• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    snad někoho neurazím, omlouvám se za reklamu, kdyžtak mažu http://devotionshop.cz/kafevinc.html
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MOMENT: tak 3-4 dny
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TEREZZZKA: zrna na pripravu prekapavanych kav by meli po uprazeni stat jak dlouho? asi ne tak dlouho? v coffee source maj jednodruhove arabiky k prodeji i dva dny po uprazeni...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    tak rok a ctvrt stara sklizen uz je proste-stara. Nejlip by bylo uprazit hned po finalnim suseni,ale trva nez se sem kava do evropy lodi dostane.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TEREZZZKA: tak si to jen soupni o jeden rad... uprazit do 15 dnu, semlit do 15 minut a zalit do 15 sekund a je to .)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    TEREZZZKA: dyt je to stejny jako tvoje idealni pravidlo.)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    BERNA: ne :)
    BERNA
    BERNA --- ---
    ja znam zase pravidlo 15ti
    uprazit do 15ti mesicu, semlit do 15ti dnu a zalit vodou do 15ti minut.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    TEREZZZKA: jo, to zni logicky (taky jsem psal "rika se".)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    CHESUS: ani jedno neni pravda :D po uprazeni idealne do 4tydnu, 2tydny je idealni doba odpocinuti pro pripravu espressa. Po umleti nejlepe ihned, jinak v radu minut, max hodina. Jasne,nezkazi se,ale uz vyprcha spousta aromatickych latek
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    VECTOR: rika se "po uprazeni do dvou tydnu, po rozemleti do dvou dnu" ... nevim kolik lidi to dodrzuje :D
    N_I
    N_I --- ---
    rekli me idealne....do mesice od otevreni...a ono nepijem kavy moc, jedno dve denne a stejne to vystaci akurat
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Do jak dlouhé doby by se mělo spotřebovat kafe, který si koupim třeba v doubleshotu?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    to je mozny,ale pro me jsou bph dno :)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    TEREZZZKA: imho nesmysl ... treba v mama coffee se da koupit podstatne hur.)

    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    CHESUS: imho nejhorsi kvalita co najdes v Praze. Kamarad to ma v baru, nehraje si na kavarnu, takze proc ne, ale jak jsme se snazili sebe vic, proste dobry kafe to nikdy nebude.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    WAMP_ELF: zajdi radsi sem. http://www.balirny.com/
    da se usmlouvat 240 za kilo. imho vicemene stejny kvality co jinde za 400...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    WAMP_ELF: no ja si zvykl na doubleshot a tak ho kupuju. pak chodim jeste do cofeesource. kdyz nejni jina moznost, tak hledam mozne alternativy, na kterych se da chvili vydrzet. zkousel jsem nekolik praziren, vcetne primacafe - ktera ma vybornou povest a bohate zkusenosti, ale zadne kafe mi od nich nesedlo (zatim). kazdymu chutna neco jinyho.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MARIPOSA: tak záleží při jaké přípravě, třeba u espressa to může mít víc důvodů, než jen čerstvost (nedostatečný tlak, teplota atd) ale je fakt, že když si člověk prohlídne, kolik toho mají v nabídce, celkem logicky vyplývá, že nemůžou rovnoměrně vyprodat všechny zásoby včas. I nám se stane, že nějaká káva "projde", to se pak zpracuje na pečení, nebo trénink, nebo na kávu pro zaměstnance, ale lehko si to ověříš, když si prohlídneš datum pražení na balíčku, Oni to mají v těch bedýnkách, takže těžko zjistíš pravdu.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    WAMP_ELF:
    peru mívají v mamacoffee na korunní, ale... zdá se mi, že jejich káva je ne vždycky čerstvě upražená.

    oni sice cedulkou na pultu deklarují, že naposledy pražili třeba před dvěma dny, ale podle mě nepraží všechnu kávu, protože se mi kolikrát stalo, že se na kávě nevytvořila téměř žádná pěna, což, jak jsem ze zdejší diskuze pochytila, je jeden z indikátorů, že je káva stará.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam