latté. Ano, také nevidím espresso. Piccolo mělo tak 70ml-80ml.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    zdravím. poradí mi někdo nějakou espresso konvici (tu hliníkovou asi), nejlépe značku a mocel. moc se v tom nevyznám a viděl jsem ceny od 99 kč až do tisícovek.
    hledám nějakou alespoň na 6 šálků a aby to nebyl úplně šit, na druhou stranu nepotřebuju nic luxusního. nějáká zlatá střední cesta.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DAVE_PAGE: ja velky dik za ucast,bylo to s vami fajn, mas moc sikovnou slecnu,slo ji isrdicko hned napoprve :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Velky dik Terezzzce za to vcerejsi kavove setkani. Fotky dodam casem...
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    pro pražáky - DBK Budějovická, 5. patro - umělohmotný termohrnek za 200 něco (nejsem si jistá, jestli 209 nebo 249), v každém případě drží teplo a neteče, v klidu ho házím do kabelky :-)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    CLOVICEK: potkal jsem bialettiho konvicku v limitovane edici a nesla ani poradne zavrit. nekvalitni vylisky kam se podivas. blesak a starej hlinik. levnejsi, protoye starsi a kvalitnejsi.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    máte někdo zkušenosti s konvičkama Bialetti a jejich českými kopiemi firmy Lodos? Jsou mezi nimi nějaké funkční či kvalitní rozdíly?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PIPAL: já to teď ředím 1:1 s etiopií (míchám zrna dohromady, bo se jí chci zbavit, páč sem jí přepitej) a jsem náramně spokojenej .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam